Το άκρον άωτον της ξεφτίλας (μας)

Μαυρονέρι, όπως Πέλεκας...

ως τώρα πουλούσαμε αμμοχάλικο. Τώρα γνωοδοτούμε κια το χαρίζουμε…

Συζήτηση για τον Πέλεκα ζήτησε από το προεδρείο του Δήμου Κατερίνης, η ομώνυμη «Πρωτοβουλία Πολιτών», απευθύνοντας ταυτόχρονα πρόσκληση στους δημότες να παραβρεθούν στη σημαντική -για το ποτάμι της πόλης- συνεδρίαση.

 

Η «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα» ζήτησε επίσης να παρέμβει στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου και τη συζήτηση του θέματος που αφορά το Μαυρονέρι, ποτάμι-όριο των Δήμων Κατερίνης – Δίου-Ολύμπου, την οριοθέτησή του και την απόληψη υλικών. Το θέμα είχε εισαχθεί με παραπλανητικό τίτλο στην προηγούμενη συνεδρίαση και σιωπηλά αναβλήθηκε, μετά τον εντοπισμό του …λάθους από την ΕτΟ. Επισήμως, αναβλήθηκε για να έχει την ευκαιρία ο δήμαρχός μας Κωνσταντίνος Δημόπουλος “να συνεννοηθεί με τον συνάδελφό του της Κατερίνης”. Στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα θα συζητηθεί με την εισήγηση του διευθυντή Τεχνικών Έργων-Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, με την οποία επισημαίνει ότι ο Δήμος μας θα έχει την ευκαιρία να γνωμοδοτήσει στη διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και θα συμμετέχει στη διαδικασία οριοθέτησης!!!
Εισήγηση για το θέμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου θα κάνει και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Ντούρος.
Η «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα» θεωρεί ότι η απόληψη υλικών από την κοίτη του Μαυρονερίου θα δημιουργήσει την καταστροφή και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ήδη στον Πέλεκα, ο οποίος έχει απογυμνωθεί από τεράστιες ποσότητες αμμοχάλικου που κατέληξαν στην κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Κατερίνης. Η «Πρωτοβουλία» κατέθεσε έγγραφο αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Παπαμιχαήλ, το οποίο έγινε δεκτό. Για το θέμα του Πέλεκα, η “Πρωτοβουλία” έχει καταθέσει μήνυση.

 

Η όλη υπόθεση μπορεί άνετα να περιγραφεί ως το άκρον άωτον της ξεφτίλας (μας), αφού –πέραν όλων των άλλων- επιχειρείται να «αιμοδοτηθεί» ένα έργο με δωρεάν υλικό από κοίτη ποταμού (μας), ενώ η δημοτική μας ΔΕΑΔΟ, προμηθευτής κορυφαίας ποιότητας τέτοιων υλικών, πνέει τα λοίσθια. Πρόεδρος δε της ΔΕΑΔΟ είναι ο ίδιος ο δήμαρχός μας, Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Και παράταξή του όσοι συμφώνησαν και να συζητηθεί τέτοιο θέμα και να το ψηφίσουν. Και για όλο αυτό το θέμα-ξεφτίλα θα έχουμε την πολυτέλεια να ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ο Δήμος (μας) στα πλαίσια της διαβούλευσης για την ΜΠΕ. Όσο βέβαια διαβουλεύτηκε ο Δήμος μας και για την ανάπλαση της Αγίου Νικολάου και πάμπολλα άλλα…

 

Σημερινό δελτίο Τύπου της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Πέλεκα”

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος μας ” Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα ” απαιτούμε στα ερωτήματα  μας σοβαρές  απαντήσεις,  κάναμε  αίτημα προς τον Δήμο Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο  να οριστεί  μέρα  συζήτησης με θέμα:

« ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ  ΚΑΙ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΟΝ  ΠΕΛΕΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ».

 

Κατερίνη 24/04/2017

Προς: Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Κατερίνης                                                           

 

Αίτημα του Συλλόγου : ” Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα “

 

Σύμφωνα με το άρθρο 215 του Ν. 3463/ 2006 και με το δικαίωμα που μας δίνει η συγκεκριμένη νομοθεσία, ζητούμε ως δημότες και κάτοικοι του οικείου Δήμου να ορισθεί θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, σχετικά με κάθε έργο που διεξάγεται αυτή την στιγμή και θα διεξαχθεί στο μέλλον στην περιοχή του Πέλεκα (Λεύκου ποταμού).

Ζητούμε, να ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο και από το Δημοτικό Συμβούλιο για την φύση και τη διεκπεραίωση των εργασιών στην περιοχή αυτή την στιγμή, όπως και για τον αν παρακολουθούνται και επιβλέπονται οι εργασίες που γίνονται στην κοίτη του ποταμού σύμφωνα με την επιστήμη και την Τεχνική, μιας και εμείς που ζούμε στην περιοχή αγωνιούμε για τις ζωές μας.

Επιπλέον, ζητούμε να ενημερωθούμε για το έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή και σύμφωνα με ποια μελέτη διεξάγεται.

 

ΥΓ. Ακολουθούν υπογραφές  συμπολιτών μας     

Καλούμε όλους  τους συμπολίτες μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που θα οριστεί, να παρευρίσκονται στο Δημαρχείο