– “Σας λένε τρελούς…”

- "...αμμώδες έδαφος και το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί"

Το νέο κρούσμα παράλογης αυθαιρεσίας “χτύπησε” τον Πλαταμώνα και την “Αύρα”

 
Το έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Δ.Δ. Πλαταμώνα» πήρε –στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την 6η του παράταση προθεσμίας περαίωσης. Ήταν να παραδοθεί αρχές του 2015, αν τα στοιχεία που εντοπίσαμε είναι σωστά.

Το έργο έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στον τουριστικό Πλαταμώνα με τις περιπέτειές του. Περιπέτειες που –όπως περιέγραψε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο- δεν γνωρίζει ο αναπληρωτής δήμαρχος με πόση αγωνία αντιμετωπίζονται, από τον ίδιο και άλλους συνεργάτες του. Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε περιγράψει –με λεπτομέρειες ασύμβατες με την προστασία προσωπικών δεδομένων- πως το έργο κινδύνεψε από οικογενειακά προβλήματα των ιδιοκτητών της κατασκευάστριας εταιρίας και πως εταιρεία που γνώριζε ο Ζάχος Χριστοφής από το δημαρχιακό παρελθόν του, ανέλαβε να «υποκαταστήσει» την αρχική για να ολοκληρωθεί –τότε- το έργο. Που τελικά ακόμη δεν ολοκληρώθηκε. Και πήρε την περασμένη βδομάδα την έκτη παράταση.

 

Τότε, το 2015, άλλαξε και η μελέτη του έργου στο σημείο που αφορούσε την κατασκευή ενός φρεατίου απαραίτητου στο δίκτυο της αποχέτευσης. Και όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Νίκος Λάππας, η αλλαγή αυτή -που θα μετακινούσε το φρεάτιο- δεν έγινε αντιληπτή. Και τελικά… το φρεάτιο κατέληξε να κατασκευάζεται … μπροστά στην «Αύρα», το κεντρικότερο, νευραλγικότερο σημείο του Πλαταμώνα, μπροστά ακριβώς από το ιστορικό κτίριο-σύμβολο του πιερικού θέρετρου!!!
Τόσο «μπροστά ακριβώς», όσο το μπροστά στα σκαλοπάτια που οδηγούν στην «Αύρα».

 

Και χρειάστηκαν μέρες πολλές από την έναρξη των εργασιών και υπογραφές 30 μελών της οικογένειας των ιδιοκτητών και κατοίκων του Πλαταμώνα για να συζητηθεί το θέμα ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιό μας και ΜΙΑ ΜΕΡΑ πριν συζητηθεί η αίτηση προσωρινών μέτρων κατά της κατασκευής, σε δικαστήριο της Κατερίνης. Κάποιοι έλεγαν ότι οι προσφεύγοντες δεν θα κέρδιζαν καν τα προσωρινά μέτρα. Ήδη το έργο έχει «παγώσει» ως τις 10.5.2017 οπότε και θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά. Και ήδη οι προσφεύγοντες ζήτησαν να «παγώσει» το έργο ως την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. Ο έχων την πολιτική και πρακτική ευθύνη όλων αυτών των εξελίξεων είναι ΚΑΙ νομικός. Και διαβεβαίωσε –μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος που οι προσφεύγοντες αναγκάστηκαν να προσφύγουν στον εισαγγελέα για να τους δοθούν τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα.

Αξίζει να δείτε το βίντεο με την συζήτηση του θέματος, αν και καλύπτει χρονικό διάστημα 90 λεπτών περίπου, για να γνωρίζετε που κατέληξαν

– οι προεκλογικές υποσχέσεις για στήριξη του Πλαταμώνα και παροχή κάθε βοήθειας στην –τουριστική- επιχειρηματικότητά του

  • οι μετεκλογικές δεσμεύσεις για επιβολή της απόλυτης νομιμότητας στον Πλαταμώνα, με την ανάληψη της διοίκησης (Σεπτέμβριος του 2014),

αλλά και πως για δεύτερη χρονιά ο Πλαταμώνας θα παρουσιάζει εικόνα εργοταξίου και ποιοι ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, δυόμιση χρόνια τώρα και πάνε για τον τρίτο. Και τι επικαλούνται επίσημα, σε επίσημες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ολική έλλειψη συνεννόησης και ελάχιστης ενημέρωσης από τη Δημοτική Αρχή δημιουργεί μόνο εντάσεις, απαραίτητες για να καλυφθούν οι -πολλές φορές, παράνομες- μεθοδεύσεις.