Κάνετε μια προσπάθεια να το πείτε:

ΠΑ-ΠΑ-ΘΑ-ΝΑ-ΣΙ-ΟΥ

μα ελάτε…δεν είναι δα και τόσο δύσκολο… και απο κάπου πρέπει να αρχίσετε να λέτε τα πράματα με τ όνομά τους, επιτέλους. Οκ, μην πείτε “Παπαθανασίου”. Πείτε “ΑΙ-ΡΕ-ΤΟΣ”, “ΤΟΛΛΛ-ΜΗ”, “ΘΑ-ΡΡΡΡΡΟΣΣΣ”

«Θα ήθελα να απαντήσει κάποιος απ’ το Δήμο στις συνεντεύξεις που δίνουν διάφοροι και επικαλούνται ότι αυτοί που ασχολούνται σήμερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου μας, είναι ότι χειρότερο έχει η κοινωνία μας…», είπε –προ ημερησίας- στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Αλήθειας», Κώστας Δημητριάδης.

 

Το είπε και αυτομάτως κατέκτησε  το πανελλήνιο –τουλάχιστον- ρεκόρ πολιτικής ατολμίας και υποκριτικής-δημιουργικής ασάφειας, συμβολικά και πραγματικά ανεπίτρεπτης σε αιρετό. Γιατί αναφερόταν σε αιρετό που είναι ήδη από τους μακροβιότερους στην Ελλάδα και σε συγκεκριμένη συνέντευξη. Δηλαδή, σε δημόσιο λόγο, πασίγνωστου στην περιοχή. Οπότε και σε συγκεκριμένο Μέσο. Κι όλα αυτά με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο, «τσουβαλιάζοντας» τον πρώην αιρετό και ένα τοπικό Μέσο στο υποτιμητικό τσουβάλι «διάφοροι».

Και τον Παπαθανασίου και το Μέσο και τον γράφοντα γνωρίζει πολύ καλά ο Κώστας. Δημητριάδης. Κι αν τιμούσε τη σοβαρότητα που όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά πρέπει να επιδεικνύουν και –πολύ περισσότερο- να εφαρμόζουν σε δημόσιες και επίσημες τοποθετήσεις τους, θα έλεγε τα πράματα με τα’ όνομά τους. Και σίγουρα θα ζητούσε εξηγήσεις ή αποκατάσταση από κάποιον ή κάποιους πολύ συγκεκριμένους και εντελώς αρμόδιους και σε καμία περίπτωση δεν θα το ζητούσε από … «κάποιον απ’ το Δήμο». Σίγουρα για το θέμα που έθιξε, όσο το έθιξε, ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαντήσει. Δεν ζήτησε κάποια ληξιαρχική πράξη, ούτε βεβαίωση καταβολής οφειλών. Αλλά, αυτό είναι το ελάχιστο. Όπως ελάχιστο και ανάξιο λόγου είναι το γεγονός ότι ενώ αρχικά απευθύνεται στον γράφοντα και μάλιστα  με την προσφώνηση «κύριε», όταν έρχεται η δεύτερη απάντηση … συνεχίζει με ένα άτοπο… «ποιος σου απηύθυνε το λόγο;».

 

Αν δεν ήταν λόγια επικεφαλής δημοτικής παράταξης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καμία ενασχόληση δεν θα άξιζε σ’ όλα τα παραπάνω. Και επειδή ΠΡΕΠΕΙ να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, στην συνέντευξή του στην ΕτΟ, ο Γιώργος Παπαθανασίου μίλησε γενικά για τους ασχολούμενους με τα κοινά, ως απάντηση σε ερώτηση και τίποτα δεν αποκλείει η άποψη που εξέφρασε να αφορά και τους αιρετούς του Δήμου μας, αλλά και τους ανά την Ελλάδα αυτοδιοικητικούς. Θα μπορούσαν δηλαδή πολλοί, ουκ ολίγοι να θιχτούν και να απαντήσουν στον μακροβιότερο δήμαρχο του τόπου μας. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν εξέφρασε κάτι ανάλογο. Ίσως γιατί δεν ένιωσαν να θίγονται. Νιώσατε εσείς Κώστα Δημητριάδη να θίγεστε και ικανοποίησή σας και αποκατάστασή σας θα ήταν να απαντήσει «κάποιος απ’ το Δήμο» σε κάτι πολύ σοβαρό που είπαν … «διάφοροι»;;;

 

 

Αφού τα χάσατε και μου δώσατε το λόγο για να μου τον ξαναπάρετε αμέσως, Κώστα Δημητριάδη, ζητήσατε να σας πω αν συμφωνώ με την άποψη Παπαθανασίου περί των αιρετών (ειδικά των αιρετών μετά το 2010, όπως ο ίδιος λέει στη συνέντευξη). Ξαναδείτε τη συνέντευξη και τι λέω ξεκάθαρα για το θέμα. Κι αν έχετε ακόμα κάποια αντίρρηση, κάποια διαφωνία, αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε θιγμένος ή δεν κατανοείτε την άποψη που εξέφρασα… ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Δημόσια. Θυμηθείτε μόνο να συνοδέψετε το αίτημά σας μ’ αυτό που επιβάλλει το ελάχιστο πολιτικό ήθος και η απαραίτητη σοβαρότητα: να δηλώσετε ότι ανακαλείται και αναγνωρίζεται την ΕτΟ ως υπαρκτό –το μόνο, λέω εγώ- τοπικό Μέσο. Αν δεν έχετε ακόμη πειστεί για την αξία του, τη σοβαρότητά του, την μόνιμη προσήλωση στο ρεπορτάζ και την έρευνα, σίγουρα γνωρίζετε ότι πχ, ώρες μετά την αχαρακτήριστη τοποθέτησή σας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, ένα θέμα ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ μετά από δημοσίευμά της. Το οποίο ΠΡΙΝ τη συνεδρίαση προκάλεσε και την παρέμβαση φορέων, την έγγραφη παρέμβαση φορέων στο νέο πρόεδρο. Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι το θέμα αποσύρθηκε και κανείς από τους συναδέλφους σας αιρετούς ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ. Ούτε εσείς ο ίδιος ή η παράταξή σας. Ούτε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου είπε, δήλωσε, ανακοίνωσε κανείς κάτι σχετικό, 24 –σχεδόν- ώρες μετά.

 

Δεν σας υποστήριξε κανείς στο παράπονό σας, Κώστα Δημητριάδη. Μετά τον δήμαρχο και τους ακολούθους του που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τακτική, είστε ο επόμενος που ΔΕΝ αναγνωρίζει και προσπαθεί να απαξιώσει την ΕτΟ (και τον γράφοντα). Και η αλλαγή σας αυτή άρχισε να διαφαίνεται αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της ΜΑΖΑΡΣ και κορυφώθηκε ξέρετε πότε. Και έκτοτε καταβάλλεται κάθε προσπάθεια. Και ξέρετε ότι δεν θα περιμένω κανέναν που λέει τα πράματα μισά και ασαφώς να μου απευθύνει το λόγο… ενώ με προσβάλει με το λόγο του. ΚΑΙ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη κι αν δήμαρχος-νομικός λέει ασάφειες περί μηνύσεων. Και σ’ αυτό ήσαστε αυτόπτης μάρτυρας.

Στο πρόσφατο παρελθόν -και επειδή η ΕτΟ και ο γράφων αποδίδουν μονίμως τα του καίσαρος τω καίσαρι- κάλυψα τον πρώτο απολογισμό της θητείας σας στα δημοτικά έδρανα, με ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Δεν θέλουμε μια χαμένη πενταετία». Τίτλος και ρεπορτάζ σας έκαναν –τότε- να με συγχαρείτε και να με ευχαριστήσετε. Στο δεύτερο απολογισμό σας, αναγκαστήκατε να στείλετε και πρόσκληση στον Τύπο, μετά τη γενική πρόσκληση στους συνδημότες μας. Στελέχη σας, ακόμη και σήμερα, σας ρωτάνε να μάθουν γιατί δεν τίμησα την πρόκληση αυτή. Πότε θα τους ενημερώσετε;

 

Πάντως, αν επιλέξετε να πούμε περισσότερα –μόνο δημόσια- μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η πρώτη μου ερώτηση θα είναι «δικαιούται -και επιβάλλετε- ο δημοσιογράφος να ερευνά;».  Η –μη δημόσια- απάντησή σας όταν σας έθεσα το συγκεκριμένο ερώτημα ήταν εντελώς λανθασμένη. Και με δεδομένο ότι χθες, συνειδητά και ελεύθερα, διαλέξατε να υποβιβάσετε μια συγκεκριμένη συνέντευξη και την ΕτΟ σε ένα γενικό «διάφοροι», πρώτα θα αντικατα στήσετε την ασάφεια με πλήρη διασαφήνιση και μετά θα απαντήσετε για δεύτερη φορά στο ερώτημα.

 

Αν όχι, τότε θα συνεχίσετε να κάνετε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέξοδες και αδιέξοδες μαγκιές, όσο το επιθυμείτε. Γιατί με ανέξοδες μαγκιές και άτολμες γενικότητες ΔΕΝ ασχολούμαστε , Κώστα Δημητριάδη, εκτός κι να οι μαγκιές προσπαθούν να ενδυθούν μανδύα σοβαρότητας και γίνονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Όσο για το αν συμφωνώ με τον Γιώργο Παπαθανασίου και την άποψή του για τους αιρετούς –ειδικά μετά το 2010-, η άποψή μου υπάρχει στη συνέντευξη. Ξαναδείτε την.