Η “Αλήθεια”, το “alithia” και…

έξι αυγά πιερικής δεοντολογίας

αλήθειες, καταγγελίες, εκδηλώσεις, ενισχύσεις, άδειες, ενημερώσεις, δέντρα κομμένα και -στο τέλος- σιωπή, ως απάντηση στις καίριες ερωτήσεις που αγνοούν οι μαθητευόμενοι μάγοι-Δημοσιογράφοι

Στις 19.5.2017, ο Βασίλης Λάμπρου, γνωστός επιχειρηματίας και κάτοικος Ν. Εφέσου, δημοσιεύει καταγγελία για κόψιμο δέντρων σε πλατεία της κοινότητας, χωρίς άδεια, πράξη που θεωρεί ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των οικολογικών ευαισθησιών του προέδρου του τοπικού συμβουλίου.

 

Νέα Έφεσσος | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με εντολή και εκτέλεση του προέδρου της τοπική κοινότητας Χαράλαμπου Κουτσιμάνη

Κόπηκαν πεύκα 40  και πλέον ετών

 

Για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσσου (Δήμου Δίου – Ολύμπου), έδειξε έμπρακτα τις οικολογικές του ευαισθησίες.

Αυθαίρετα και χωρίς καμία απολύτως άδεια από το δασαρχείο και το δήμο, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσσου Χαράλαμπος Κουτσιμάνης προχώρησε στην κοπή πεύκων στην Κάτω Πλατεία της Νέας Εφέσσου.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη προκαλεί την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.

Επισυναπτόμενα θα βρείτε φωτογραφίες – αλλά και καταγγελίες κατοίκων – για το συμβάν.

Τελικά κάποιοι δεν βάζουν ποτέ μυαλό, αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις τους!

Βασίλης Λάμπρου

 

Το κόψιμο των δέντρων έγινε ταυτόχρονα με τις εργασίες εξωραϊσμού κοινόχρηστων χώρων της κοινότητας, προκειμένου να φιλοξενήσει πανελλήνια συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την επομένη της καταγγελίας. Η καταγγελία δημοσιεύτηκε σε πολλά πιερικά blogs. Και το pierikialithia.blogspot.gr. Με τον … πιερικό τρόπο δημοσίευσης: ως έχει, κανένα άλλο στοιχείο, συνήθως και χωρίς κανέναν έλεγχο.

 

Δύο μέρες αργότερα, το ίδιο blog, επικαλούμενο την …δεοντολογία, δημοσιεύει δύο ρεπορτάζ, σχετικά με την καταγγελία Λάμπρου. Στα ρεπορτάζ –ένα φωτογραφικό κι ένα με βίντεο- παρουσιάζεται αρκούντως ο καταγγελλόμενος, αλλά –παρά την επίκληση της δεοντολογίας- καθόλου ο καταγγέλλων. Η δε καταγγελία δεν συμπεριλαμβάνεται στα δύο αυτά ρεπορτάζ, παρά μόνο ως αφορμή για τις απαντήσεις του καταγγελλόμενου. Καταγράφει τις απόψεις του τοπικού προέδρου, Μπάμπη Κουτσιμάνη, του ιδιώτη που ανέλαβε με ανάθεση του Δήμου Δίου-Ολύμπου τον καλλωπισμό της κοινότητας με φυτά και λουλούδια, κατοίκων και του δημοτικού συμβούλου και κατοίκου Ν. Εφέσου, Νίκου Λαπάτση, στελέχους της δημοτικής παράταξης «Αλήθεια»,, όπως και ο τοπικός πρόεδρος.
Κατά τους καταγγελλόμενους, όλα έγιναν νόμιμα και σύννομα και με απόφαση του τοπικού συμβουλίου και για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις κατοίκων της κοινότητας.

Κάτοικοι Ν. Εφέσου: Καμία οικολογική καταστροφή δεν υπάρχει. (ΦΩΤΟ)
ΒΙΝΤΕΟ – Τι δηλώνουν κάτοικοι της Ν. Εφέσου για την κοπή των πεύκων.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης .5.2017, ο Νίκος Λαπάτσης αναφέρεται προ ημερησίας στην εκδήλωση που φιλοξένησε η Ν. Έφεσος και ζητά –μία ακόμη φορά- ενίσχυση του Δήμου 1.000 ευρώ για το σύλλογο «Το Στουπί», διοργανωτή της εκδήλωσης. Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και η Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, σύζυγος του καταγγέλλοντα και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, για άλλο λόγο. Και ευκαιρίας δοθείσης, ζητάει να πληροφορηθεί αν έδωσε ο Δήμος κάποια άδεια να κοπούν δέντρα.

Ο κος Λαπάτσης δεν επανέλαβε στο Δημοτικό Συμβούλιο όσα είπε στο ρεπορτάζ.
Ο κος Κουτσιμάνης δεν παρέστη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Ούτε ο επικεφαλής της «Αλήθειας», Κ. Δημητριάδης, μετείχε στο συγκεκριμένο τμήμα της συνεδρίασης.

Δείτε πόσα κατέβαλε ο Δήμος και διάφοροι ιδιώτες για τις ανάγκες της εκδήλωσης και το αίτημα για ακόμη 1.000 ευρώ.