Άμα δεν τον παίρνεις στα χέρια σου…

τον "μουντζούρη"

έχεις μια αμουντζούρωτη απελπισία εσύ και μια απροβλημάτιστη εκμετάλλευση της εξουσίας τους όσοι σε κορόιδεψαν πάλι…

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα (και μια σχετική με την παραίνεση φωτογραφία):

 

“Γράψε κάτι ρε συ Γιάννη…έλεος πια με τους άχρηστους!”.

 

 

Χθες μόλις έγραψα

« Όσο η διοίκηση “ξετυλίγει” την ανικανότητά της, έχοντας αγγίξει ήδη το όριο του παραλογισμού, τόσο η αντιπολίτευση σιωπά.»

Το μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι το εξής:

είναι αυταπόδεικτο πια ότι άλλα είναι τα προβλήματα των πολιτών και άλλα των αιρετών, διοίκησης και αντιπολίτευσης.

Επειδή ΠΑΛΙ οι αιρετοί θα μιλήσουν για δικές μου υπερβολές, επιμένω ότι ο όποιος δήμαρχος απειλεί εγγράφως και δημόσια ότι δεν θα συλλέξει σκουπίδια και υλοποιεί την απειλή του, παρανομεί. Όταν η πιθανή αδυναμία του να εκπληρώσει καθήκοντα, οφείλεται μόνο στις επιλογές του, και οι συνάδελφοί του δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων σιωπούν, σιωπούν για να σιωπήσουν και οι πολίτες.

Όταν και οι αρμόδιοι να ελέγξουν τον παρανομούντα δήμαρχο, αδρανούν ή δρουν εν κρυπτώ (για να κρύψουν τα λίγα που πράττουν, ως άλλοθί τους), τότε επιθυμούν την αδράνεια των πολιτών.

Το πόσο και γιατί αδρανούν οι πολίτες κι αυτό έχει διαφανεί: γιατί δεν θέλουν να θίξουν κανέναν, να πάρουν το «μουντζούρη». Τα δικά μου χέρια είναι κατάμαυρα απ΄ το να κρατώ μονίμως το «μουντζούρη».

Αν πράγματι οι αντιπολιτευόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατή κριτική και προσπάθεια βελτίωσης, έχουν στη διάθεσή τους και το ύστατο όπλο στη Δημοκρατία: την επιβολή εκλογών, πριν χάσουμε ακόμη 30 μήνες. Κι αυτό, η προσφυγή στις κάλπες, επιτυγχάνεται κυριολεκτικά με την αποδοχή της πλήρους αδυναμίας και της ανθρώπινης παραδοχής της. Άκοπα. Διά της παραιτήσεως.

 

Καληνύχτα.-