«Καλό» καλοκαίρι…

και μη χειρότερα!!

Κολωνιάρης Νικόλαος- Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου

Η εικόνα της πρωτεύουσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου είναι το θέμα ανακοίνωσης που κοινοποίησε ο τοπικός σύμβουλος Λιτοχώρου (“Συνδυασμός Ευθύνης”), Νίκος Κολωνιάρης, καταγράφοντας τα προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα, τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ                                                                   

Κολωνιάρης Νικόλαος- Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου

 

«Καλό» καλοκαίρι…και μη χειρότερα!!

Μπορεί να είμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, ωστόσο αυτή δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για την κοινότητά μας και φυσικά αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ολιγωρία της δημοτικής μας αρχής.
Πρώτο στη λίστα έρχεται το θέμα της καθαριότητας. Σε σημεία περιμετρικά της πόλεως, καθώς και στις περιοχές της Πλάκας, Γρίτσας και Βαρικού, οι κάδοι ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια, η δυσωδία απλώνεται σε ακτίνα πολλών μέτρων με τα ποντίκια να έχουν βρει τη χαρά τους- εστίες μολύνσεως και εικόνες πολύ κακής αισθητικής για τους πολυάριθμους επισκέπτες της πόλης μας. Επίσης, μέσα στην πόλη έχουν απομακρυνθεί ανεξήγητα οι κάδοι σκουπιδιών από τα περισσότερα σημεία.


Εξίσου άθλια είναι και η κατάσταση του οδικού δικτύου μέσα στο Λιτόχωρο. Μπορεί όντως να ήταν αρκετά δύσκολος ο χειμώνας που πέρασε, αλλά δεν δικαιολογείται με τίποτε η σημερινή κατάσταση. Το οδόστρωμα έχει φθαρεί σχεδόν σε όλους τους δρόμους, λακκούβες παντού, πλάκες ξεκολημένες από πλατεία και προς τα πάνω, τα σιδερένια πλέγματα έχουν βγει στην επιφάνεια καθιστώντας τελείως επικίνδυνη την οδήγηση. Άραγε το απολύτως αναγκαίο έργο αυτή τη στιγμή είναι η «ανάπλαση» της Αγίου Νικολάου;
Την εικόνα της εγκατάλειψης έρχονται να συμπληρώσουν τα πάρκα, οι χώροι αναψυχής και οι παιδικές χαρές , που τα χόρτα και τα ακλάδευτα δέντρα τις έχουν κυριολεκτικά σκεπάσει.
Δεν ξέρω αν η παραπάνω εικόνα του Λιτόχωρου είναι η εικόνα που θα ήθελε να έχει ένας παγκοσμίως γνωστός τουριστικός προορισμός. Όλα αυτά υποδηλώνουν έλλειψη ετοιμότητας και πλήρη αδράνεια.
Υ.Σ. Προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου: Καλό θα ήταν η Κοινότητα να ερωτάται-έστω και με αυτό το γνωμοδοτικό της ρόλο- για όλα τα θέματα που οδηγούνται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν το Λιτόχωρο. Μη μας φέρετε προ τετελεσμένου γεγονότος. Κανένας θεσμός και όργανο δεν πρέπει να απαξιώνεται.

Οι φωτογραφίες παρατίθενται προς επιβεβαίωση της επικρατούσας κατάστασης :