ΕΚΤΑΚΤΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ελλόγου και εννόμου συμφέροντος

Αλ Μιντίνα: ο μόνος που δεν είναι ποτέ οφ-σάϊτ…

Κάϊρον, 7.5.2017
του συνεργάτου-ανταποκριτού μας
Ταρίκ Αλ Ζουράφι ντι Μιντίνα
μελλοντολόγου (γυάλινη σφαίρα, ταρώ, σφάγια)
πολιτικού επιστήμονος (καφενεία, αγοραί, συνάξεις, δεξιώσεις, αρχαιρεσίες συλλόγων)
εντοπισμός προσώπων, ναυαγίων, λίρων (παλαιάς και νέας κοπής/με χάρτες και άνευ)

 

 

 

 


 

Η απάντηση του νομικού συμβούλου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης:

Κανονικά αφού πρόκειται για δημόσια έγγραφα δεν απαιτείται η αιτιολόγηση
του εννόμου συμφέροντος, αφού την πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα την έχει ο οποιοσδήποτε πολίτης.

Σύνοψη στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, όπως αυτός δημοσιεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:

Σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα πρόσβασης σε έγγραφα και στη χορήγηση αντιγράφων εγγράφων ισχύουν τα εξής:

– Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων, ύστερα από γραπτή αίτησή του, με την επίκληση απλού ευλόγου ενδιαφέροντος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να θεμελιώσει έννομο συμφέρον.

Ολόκληρη η δημοσίευση με θέμα:
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ_ΣΕ_ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ_ΕΓΓΡΑΦΑ-ΧΟΡΗΓΗΣΗ_ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ_ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης http://www.gspa.gr/%286218076601055257%29/documents/sxeseis_kratous_polith/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97_%CE%A3%CE%95_%CE%94%CE%99%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91_%CE%95%CE%93%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%91-%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A3%CE%97_%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%A9%CE%9D_%CE%95%CE%93%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%A9%CE%9D.doc

Όλα δε τα παραπάνω ισχύουν για πολίτες. Κι ο δημοσιογράφος είναι ΚΑΙ πολίτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείστε να δώσετε έγγραφα. Ούτε η πρώτη φορά που κάποιοι έφτασαν να τα πάρουν με εισαγγελική παραγγελία. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ΠΩΣ τόσα αιτήματα -για παράδοση εγγράφων- ικανοποιούνται από Εισαγγελία της περιοχής, αλλά η ίδια Εισαγγελία ΔΕΝ καταγράφει τις συνεχόμενες παρανομίες και ΔΕΝ παραπέμπει τον παρανομούντα αυτεπάγγελτα;;;;;;;;;;;;; ΠΩΣ;;;;;; Αν η απάντηση είναι “λόγω τεράστιου φόρτου εργασίας… ποιος τον δημιουργεί τον φόρτο αυτόν; Αυτός που εξασκεί δικαίωμα και του το αρνούνται και καταφεύγει στον εισαγγελέα ή αυτός που παρανομεί, αφαιρώντας δικαίωμα και απασχολεί τον εισαγγελέα με αιτήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν; Γιατί και οι δικαιολογίες περί φόρτου εργασίας έχουν κι αυτές ένα όριο, όποιος κι αν τις επικαλείται…

Για να μην πάμε στον πυρήνα της άρνησης που δεν μπορεί να είναι άλλος από την άρνηση να διευκολυνθεί δημοσιογράφος στην έρευνά του. Με κάθε τρόπο μάλιστα. Και η ενημέρωση δεν γίνεται μόνο με έγγραφα. Όταν ενημερώνεις για το τάδε πανηγυράκι δεν το κάνεις με έγγραφα. Και στην περίπτωση του πανηγυρακίου, ενημέρωση σε δημοσιογράφο κάνεις, προφορικά.


Παραδεχτήκατε την καθυστέρηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, περιγράψατε την διαπροσωπική συνεννόηση με τον καθυστερούντα και το πως αναμένετε να κινηθεί ταχύτερα στο μέλλον. Κινείτε; Δεν κινείτε; Αν ΔΕΝ κινείτε, θα περιμένουμε άλλους έξι μήνες να παραπονιούνται διάφοροι, να γίνουν ερωτήσεις προ ημερησίας, να γράψει η ΕτΟ και τελικά να ξαναυπάρξουν διαπροσωπικές συνεννοήσεις;;; Στις δημόσιες υποθέσεις -το γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους μας- προτιμάτε η έγγραφη επικοινωνία για να υπάρχουν και τα στοιχεία. Εκτός κι αν ηχογραφείτε τα τηλεφωνήματα ή τις συζητήσεις σας… (Για τη Γρίτσα το σχόλιο, μη πάει το μυαλό σας κάπου άλλου).


Στέρησε από τη ΔΕΑΔΟ έσοδα τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) κι ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά η ενίσχυση του τάδε συλλόγου με μερικές χιλιάδες ευρώ είναι σημαντικότερη; Πολύ… πιερικό το βρίσκω. Πολύ “φορεμένο” στον τόπο μας. Αλλά … μπορεί και να συμβαίνει αιώνια; Και τόσο που να σε εκλέξει δήμαρχο; (Δύσκολα, πολύ δύσκολα).


Οι ασπρόμαυροι του Λιτοχώρου, λίγο πριν ξεκινήσουν για Βόλο. Τον 15αυγουστο ο σύνδεσμος θα αδελφοποιηθεί με αυτόν του ….Αγίου Όρους!!! Κι ο Καρτσιώτης θα βγάζει συνθήματα που όλα θα τελειώνουν σε “αμήν”…


Κάποιοι που ζητούσαν άμεσα να υπογραφεί το ΠΔ για τον Όλυμπο και μόνο γι’ αυτό ανησυχούσαν -μην και καθυστερήσει- …τι έγιναν; Υπάρχουν; Ανησυχούν; Γιατί εγώ ο άσχετος, ο εγκάθετος και εγκάθετος και άσχετος μαζί, μετράω μερικά χρόνια καθυστέρηση και ήδη δύο υπουργούς σε διετή κυβέρνηση και ΠΔ ακόμα πουθενά; Ή πρέπει να υπογραφεί στη σιωπή ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Γιατί η διαδρομή είναι, μετά τις προτάσεις της μούφα-διαβούλευσης, Υπουργείο-Υπουργεία-ΣτΕ και τέλος Προεδρικό Μέγαρο.


Ήρθε ένας απ’ την πόλη -την αιώνια- και έτρεχε η Πιερία να κάνει Πανεπιστήμιο Πατάτας για δέκα χρόνια. Βουλευτής εν ενεργεία προτείνει πανεπιστημιακού επιπέδου τουριστική σχολή και απάντηση καμιά… Αλλά η Πατάτα περιείχε και παραχώρηση δημοτικών ακινήτων, οπότε είχε άλλη νοστιμιά (πατάτα Ολύμπου απ’ το Λιβάδι ένα πράμα, κατάλαβες Σούλη;)….


Δημόπουλος-Νούλα, σε selfie, τίγκα χαμόγελο, με φόντο την παράδοση της Θεσσαλονίκης… Δεν μπορεί κάποιο κρυμμένο νόημα υπάρχει. Θα το εντοπίσω και θα σας το πω. [Δημόπουλος-Νούλα-χαμόγελα….. Δημόπουλος-Νούλα-παράδοση…. Δημόπουλος δεξιά, Νούλα αριστερά (στη φωτό), αλλά Νούλα εκ δεξιών (του Δημόπουλου)… σαβουάρ-βιβρ ή ….θα “του τη βγει” απ’ τα δεξιά;;;; ΩΠΑ, μάλλον το βρήκα!!! Σιγά μη μου ξέφευγε….πππφφφ]


Όσοι ΔΕΝ πήραν κάδους στο Λιτόχωρο, μπορούν να καταρτίσουν μια μελέτη που θα αποδεικνύει ότι τα κουβαδάκια τα σπιτικά, σε σχέση με τους κάδους του Δήμου, πέραν όλων των άλλων, επιμηκύνουν το χρόνο περισυλλογής των απορριμμάτων σε επίπεδα 1970*; Και να γλυτώσουν και τα πρόστιμα που ακόμα δεν επιβλήθηκαν, σε αντίθεση με τα πρόστιμα στους Ν. Πόρους για πολύ μεγαλύτερες παρανομίες που -αν και υπαρκτά εδώ και καιρό- τελικά παραγράφηκαν(;) με μελέτη που συνέταξαν οι ίδιοι οι παράνομοι;;;

*τότε που είχαμε εκείνο το φορτηγό με τη συρόμενη καμπυλωτή οροφή κι ο ένας υπάλληλος ήταν πάνω στο φορτηγό, ο άλλος του έδινε τον κουβά, τον άδειαζε ο πρώτος, τον επέστρεφε στη θέση του ο δεύτερος και βουρ για τον επόμενο. Κι η αποκομιδή στο τότε Λιτόχωρο διαρκούσε μια ολόκληρη μέρα, απ’ το πρωί ως το βράδυ.


Στις 17.7.2017 (σημαδιακό) ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να γυρίσετε τους δείκτες των ρολογιών σας πίσω στις 24.6.2017.-


Χθες Σάββατο απ΄τις 4 τα χαράματα μέχρι τις 4 και μισή το απόγευμα το χωριό μας δεν είχε νερό λόγω σοβαρής βλάβης στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης που περνά μέσα από τα χωράφια των συγχωριανών μας….Που για να αποκατασταθούν οι οποιεσδήποτε βλάβες που παθαίνει συχνά παθαίνουν και ζημιές τα δέντρα τους και οι περιουσίες τους…Εδώ και τρία χρόνια ο Δήμαρχος μας έταξε ότι τα 1350 μέτρα αυτού του δυκτίου θα τα έκανε με νέου τύπου σωλήνες αντικαταστόντας αυτές του αμιάντου που υπάρχουν από την Κεντρική Γεώτρηση μέχρι την Τούμπα σε μια ευθεία δίπλα στο δρόμο…ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ…Ευτυχώς για μας που ο Τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Πούλιος στέκετε στο ύψος των περιστάσεων και βλέπει και προσπαθεί τα βέλτιστα για το χωριό μας με τις παρεμβάσεις του έστω μπαλώνοντας τις βλάβες ώστε να εξυπητειτείτε το χωριό ειδικά από νερό και δε καλοκαιριάτικα….!!!

Εντάξει Μπάμπη, το καταλάβαμε…  Άλλο ο δήμαρχος κι άλλο η παράταξή του. Μόνο ο δήμαρχος έχει ευθύνη, οι υπόλοιποι που τον στηρίζουν με σκυμμένα κεφάλια -όπως λέει ο αρχηγός σου- είναι αθώοι και ανεύθυνοι. Η “Αλήθεια” δεν γουστάρει τον δήμαρχο, αλλά δεν την “χαλάει” να κληρονομήσει όσα περισσότερα σημερινά της στελέχη μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Αλλά Μπάμπη… σίγουρα χορτάσαμε αυτή τη συνταγή του “το παρελθόν τέλειωσε, αλλά το μέλλον θα περιέχει πολλά κομμάτια του παρελθόντος”. Σίγουρα (στο λέω εγώ). Άσε που ο μαυρογυαλουρισμός, Μπάμπη, δεν έσωσε κανέναν.-


 

 

Κε πρόεδρε, μη σας θυμίζω τώρα -πολύ γνωστά σε σας- αποφθέγματα, όπως το: ο δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. (Αντιθέτως, το μονοπάτι το στενό προς τον παράδεισο είναι στρωμένο μόνο με ρήξεις και αρνήσεις προς τους κρατούντες)