“Μια τρύπα στο νερό”

παραγεμισμένη με σκουπίδια και ευθύνες

και αποκλειστική δήλωση Φαρμάκη -για τα σκουπίδια και τα υπόλοιπα θέματα, αλλά και τις ευθύνες-

 

Ήδη η ΕτΟ έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα των απορριμμάτων και της περισυλλογής τους στο Λιτόχωρο, μετά την επιλογή της διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου να δημιουργήσει ένα διαφορετικό καθεστώς στην πρωτεύουσα του Δήμου, να προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο –με ιδιαίτερη ένταση τους τελευταίους μήνες- να επιβάλλει παράλογες, παράνομες, άδικες και αναποτελεσματικές αποφάσεις, μέσω απαράδεκτων ανακοινώσεων και εμμονής σε εκβιασμούς που δημιουργούν –κυριολεκτικά- μια τρύπα στο νερό.

Το τελευταίο τελεσίγραφο περί μη αποκομιδής των σκουπιδιών όσων δεν προμηθεύονται κάδους –γενικά και αδιευκρίνιστα- ως πρώτη τιμωρία, προ της τελικής (πρόστιμα και εμπλοκή της Αστυνομίας) είχε την αναμενόμενη κατάληξη: το δημαρχιακό καπρίτσιο γέμισε σωρούς σκουπιδιών το Λιτόχωρο για κάποιες μέρες και τελικά οι εργάτες της αποκομιδής είναι έναν νέο «Γολγοθά» να ανέβουν, αντιμετωπίζοντας ποσότητα συσσωρευμένη για περισσότερες μέρες. Μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος εξέδωσε νέο δελτίο Τύπου, χαρακτηρίζοντας σχεδόν θρίαμβο τον χειρισμό του θέματος που δημιούργησε για να καλύψει ευθύνες του Δήμου ΚΑΙ με την σιωπή της παράταξής του. Η οποία συνεχίζεται και μπορεί να εκληφθεί μόνο ως πλήρη στήριξη και συμφωνία.

 

Αντιθέτως, ο επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης», Γ. Φαρμάκης, σε αποκλειστική του δήλωση στην ΕτΟ, κάνει λόγο για αδιέξοδα, απουσία στρατηγικής της διοίκησης και αμηχανία που αποτυπώνεται στα πρόσωπα των συμβούλων της πλειοψηφίας, όχι μόνο για το θέμα των σκουπιδιών.

 

Η δήλωση του Γιώργου Φαρμάκη

 

Αν και πέρασαν δυόμιση χρόνια από την διακυβέρνηση του Δήμου από την παράταξη του κου Δημόπουλου, είναι πασιφανές ότι εξακολουθούν να μη μαθαίνουν από τα λάθη τους.
Η προχειρότητα, η ανακολουθία λόγων και έργων, η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, όπως το θέμα των επαγγελματιών του Λιτοχώρου, το χάιδεμα αυτιών και η τακτική των δικών μας παιδιών (βλέπε υδρονομείς), σε πολλές περιπτώσεις, είναι το βασικό συστατικό  διακυβέρνησης της σημερινής ηγεσίας του Δήμου Δίου Ολύμπου. Για να μη μείνει δε κανένας με παράπονο, δημιούργησαν και θέση αναπληρωτή προέδρου για ένα ακόμη μισθό στη ΔΕΑΔΟ (πέραν του αντιπροέδρου).                                                           
Η πρεμούρα τους να περάσουν θέματα όπως την συγκοινωνία Λιτόχωρο- Πριόνια, εν άγνοια των τοπικών κοινωνιών και των τοπικών επαγγελματιών (ταξί), γεννά απορίες. Η τακτική τους στο θέμα της καθαριότητας με απειλές και ποινές οι οποίες εξαγγέλλονται για εκφοβισμό και μόνο, δεν  έχουν κανένα αποτέλεσμα αφού  ακυρώνονται στην πράξη και οι ίδιοι όπως και τα υποτιθέμενα πρόστιμα. 

Και αυτό που μένει είναι η τραγική εικόνα οικισμών όπως το Λιτόχωρο στο θέμα της καθαριότητας. Δυστυχώς τα αδιέξοδα τα οποία έχει επιφέρει η αδιέξοδη πολιτική και η έλλειψη στρατηγικής της σημερινής ηγεσίας είναι ουκ ολίγα και η αμηχανία τους αποτυπώθηκε καθαρά και χθες στα πρόσωπα των συμβούλων της πλειοψηφίας στη συζήτηση σημαντικών θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου. Θυμίζουν την απέλπιδα προσπάθεια  ανθρώπου που ενώ έχει τα πόδια του στον κουβά, προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος τραβώντας το χερούλι του.

 

Δείτε και το βίντεο με τη συζήτηση –εκτός ημερησίας διάταξης- στο Δημοτικό Συμβούλιο.