Κρίσεις και Ιδρύματα

εν μέσω θέρους

τα ρεπορτάζ της ΕτΟ επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα και την πραγματικότητα (αν δεν το ξέρατε ήδη…)

 

Με τον επισημότερο τρόπο, η πρόεδρος της Ανώτατης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου και συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, επιβεβαίωσε την ρήξη με τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΔΙΜΜΑ, Διονύση Πασχάλη, και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των αρχαιρεσιών που θα φιλοξενηθούν στο Λιτόχωρο και το Ίδρυμα, στα τέλη Ιουλίου 2017.

Σε ανακοίνωση της Ανώτατης Αρχής, ορίζεται η 26η Ιουλίου 2017 ως η ημέρα της Γενικής Συνέλευσης και ημέρα εκλογής της Ανώτατης Αρχής και των έξι από τα εννέα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας. Διευκρινίζεται ότι δεν έχουν εκλεγεί ο πρόεδρος και τα δύο μέλη της ΕΓ που συμπληρώνουν το εννεαμελές όργανο και –χωρίς να γίνεται αναφορά- αυτό παραπέμπεται να συμβεί στο μέλλον. Με τον τρόπο αυτό περιγράφεται η διαδικασία που θα περιέχει ένα μικρό διάλειμμα, ώστε να μεσολαβήσει η 27η Ιουλίου, ημέρα που δικαστήριο της Κατερίνης θα αποφασίσει και για την τύχη των εκλογών της 10ης Ιουνίου, το αποτέλεσμα των οποίων η Ανώτατη Αρχή ήδη έχει ακυρώσει, απόφαση για την οποία η πλευρά Πασχάλη κατέφυγε ήδη στα δικαστήρια.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο της ανακοίνωσης είναι κι αυτό που ορίζει ότι θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του Ιδρύματος «να τοποθετηθούν για οποιοδήποτε θέμα αφορά το ΔΙΜΜΑ να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομογενείς μέλη του ΔΙΜΜΑ και να διαμορφώσουν σχέσεις συνεργασίας». Το συγκεκριμένο αποτέλεσε σημείο αναπάντεχης τριβής μεταξύ των (πέντε) μελών της ΕΓ που συνεδρίασε στις 4 Ιουλίου και για την οποία φημολογείται ότι αποτέλεσε σημείο καμπής για την πορεία του οργάνου υπό τον κο Πασχάλη, αλλά και διαδικασία που καμιά σχέση δεν έχει με συνεδριάσεις ανάλογων συμβουλίων.

 

Η ανακοίνωση της Ανώτατης Αρχής του ΔΙΜΜΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 

    Η Ανωτάτη Αρχή, ως ανώτατο διοικητικό όργανο του ιδρύματος, καλεί σε Γενική Συνέλευση όλα τα μέλη του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 από τις 10 το πρωί,  στην έδρα του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κτήριο Αλεξάνδρειο στο Λιτόχωρο Πιερίας, για να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες που αφορούν το ίδρυμα.  

    Πρώτα θα διεξαχθεί η διαδικασία για την εκλογή των εικοσιένα (21) μελών της νέαςΑνωτάτης Αρχής, και σε δεύτερη φάση η διαδικασία για την εκλογή των έξι (6)μελών (από τα εννέα) της Εκτελεστικής Γραμματείας μαζί με αυτήν των τριών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

    Στα μέλη του ΔΙΜΜΑ θα δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν για οποιοδήποτε θέμα αφορά το ΔΙΜΜΑ να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομογενείς μέλη του ΔΙΜΜΑ και να διαμορφώσουν σχέσεις συνεργασίας.

    Ενημερώνουμε ότι δεν έχουν εκλεγεί από την Ανωτάτη Αρχή ο νέος πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας και τα δύο μέλη αυτής λόγω εκλογικών  διαδικασιών και νομικής απαγόρευσης. Θα εκλεγούν από την νέα Ανωτάτη Αρχή που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της 26ης Ιουλίου 2017.  

 

11 Ιουλίου 2017

Νίνα Γκατζούλη
Πρόεδρος Ανωτάτης Αρχής
Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου

 


Εν αιθρία, μια άλλη, αναπάντεχη κρίση προέκυψε σήμερα και στις σχέσεις Φεστιβάλ Ολύμπου και της Μικτής Χορωδίας Κατερίνης, στην οποία εμπλέκεται ένα άλλο Ίδρυμα, το Κοινωφελές  Ίδρυμα του Διονύση Πασχάλη που φέρει το όνομά του.

Η ανακοίνωση-ευχαριστήριο ξεκινά με δήλωση …στήριξης συναυλίας της Χορωδίας που θα πραγματοποιηθεί απόψε, σαν να είναι ανακοίνωση του Ιδρύματος Πασχάλη και καταλήγει να υπογράφεται από τη …Χορωδία!!!

Στην ουσία, το κείμενο του ευχαριστηρίου είναι πρόσφατο δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ για την εκδήλωση, με την προσθήκη της εισαγωγής που ενημερώνει για την στήριξη της εκδήλωσης από το Ίδρυμα και την τελική προσθήκη του “Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για τη διαρκή στήριξη στη χορωδία μας και την προσφορά του στον πολιτισμό” και του «Εκ της Χορωδίας».

Το ευχαριστήριο της Μικτής Χορωδίας

 

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ»
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» αρωγός της Μικτής Χορωδίας Κατερίνης με μαέστρο το Γιάννη Αδαμίδη και είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στηρίζει τη συναυλία με έντεχνο ελληνικό τραγούδι που θα παρουσιάσει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, ώρα 9:30 μ.μ., στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η χορωδία ιδρύθηκε το 1953 ως τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και μετά από μια προσωρινή διακοπή ανασυστάθηκε το 1976 με μαέστρο τον Γιάννη Αδαμίδη, ο οποίος τη διευθύνει μέχρι και σήμερα. Η συναυλία που φέρει το τίτλο «…της αγάπης αίματα με πορφύρωσαν…», θα πραγματοποιηθεί στον αίθριο χώρο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου Πιερίας και θα παρουσιάσει τραγούδια των Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου και Βαμβακάρη.

Στη διαχρονική της διαδρομή, η Μικτή Χορωδία Κατερίνης με ορίζοντα την καλλιέργεια και προβολή της χορωδιακής μουσικής και παιδείας, συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ, μουσικές συναντήσεις και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για τη διαρκή στήριξη στη χορωδία μας και την προσφορά του στον πολιτισμό.

 

Εκ της Χορωδίας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο με δική του ανακοίνωση χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «αναληθές» που «γεννά το ερώτημα τι είδους και μορφής στήριξη παρέχει το παραπάνω ίδρυμα», διευκρινίζοντας ότι: «Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνον από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο., φιλοξενείται στο επίσημο πρόγραμμα του θεσμού, απολαμβάνει της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, πραγματοποιείται με τη λειτουργική παρουσία του προσωπικού του οργανισμού και των εθελοντών και στηρίζεται από το Φεστιβάλ στα όποια προκύπτοντα λειτουργικά κόστη.»

 

ΟΡΦΕΟ 2017 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 

Στέλεχος της Χορωδίας με το οποίο επικοινώνησε η ΕτΟ διευκρίνισε ότι η στήριξη του Ιδρύματος Πασχάλη αφορούσε τα έξοδα για έντυπο υλικό και αμοιβές μουσικών, τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει το Φεστιβάλ. Απέδωσε το όλο θέμα σε κακή –ή και έλλειψη- ενημέρωσης για την συγκεκριμένη εξέλιξη που συνέβη μετά τις συνεννοήσεις με το Φεστιβάλ.

 

Το αρχικό δελτίο Τύπου του Ορ.Φε.Ο. για την συναυλία

ΟΡΦΕΟ 2017 ΑΔΑΜΙΔΗΣ-1