Επίσκεψη Λαφαζάνη στην Κατερίνη

το χρονικό της

Περπάτησε στην πόλη, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του “Καρυπίδη”, έδωσε συνέντευξη Τύπου και μίλησε στο Εργατικό Κέντρο για το εθνικό νόμισμα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΛΑΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Δευτέρα, 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του γ.γ. της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κατερίνη.

Ο Παν. Λαφαζάνης περιόδευσε στον πεζόδρομο της πόλης μας και στα καταστήματα, όπου και συνομίλησε με πολίτες μέσα σε ζεστό και εγκάρδιο περιβάλλον. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν θερμότατη και πέραν της αναμενόμενης. Έγιναν συζητήσεις που περιστράφηκαν γύρω από την αναγκαιότητα του εθνικού μας νομίσματος και οι πολίτες στην πλειονότητά τους συνηγόρησαν και επιχειρηματολόγησαν για την αναγκαιότητα αυτή.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ενσωματωμένη εικόνα 5

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στα γραφεία της ΛΑΕ, ο ΓΓ της ΛΑΕ περιέγραψε στους δημοσιογράφους την ολοκληρωμένη πρόταση που κομίζει  η ΛΑΕ στην Ελληνική κοινωνία, την τεχνική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την εφαρμογή της, εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κοινωνική καταστροφή της μνημονιακής ασφυξίας που προκαλεί το Ευρώ στα λίγα χρόνια της ύπαρξής του,  τις εικόνες ντροπής με τους άστεγους και πεινασμένους στους δρόμους, το δράμα που ζουν οι Έλληνες και την έλλειψη κάθε ελπίδας από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την υποκρισία, όχι μόνο των κυβερνώντων, αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία έχει κατεύθυνση μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη, παρά την ψευδή εικόνα που θέλει να παρουσιάσει.

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Ακολούθησε συνάντηση με την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων των Σούπερ Μάρκετ “Καρυπίδη” κατά την οποία παρουσίασαν στην αντιπροσωπεία της ΛΑΕ τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η ιδιοκτησία προκειμένου να παρακάμψει κάθε νόμιμη διαδικασία και να αποποιηθεί των ευθυνών της, τα λουκέτα που τοποθετεί, την διακοπή πληρωμής των εργαζομένων για 15 μήνες, ενέργειες όμως που δεν σβήνουν σε καμία περίπτωση τις βαρύτατες ευθύνες της για τους 1.400 περίπου εργαζόμενους, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος θα προβεί σε όσες ενέργειες μπορεί προκειμένου να βοηθήσει στην ανάδειξη και λύση του προβλήματος.

Ενσωματωμένη εικόνα 4

Τέλος, στην ανοιχτή πολιτική ομιλία του, η προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέλυσε σε βάθος το πρόγραμμα της ΛΑΕ, τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία, τις λύσεις που θα προσφέρει στα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα που ζούμε. Οι πολίτες έθεσαν ερωτήματα, πήραν απαντήσεις και συνομολογήθηκε η ανάγκη για την εναλλακτική πρόταση η οποία θα δώσει λύσεις στα τεράστια και συνεχώς διογκούμενα προβλήματά τους. Πήραν τον λόγο, έθεσαν ερωτήματα και τοποθετήθηκαν για τις αλλαγές που απαιτούνται με ένα νέο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ολοένα και αυξανόμενη απήχηση που έχει η ιδέα ενός εθνικού νομίσματος το οποίο αυτή τη στιγμή, ίσως και να είναι η πλειοψηφική τάση της Ελληνικής κοινωνίας.

Ενσωματωμένη εικόνα 3

Το γραφείο τύπου

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211