Λάππας για -σχεδόν- όλα

μόνο στην ΕτΟ

κι όσα δεν “χωρέσανε” στα 90 λεπτά θα είναι το υλικό της επόμενης συνέντευξης – “ΦΟΡΤΩΣΤΕ”!!!

Το ιδιαίτερα “θερμό” καλοκαίρι του 2016 (μετά την αποκάλυψη της ΕτΟ ότι το «Πόρισμα MAZARS” ήταν «Πόρισμα Τζαχάνη»), όταν η αντιπαράθεση Δημόπουλου-αντιπολίτευσης έφτασε στα άκρα και η συμπεριφορά του δημάρχου -μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- έναντι του Γιώργου Φαρμάκη ξεπέρασε κάθε αρνητικό όριο, ζήτησα συνέντευξη από τον αναπληρωτή δήμαρχο, Νίκο Λάππα.

Δέχτηκε, αλλά με τον όρο να γίνει αυτή … αργότερα.

Δηλαδή, στα μισά της θητείας Δημόπουλου. Βασικό ερώτημα της συνέντευξης που τότε ζήτησα (και τώρα πήρα) θα ήταν το «συμφωνείτε με όλα αυτά, κε Λάππα;»…

 

Το ότι ο αναπληρωτής συμφωνούσε με τον δήμαρχο αποδείχτηκε έκτοτε πολλές φορές και επιβεβαιώθηκε τώρα, με έναν … παράξενο τρόπο.

Ο Νίκος Λάππας διαφωνεί με πολλά, αλλά γενικώς είναι ικανοποιημένος.

Όχι ευχαριστημένος, αλλά ικανοποιημένος ως ένα βαθμό (μη μου ζητήσετε διευκρινίσεις, δεν κατανοώ κι εγώ την διαφορά).

Θεωρεί πχ ότι στον τομέα της καθαριότητας υπάρχει μεγάλη πρόοδος, αφού η καθαριότητα περικλείει και την αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά δεν εξαντλείται μόνο στην αποκομιδή.

Είναι σίγουρος ότι στον χρόνο ως το 2019, η δημαρχία Δημόπουλου θα δείξει τις αρετές της και θα αντιστρέψει το βαρύ κλίμα, η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αλλάξει ριζικά, οι σχέσεις με την αντιπολίτευση και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνουν πολιτικά ορθές και θα ολοκληρωθούν έργα και πράξεις που θα αλλάξουν το πρόσημο του τελικού απολογισμού της «Ολύμπιας Συμμαχίας».

Και για το ιστορικό της παράταξης αποκαλύπτει ουκ ολίγα σημαντικά. Πως κατέληξε στην συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο και όχι με το Γιώργο Φαρμάκη ή τον Άρη Ρεμπατσιό.

Διηγείται πολλά που συνέβησαν στη ΔΕΑΔΟ και περιγράφει τι θα συμβεί στο μέλλον ή τουλάχιστον ποιες είναι οι προθέσεις της διοίκησης. Και σε ότι αφορά το προσωπικό και πως τελικά οι συμβάσεις δόθηκαν για έλεγχο (και μετά την μη απόφαση του Δεκεμβρίου). Και διευκρινίζει -επιβεβαιώνοντας- ότι το νέο καταστατικό ΔΕΝ είναι ακόμη σε ισχύ…

Και ναι, μιλά για τα δικά του σχέδια και τι σκέφτεται για το 2019. Χαρακτηρίζοντας τα δυο τελευταία χρόνια της θητείας «προεκλογικά», αποδίδοντας στη μακρά αυτή προεκλογική διαπάλη και εντάσεις που ήδη άρχισαν να εμφανίζονται.

 

Πολύ σημαντικά είναι κι όσα είπε ο αναπληρωτής δήμαρχος για το αναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο. Ειδικά όσα λέει για την τελευταία “διαβούλευση” και το ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε, η ΕτΟ τα αφιερώνει σε οικολόγους της Πιερίας που μόνο για ένα πράμα ανησύχησαν (τότε και έκτοτε): αν θα βρούνε τρόπο να επιτεθούν στην ΕτΟ και να καταφέρουν κάτι.

 

Δεν «χώρεσαν» όλα σ’ αυτή τη συνέντευξη των 90 λεπτών. Και το ραντεβού ανανεώθηκε για το τέλος του καλοκαιριού, οπότε θα υπάρξει ο πλήρης απολογισμός της τριετίας.

Η πρώτη ερώτηση στην οποία απαντά ο Νίκος Λάππας αφορά το αν διαβάζει την ΕτΟ και πως την κρίνει ως Μέσο (δηλαδή αν η πρόσκληση για συνέντευξη είναι πράγματι τιμητική ή ….). Το μόνο που δεν του αρέσει τελικά -αλλά θεωρεί μη πρόβλημα) είναι … το μονοπρόσωπο.

 

 

 

ΥΓ: η αρχική διευθέτηση ήταν σκηνικό της συνέντευξης να αποτελέσει το αμμορυχείο μας. Την τελευταία στιγμή, η διοίκηση της ΔΕΑΔΟ αρνήθηκε την φιλοξενία. Η ΕτΟ έχει σιχαθεί πλέον την παρασκηνιακή αντιπαράθεση με όλα τα προφίλ της διοίκησης Δημόπουλου και τα περί μελλοντικής ομοψυχίας και βελτίωσης της συμπεριφοράς της. Δεν αναμένει ΚΑΝ μια «κουτσή» δικαιολογία για την άρνηση. Κι επειδή η ΕτΟ δεν έγινε για να χωρέσει σε μπουκαλάκια, είχε –και θα έχει- πάμπολλες εναλλακτικές, ειδικά για τόσο απλά θέματα. Και  διάλεξε για σκηνικό της συνέντευξης Λάππα, το πάρκο-ανάπλαση τμήματος παλιού ορυχείου πίσω από το «Αλεξάνδρειο». Το γνωστό ως «ανάπλαση Τσιφοδήμου». Ένα έργο που κόστισε 1.220.000 ευρώ που ως τη μέρα της συνέντευξης δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και από κανέναν, παρά το κόστος του μισού δις δραχμών. Σίγουρα και αυτό το θέμα υπάρχει στο φοβερό «Πόρισμα Τζαχάνη», για πολλούς λόγους. Κυρίως, γιατί τόσα λεφτά δεν δόθηκαν ποτέ για να δημιουργήσουν κάτι τόσο άχρηστο…Η δε μελέτη -αν δεν κάνω λάθος- πληρώθηκε πάνω από 300.000 (ευρώ).-