Απεργοί-διοίκηση…

ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ!!!

μόνο δήμαρχος και Κουρίτα έλειπαν…

 

Οι συμβασιούχοι του Δήμου μας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την απεργία της 22ας Ιουλίου 2017, διεκδικώντας “δουλειά και όχι ανεργία” και καταβολή των δεδουλευμένων, όπως και οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το πρωί της Πέμπτης, ταυτόχρονα με τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ σ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το πάρκινγκ της Λέσχης Αξιωματικών ως το δημαρχείο.

Η συμμετοχή δημοτών στην πορεία των συμβασιούχων ήταν ελάχιστη, η δημοτική αντιπολίτευση κατέγραψε κι αυτή την παρουσία της, αλλά ήταν η διοίκηση του Δήμου που πρωτοστάτησε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των απεργών. Κι όταν λέμε “πρωτοστάτησε”… κυριολεκτούμε: Μήλιος, Γιάννακα, Καλαϊτζής, Λακασάς ΚΑΙ ο εντεταλμένος σύμβουλος για την αποκομιδή, Σταύρος Χαρέλας, αλλά και ο Λάππας που βγήκε στην είσοδο του Δημαρχείου για να παραλάβει το συνηθισμένο ψήφισμα και τελικά στη θέα των συναδέλφων του της διοίκησης που διαδηλώνανε, προτίμησε να διαδηλώσει κι αυτός υπέρ των αιτημάτων των συμβασιούχων.

 

Όταν η πορεία ολοκληρώθηκε, αντιπροσωπεία των απεργών παρέδωσε ψήφισμα στη διοίκηση του Δήμου η οποία -καθισμένη πια στα γραφεία της- μίλησε για αμοιβαία επίδειξη καλής διάθεσης με πρώτο βήμα …την αποκομιδή απορριμμάτων από τις κρίσιμες περιοχές, δηλαδή τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, συν τις περιοχές που πραγματοποιείται ο φετινός 14ος Olympus Marathon. Και φυσικά, η διαλλακτικότητα έδωσε τη θέση της στις πιέσεις, στην οποίες δεν υπέκυψαν τελικά οι συμβασιούχοι.

 

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η ΠΟΕ – ΟΤΑ ανακοίνωνε ότι ο αγώνας κλιμακώνεται με την κατάληψη των χωματερών, ενέργεια που ήδη οι συμβασιούχοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου υλοποιούν από την αρχή της βδομάδας.

 

Σε δήλωσή του στην ΕτΟ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Φαρμάκης, επεσήμανε τα εξής: “Είναι τουλάχιστον απάνθρωπο να υπάρχουν σήμερα στην καθαριότητα των Δήμων χιλιάδες άνθρωποι, εδώ και καιρό απλήρωτοι και χωρίς να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, όσον αφορά τις εργασιακές τους σχέσεις. Ταυτόχρονα με τους τόννους σκουπιδιών που καθημερινά συσσωρεύονται, τίθεται πλέον και θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας και των πολιτών. Οφείλουν όλοι όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα, να αναλάβουν εκείνες τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να έχουμε εδώ και τώρα λύση, πριν φτάσουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις.”

 

Αργά το βράδυ, ο Δήμος εξέδωσε μια ακόμη ανακοίνωση με οδηγίες για καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων:

Ανακοινώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας θα συνεχιστούν και άυριο 23-6-2017.

Η διοίκηση του Δήμου θα εξακολουθήσει να ενημερώνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα τους δημότες και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναφορικά με τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων ουτως ώστε να προβαίνουν στην κατα το δυνατό απόθεση των απορριμμάτων τους.

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

 

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και το ΠΑ.Μ.Ε. Πιερίας

 

 

Δελτίο τύπου

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΩΝ ΟΤΑ.
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Την  Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί αντιπροσωπία της Γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ. μαζί με το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου επισκέφτηκαν τον ΧΥΤΑ Λιτοχώρου και το  Γκαράζ του δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ για να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα  δικαιώματα.   

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινούμενη στην ιδία γραμμή πλεύσης με το  Ελεγκτικό  Συνέδριο αποφάσισαν την απόλυση 15.000 εργαζομένων από τους  δήμους όλης  της χώρας οι οποίοι κρατούν τις πόλεις καθαρές, ενώ ταυτόχρονα τους κρατάνε   απλήρωτους, σε πολιτική ομηρία.

Η απόφαση του  ελεγκτικού συνεδρίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πολλών δήμων της χώρας  που ρίχνουν  κροκοδείλια δάκρυα, επικαλούμενοι μάλιστα και το σύνταγμα, στην ουσία  βγάζει  παράνομο το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας. Οι δε δηλώσεις του υπουργού  Σκουρλέτη για λογαριασμό της κυβέρνησης μόνο  αγανάκτηση και ατελείωτο θυμό  προκαλούν στους  εργαζόμενους. Εγγυάται,  λέει ο υπουργός, την πληρωμή των  δεδουλευμένων   χωρίς τσίπα, λες και θα κάνουν χάρη στους εργαζόμενους.

Κανένας  συμβιβασμός  από τους εργαζόμενους και το λαό σε μια πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κανένας συμβιβασμός  με την πολίτικη του εργασιακού μεσαίωνα που διαμορφώνουν  από κοινού και εφαρμόζουν  όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου με την Ε.Ε.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει  στους εργαζόμενους  της Πιερίας την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλους όσους  συνδράμουν  στο απαράδεκτο  καθεστώς  των ευέλικτων  μορφών απασχόλησης, στη  δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Κανένας  συμβιβασμός  με αυτήν τη βαρβαρότητα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς  φορείς να εκφράσουν  έμπρακτα  την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στους  εργαζόμενους των ΟΤΑ που αγωνίζονται απαιτώντας εδώ και τώρα την πληρωμή των δεδουλευμένων και την  μονιμοποίηση όλων  χωρίς προϋποθέσεις.

Η ΜΟΝΙΜΗ  ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

                                                                                     

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ