Μελέτες επί μελετών

όλες πληρωμένες

αλλά η βεβαιότητα αποτελεσματικότητας… ακόμη ζητούμενο

 

Σ’ ένα ήδη υπερφορτισμένο Δημοτικό Συμβούλιο από τη συζήτηση για την ανάπλαση του κέντρου του Λιτοχώρου, η συζήτηση του θέματος για την μελέτη που αφορά την προστασία των ακτών του Πλαταμώνα από τη διάβρωση, κανείς δεν μπορούσε να βεβαιώσει αν η νέα μελέτη περιγράφει ένα έργο αποτελεσματικότερο απ’ το ήδη υπάρχων.

 

Παρά την έλλειψη

  • της -επιστημονικής- βεβαίωσης
  • την αρχική άποψη του δημάρχου Δίου-Ολύμπου ότι θα έπρεπε ίσως να ενημερωθεί καλύτερα το Δημοτικό Συμβούλιο και την ανάγκη να αναβληθεί η συζήτηση και να προσέλθουν οι επιστήμονες να προσφέρουν τα φώτα τους
  • το εξώδικο περισσότερων από 200 κατοίκων του Πλαταμώνα υπέρ του ήδη υπάρχοντος έργου
  • τη συμβιβαστική πρόταση Βροχαρίδη να γίνει και το νέο έργο και ταυτόχρονα να ελέγχεται η αποδοτικότητα του παλιού
  • και την αρχική διαλλακτικότητα,

 

η διοίκηση επέλεξε και πάλι την επιβολή της ψήφισης της εισήγησης του πρώην προέδρου του σώματος. Αστ. Γαλάνη. Την παραλαβή της μελέτης πρότεινε και ο Ν. Λαπάτσης της “Αλήθειας”, αλλά τελικά η παράταξη των δύο συμβούλων ψήφισε “παρών”.

Το φοβερότερο απ΄ όλα είναι ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να αποφανθεί αν το αποτέλεσμά της κάνει αποδεκτή την νέα μελέτη ή όχι. Μια νέα μελέτη που εισήχθηκε χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα επιφέρει στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση και κόστισε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αν σ’ αυτά προστεθούν οι αντιδράσεις κατοίκων του Πλαταμώνα στη διάρκεια της συνεδρίασης και η διευκρίνηση της διοίκησης ότι η παραλαβή της μελέτης δεν σημαίνει την εκκίνηση του έργου(;;;), τότε η επιστημονική συζήτηση είναι επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων και … εκ των μελετών.