Ποιος Θανάσης, ποιο ΔΣ

και ποια ΔΕΑΔΟ;;;

είδες φως στο Δημοτικό Συμβούλιο αργά βράδυ, τόλμησες να περάσεις απ΄ έξω και παραπονιέσαι ότι κατέληξες στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ;;;;; ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!!!!! (ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ)

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό μας Συμβούλιο όρισε τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ για το υπόλοιπο της θητείας Δημόπουλου, η οποία από το καλοκαίρι του 2016 είναι διπλή, δηλαδή περιλαμβάνει και Δήμο και προεδρία της ΔΕΑΔΟ.

 

Πολλά μπορούν να γραφούν για τη συγκεκριμένη διαδικασία ορισμού των μελών του ΔΣ της δημοτικής μας επιχείρησης. Σημαντικότερο όλων παραμένει ένα: υπήρξε πλήρης εξευτελισμός και του θέματος γενικά (διοίκηση ΔΕΑΔΟ) και της διαδικασίας και του επιπέδου των χειρισμών που αρμόζουν στη ΔΕΑΔΟ, ως χρυσωρυχείο και ατμομηχανή του Δήμου μας. Κύριος υπεύθυνος για τον εξευτελισμό αυτό είναι ένας και ευτυχώς μοιράζεται την ευθύνη με την παράταξή του. Και ευτυχώς ως τώρα, την –βουβή, πολλές φορές- ευθύνη αυτή την μοιράζονται τα στελέχη του δημάρχου μας εξίσου πλήρως και αποτελεσματικά.

 

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής του στο Δήμο και το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Νίκος Λάππας, ανέλαβε να τον βγάλει από το αδιέξοδο που δημιούργησε μόνος του ο Κ. Δημόπουλος, πριν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η επιδίωξη που κατέληξε σε στρατηγικό αδιέξοδο και προσωπική ήττα, ήταν μια και μοναδική: να μην είναι μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ η Κατερίνα Κουρίτα. Όχι ο Κ. Δημητριάδης. Μπορεί να τους κατηγόρησε μαζί για τα προβλήματα που δημιουργούν με τις προσφυγές τους και τη στάση τους στο ΔΣ, αλλά με την ύπαρξη του Δημητριάδη στο ΔΣ ο δήμαρχος δεν φάνηκε να έχει κάποιο πρόβλημα. Το «αγκάθι» στο πόδι του «λέοντα» ήταν η Κουρίτα. Και τελικά … θα συνεχίσει να είναι!!!

Το μεσοδιάστημα από το κυνήγι της επιδίωξης ως το τελικό αδιέξοδο και τη διπλή ήττα, είναι γεμάτο από στιγμιότυπα που δεν τιμούν ούτε τον όποιο δήμαρχο φτάνει να αναζητεί υποψήφια μέλη του ΔΣ μεταξύ των παρευρισκομένων θεατών, ούτε την αξία και το μέλλον της ΔΕΑΔΟ. Και σίγουρα κανέναν δημότη, όποιον κι αν επέλεξε να τον εκπροσωπεί.

 

Γιατί η ήττα ήταν διπλή

Γιατί, αν και ο δήμαρχός μας συμπεριφέρεται ως γνώστης των νόμων και κάτοχος της απόλυτης γνώσης των κανονισμών, βρέθηκε εγκλωβισμένος στην απολυταρχική του ιδιοσυγκρασία και την προσωπική του τακτική της επιβολής, οπότε και μόνο η πιθανότητα να αναγκαστεί να συγκροτήσει ΔΣ μόνο με τους δικούς του ανθρώπους, έφερε την υποχώρηση και –μέσω Λάππα- την παραδοχή της ήττας και την παραμονή των Δημητριάδη-Κουρίτα στο ΔΣ.
Και γιατί η νέα σύνθεση του ΔΣ αποδεικνύει ότι, αντί ο εν ενεργεία δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ να απολαμβάνει μια άνεση στην επιλογή στελεχών και μια ήρεμη θητεία, ήταν αναγκασμένος να στραφεί σε ακόμη στενότερο κύκλο συνεργατών-πιστών φίλων για να γεμίσει τις εννιά απ’ τις έντεκα καρέκλες. Τόσο που επανέκαμψε στην αυλή ο χαμένος στην ομίχλη Δημήτρης Τσακνάκης, porte parole και Νο 2, ως τον Αύγουστο του 2014. Επίσης, για να συμπληρωθεί η 18άδα της πλειοψηφίας παραμένουν στο ΔΣ οι Μπατζικώστας, Μήλιος, Μπακάλης, Μόσχοβας και «επιστρατεύονται» οι Θ. Καρυοφύλης (μέλος του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου) και Γιάννης Τσιμούρας. Για να θυμόμαστε ότι κάποτε στο ΔΣ υπήρχαν και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, υπάρχει πχ ο Ευάγγελος Αποστόλου, αν και η παρουσία του οφείλεται σε πρόθεση του Νίκου Λάππα. Αν μάλιστα στα παραπάνω προστεθεί και η διπλή ιδιότητα του δημάρχου να είναι –και να ξαναείναι- και πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ, η ήττα μπορεί να προσμετρηθεί και ως τετραπλή.

Το νέο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ

Κωνσταντίνος Δημόπουλος, με αναπληρωτή τον Νίκο Λάππα

Νικόλαος Μπαμπανίκας, , με αναπληρωτή τον Διονύση Φόλιο

Δημήτρης Τσακνάκης, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κουτσιβό

Αθανάσιος Μπατζικώστας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καραϊσκο

Ιωάννης Μπακάλης, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Τσαρούχα

Ιωάννης Τσιμούρας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Μόσχοβα

Θεόδωρος Καρυοφύλης, με αναπληρωτή τον Γιώργο Μήλιο

Γιώργος Γκούντας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Αποστόλου

Αθανάσιος Τσιμήτρης του Νικολάου, με αναπληρωτή τον Αντώνη Βελώνη

Κώστας Δημητριάδης, με αναπληρωτή τον Νίκο Λαπάτση

Κατερίνα Κουρίτα, με αναπληρώτρια την Μαρία Τσιμήτρη.
Καλή –νέα- θητεία και ακόμη καλύτερη ολοκλήρωσή της.-

 

ΥΓ1: κε δήμαρχε, υποτίθεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο καταβάλλει σύσσωμο προσπάθεια να προσελκύσει θεατές. Με τον κίνδυνο να προσέλθει κάποιος ως δημότης θεατής και να αποχωρήσει ως μέλος ΔΣ ειδικά της σημερινής ΔΕΑΔΟ, βλέπω να …μην περνάει άνθρωπος έξω απ’ το κτίριο, ενώ συνεδριάζει το σώμα. Ευτυχώς οι δύο Στέργιοι (Φαρμάκης και Καρτσιώτης) έχουν αρκετή πείρα στα κοινά και δεν «τους ήρθε κόλπος».

ΥΓ2: ο κος Ρεμπατσιός σας συνάντησε για να ζητήσει να τον αντικαταστήσει ο κος Παπαθανασίου; Δηλαδή, όχι απλώς δέχτηκε να είναι ένας μόνο δημοτικός σύμβουλος αντί δύο στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, αλλά και πρότεινε -αφού δέχτηκε το προηγούμενο- να τον αντικαταστήσει δημότης και τελικά να μην υπάρχει κανείς δημοτικός σύμβουλος από την μειοψηφία στο ΔΣ;

ΥΓ3: κε Ρεμπατσιέ, πρέπει να το διευκρινίσετε κι εσείς. Δεχτήκατε ότι προτείνατε να δώσετε τη θέση σας στον κο Παπαθανασίου. Οπότε, δεχτήκατε να είναι ένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ; Αφορμή για τη συνάντηση με τον δήμαρχο-πρόεδρο ήταν η πρόθεσή σας να αντικατασταθείτε από τον κο Παπαθανασίου; Αν αντιλαμβάνομαι σωστά από το βίντεο, ο κος Χαρέλας επιβεβαιώνει την άποψη του δημάρχου, ως αυτόπτης μάρτυρας. Επίσης, στο συμπέρασμα αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι ο δήμαρχος πρότεινε δέκα μέλη (και αναπληρωτές). Αναμένουμε.

ΥΓ4: μην το καμαρώνουμε και πολύ το «τέθηκε στο αρχείο» γιατί ως νομικός γνωρίζεται καλύτερα από μας τους μη νομικούς ότι δεν σημαίνει «απορρίφθηκε», πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά είναι εκεί και αν υπάρξει λόγος και αφορμή, επανακάμπτει. Δεν είναι έτσι, κε δήμαρχε;
Επίσης, οι μηνύσεις είναι για τη νομική φύση των όποιων θεμάτων. Άλλοι είναι οι ειδικοί στον τομέα αυτό και τους εμπιστεύομαι σε ποσοστό μεγαλύτερο απ’ όσο δεν τους εμπιστεύομαι. Εγώ την πολιτική φύση των όποιων πολιτικών θεμάτων εξετάζω και μηνύσεις δεν κάνω. Αν και έδαφος υπήρχε για μήνυση και αγωγή -δεν θα αμφισβητήσω όσα απάντησε εκ μέρους σας ο γγ του Δήμου- και τίποτα πολιτικό στην αντίδρασή σας, σ’ αυτήν εδώ την αποκάλυψη. Κι επειδή το θυμίσατε και δεν έχω κανένα λόγο να το ξεχάσω… κατέθεσε κανείς άλλος πλην ημών, κε δήμαρχε; Ή μόνο ο καταγγέλλων και ο καταγγελλόμενος; Είναι συνηθισμένο αυτό, σε σχέση με την αποκάλυψη –δια στόματος Κουτούπη- ότι η MAZARS δεν έκανε κανέναν έλεγχο στη ΔΕΑΔΟ; Ο κος Κουτούπης κατέθεσε; Ούτε ο κος Κουτούπης, ούτε η ελληνική, ούτε η κεντρική MAZARS διέψευσαν την αποκάλυψη της ΕτΟ, ως σήμερα. Και σε 22 μέρες συμπληρώνεται χρόνος.