Ειδική ασυλία ζητάει ο Μαρτίνης

απαντώντας στο Τζαμακλή

ερωτήσεις του γραμματέα της Εξεταστικής για την Υγεία και απαντήσεις-αίτημα του μάρτυρα-κλειδί

 

Οι εργασίες της πολύ σημαντικής -και για το αντικείμενό της και τα ως τώρα αποτελέσματά της- Εξεταστικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, συνεχίζονται. Ήδη, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα-κλειδί, προέδρου για δεκαετίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να επανέλθει και για συμπληρωματική κατάθεση ή κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της εκποίησης του νοσοκομείου σε ευτελές τίμημα και μετά από πλειστηριασμό, στελέχη της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής.

 

Με δελτίο Τύπου, ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της Επιτροπής, Χάρης Τζαμακλής, ενημερώνει για το μέρος της διαδικασίας που αφορούσε την εξέταση του Μαρτίνη -κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού- από τον ίδιο. Αξιοσημείωτο αποτέλεσμα της εξέτασης: σε δύο περιπτώσεις, ο Μαρτίνης θέτει ουσιαστικά θέμα ασυλίας του και δημιουργίας κάποιου ισχυρού καθεστώτος προστασίας μάρτυρα, πέρα από τα ισχύοντα, προκειμένου να αποκαλύψει στοιχεία για πολιτικούς στις ύπατες θέσεις της πολιτικής ζωής της χώρας και σίγουρα ανώτεροι των υπουργών. Φαίνεται μάλιστα πως ο ίδιος έχει προετοιμάσει το αίτημα και αναζήτησε σχετική συμβουλή, αφού συνδέει το αίτημα με την εξελισσόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

 

Το δελτίο Τύπου του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Τζαμακλή

 

Ο  Χάρης Τζαμακλής εξετάζει τον μάρτυρα, πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 (20 Ιουνίου 2017).

Γραφείο Τζαμακλή Χαρίλαου
Βουλευτή Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ
Τηλ.: 210 3709752
Φαξ: 210 3709753
www.tzamaklis.gr