Τσεχία – Πιερία

Συμμαχία!

Ο κ. Bondy ενημέρωσε τον βουλευτή για τις μέχρι τώρα ενέργειές του σχετικώς με τη συμμετοχή της χώρας του ως τιμώμενης στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 και …


ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ

Βουλευτής Πιερίας – ΣΥΡΙΖΑ

10 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενέργειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Πιερίας και Τσεχίας 

      Την Τετάρτη 5-4-2017 ο βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής είχε συνάντηση – γεύμα εργασίας στην Αθήνα με τον φίλτατο Πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου.

Ο κ. Bondy ενημέρωσε τον βουλευτή για τις μέχρι τώρα ενέργειές του σχετικώς με τη συμμετοχή της χώρας του ως τιμώμενης στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα αποτελέσει γεγονός που θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και στην ανάδειξη της Πιερίας και του Ολύμπου ως πόλων έλξεως Τσέχων επισκεπτών.

Ο κ. Bondy ευχαρίστως αποδέχθηκε την πρόταση να ενεργήσει σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πράγα και με παραγωγικούς φορείς της Πιερίας, ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί έκθεση προώθησης και προβολής τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί να ενταχθεί και η προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Με δεδομένα ότι βάσει στοιχείων υπάρχει φέτος μεγάλη αύξηση (περίπου 25%) του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα του προς την Ελλάδα και ότι η γενικότερη τάση είναι αυξητική, ο κ. Bondy εκτιμά ότι η Πιερία μπορεί να «αποσπάσει» μεγάλο μερίδιο Τσέχων επισκεπτών.

Ο Χαρίλαος Τζαμακλής επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον κ. Πρέσβη για φιλοξενία στην Πιερία και για ανάβαση στον Όλυμπο.