Όλα για το Διαβήτη

από την Ένωση Διαβητικών και τον Ιατρικό Σύλλογο

στην “Εκάβη”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Πιερίας και την Ενδοκρινολογική Εταιρία Ελλάδος υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 7 Ιουνίου 2017 και 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης Εκάβη.

Αρχικά η πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας  κα Ουσταμπασίδου Σωτηρία απέδωσε ένα χαιρετισμό σε όλους όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα  και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές – συμμετέχοντες και καλεσμένους της εκδήλωσης. Έπειτα κάλεσε στο βήμα τον κο Μπιτόπουλο Στέφανο εκπρόσωπο της Αντιπεριφέρειας να αποδώσει ένα χαιρετισμό και τον ευχαρίστησε για την αιγίδα που μας έδωσαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Μετά κάλεσε το Δήμο με εκπρόσωπο τον κο Παυλίδη Θεόδωρο, καθώς και την αντιδήμαρχο κα Πιπίτσα Μακρίδου, χαιρετισμό έκανε και ο κος Μυστρίδης Ανέστης ως εκπρόσωπος του νοσοκομείου και παρόν ήταν και ο κος Μπερεδήμας Παναγιώτης. Αφού έγιναν οι χαιρετισμοί τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας Ελλάδος  κος Ζαδάλλα Τσαντ Μούσλεχ και ο κος Τσανικίδης Ηρακλής πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Πιερίας. Χαιρέτησαν και οι δύο πρόεδροι και ευχαρίστησαν τους επιστήμονες υγέιας και παρευρισκόμενους –συμμετέχοντες για τη συνεργασία τους με σκοπό την εν λόγω ενημερωτική ημερίδα.

Το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε με την ιατρό κα Τσαρούχα Μαρία Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο η οποία μας μίλησε με απλά λόγια και κατανοητά  για τις Διαταραχές Λειτουργίας Θυροειδούς, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Σαπρανίδης Μιχάλης-Ενδοκρινολόγος με το πολύ ενδιαφέρων  θέμα: Όζος Θυροειδούς – Καρκίνος Θυροειδούς, ο επόμενος ομιλητής μας ο κος Κιούρας Στέργιος – Ενδοκρινολόγος μας μίλησε για την Οστεοπόρωση και Βιταμίνη D, η κα Σώμαλη Μαρία –Ενδοκρινολόγος μας μίλησε για το Διαβήτη και Διατροφή και τέλος η κα Ματοπούλου Έλενα-Ποδολόγος – Ορθονυχιστής – Μετεκπαίδευση στο Διαβητικό πόδι  μας μίλησε για την προσέγγιση στη πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού. Αφού τελείωσαν αυτές οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους επιστήμονες υγείας του νομού μας και της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας Ελλάδας ακολούθησε η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν.Πιερίας με τους Μελωδούς της Παράδοσης  οι οποίοι μας ταξίδεψαν με τη μουσική τους .

Έπειτα η πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας  τους ευχαρίστησε  και βγήκαν όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία. Μετά ακολούθησε μπουφές σε Κιόσκι Ενημέρωσης με Θέμα Διαβήτης και Διατροφή – Διατροφική Εκπαίδευση με μεσογειακά πιάτα σε συνεργασία με τα μέλη της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος κο Μπιτόπουλο Παντελή, κο Διονέλλη Ευστάθιο και κα Καραΐσκου Αυγή (μπουφές από το εστιατόριο Cook) (Νερά από την κάβα του κου Γκοτζαμανίδη) (χυμοί από το καφέ Bruno).

Κιόσκι Ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη του Διαβητικού Ποδιού και Αντιμετώπιση του σε συνεργασία με τον κο Τσανικίδη Ηρακλή – Παθολόγο Διαβητολόγο, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Ιατρείου και Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού Γ.Ν.Κ., κα Μανωλακάκη Δήμητρα – Γενική Χειρουργό-Ιατρέιο Διαβητικού Ποδιού Γ.Ν.Κ., κο Χατζηνικολάου Ιωάννη – Γενικό Χειρουργό, κο Δημάση Περικλή – Γενικό Χειρουργό, κα Κωστίκου Μαρία – Νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στο Διαβητικό Πόδι – Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού. Στο κιόσκι ενημέρωσης ήταν και οι ποδολόγοι του Ν. Πιερίας – Ορθονυχιστές με πρώτη την κα Ματοπούλου Έλενα από Θεσσαλονίκη, η κα Ξουφούρη Κική, η κα Δέδογλου Ευαγγελία, η κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου  και οι βοηθοί τους.

Κιόσκι Ενημέρωσης Διαβήτης και  Άσκηση

Με τον κο Παπαδόπουλο Γιώργο – Γυμναστή  ΤΕΦΑΑ του Ν. Πιερίας – Κολύμβηση – Ποσειδώνας  (μπάλες – όργανα του colloseum Κατερίνης)

Οι παράλληλες δράσεις κράτησαν μέχρι αργά και το πάρκο της Κατερίνης γέμισε με κόσμο οι  οποίοι ενημερώθηκαν από επιστήμονες υγείας και έπειτα δοκίμασαν τα εκπληκτικά εδέσματα του μπουφέ. Η  Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας τέλος χάρισε σε όλους τους καλεσμένους από ένα αναμνηστικό μπρελόκ με το λογότυπο της Αντιπεριφέρειας και της Ένωσης Διαβητικών ως ενθύμιο της εκδήλωσης .