Καλοκαιρινό αδιέξοδο (UPDATE)

με τα σκουπίδια στους δρόμους

υπό κατάληψη ο ΧΥΤΑ – απεργία την Πέμπτη – στα “χαρτιά” ακόμη οι νέοι διμηνίτες

Μετά την –αναμενόμενη- απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις τους, συμβασιούχοι-παρατασιούχοι των Δήμων και η ομοσπονδία τους ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι από σήμερα το πρωί στο «δρόμο» των κινητοποιήσεων, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας συζητά με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

 

Ήδη, οι συμβασιούχοι προχωρούν σε κατάληψη των εργοταξίων των Δήμων και πανελλαδική απεργία προκηρύχτηκε για την Πέμπτη 22 Ιουνίου. Υπό κατάληψη τέθηκε πριν λίγο και ο ΧΥΤΑ του Λιτοχώρου και οι συμβασιούχοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου συγκεντρώθηκαν εκεί, ενώ ήδη επέστρεψε από την Κατερίνη και η αντιπροσωπεία τους που είχε μεταβεί εκεί για συνεννοήσεις με την διοίκηση του πιερικού σωματείου.

 

Πριν λίγο, ανακοίνωση για το θέμα της αποκομιδής εξέδωσε ο Δήμος Κατερίνης, χωρίς καμία αναφορά στο κυρίως πρόβλημα, εν αναμονή των εξελίξεων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ένα μήνα πριν και όταν είχε διαφανεί η τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κος Σκουρλέτης δεσμεύτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα λύνει άμεσα το πρόβλημα και δεν θα αφήνει χώρο για εκκρεμότητες σε βάρος των συμβασιούχων, αλλά και των αναγκών των Δήμων και των πολιτών για ένα καθαρό καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής, από το Δήμο Δίου-Ολύμπου δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση και ο εντεταλμένος για την αποκομιδή σύμβουλος, Σταύρος Χαρέλας, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για σοβαρό προσωπικό πρόβλημα.

 

Η μονίμως κακή εικόνα του Δήμου μας σε ότι αφορά την αποκομιδή και την καθαριότητα, είναι και πάλι στο χειρότερο δυνατό σημείο, αφού -μετά το σαββατοκύριακο- αποκομιδή προβλεπόταν για όλα τα διαμερίσματα, με το Λιτόχωρο και τον Πλαταμώνα να παρουσιάζουν ήδη απαράδεκτη για καλοκαιρινή σεζόν εικόνα.

Στις 3.30μμ ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει η αποκομιδή της Τρίτης και της Τετάρτης, καλώντας  “Δημότες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες να αποθέσουν τα απορρίμματά τους στις πλατφόρμες και τους κάδους που βρίσκονται στα όρια των οικισμών τους”.

Η ανακοίνωση

Με αφορμή την εξαγγελία κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, ανακοινώνεται οτι ΔΕΝ θα εκτελεστούν εργασίες αποκομιδής απορριμάτων την Τρίτη 20/6 και Τετάρτη 21/6.

Καλούνται οι Δημότες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες να αποθέσουν τα απορρίμματά τους στις πλατφόρμες και τους κάδους που βρίσκονται στα όρια των οικισμών τους προς αποφυγή υπερφόρτωσης των κάδων.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ενημερώσεις σχετικά με την επανέναρξη των εργασιών αποκομιδής.

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου

19-06-2017

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Από την αντιδημαρχία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνεται, ότι, λόγω των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς και της κατάληψης του αμαξοστασίου του Δήμου Κατερίνης δεν είναι εφικτή η προγραμματισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται – μέχρι νεωτέρας – οι κάτοικοι και επαγγελματίες του Δήμου Κατερίνης, να μην βγάζουν στους κάδους τα απορρίμματά τους.

Η αντιδημαρχία καθαριότητας ζητά την συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών και παρακαλεί να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία της δημόσιας υγείας και της εικόνας της πόλης μας.