Υπόλοιπα, συμψηφισμοί και εξώδικοι συμβιβασμοί

μετά από χαμένες δίκες

για χρέη παλιότερων δημαρχιών και …. όλα προφορικά???

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση δια του επικεφαλής της Γιώργου Φαρμάκη ζητάει ενημέρωση για την “υπόθεση Τσιανάκα”, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Κ. Κουρίτα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” συνυπογράφει και μεταφέρει όσα γνωρίζει από τη συμμετοχή της στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Στο τέλος του βίντεο ακούγεται να λέει “όλα προφορικά”.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος περιγράφει ότι η ΔΕΑΔΟ επέλεξε να πληρώσει παλιές οφειλές, με εξώδικο συμβιβασμό, αφού οι αγωγές που είχε καταθέσει ο αντίδικος κατά του Δήμου δεν δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και τώρα θα στρεφόταν κατά της δημοτικής επιχείρισης. Και ότι οι οφειλές αυτές προέρχονται από το γεγονός ότι “ο κος Τσιφοδήμος διατηρούσε μια οφειλή του Τσιανάκα προς τη ΔΕΑΔΟ, ίδιου ποσού, προκειμένου να γίνει ο συμψηφισμός που δεν έγινε από την διοίκηση Τσιφοδήμου, δεν έγινε από την διοίκηση Παπαθανασίου, δεν είχε υπάρξει κάποια αγωγή, υπήρξε επί των ημερών των δικών μας…”

 

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο.

 

Το “όλα προφορικά” αναφέρεται στα έργα, τους συμψηφισμούς και τις διαδικασίες.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε και την θέση του επικεφαλής της “Αλήθειας” για την “υπόθεση Τσιανάκα”. Ο Κ. Δημητριάδης απουσίαζε σε κείνη την φάση της συνεδρίασης, ενώ και ο επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας”, Α. Ρεμπατσιός, απέφυγε να πάρει θέση.

 

Και μια απορία: όταν κάποιος κατασκευάζει αυθαίρετο κτίσμα, είναι υποχρέωση του Δήμου να το κατεδαφίσει;