Από τις διαβεβαιώσεις* στις απολύσεις (Update)

μηνύει κι απολύει (και εκδικείται)

νέες ομορφιές και νέα κατορθώματα

  • Μηνύει συμβασιούχους
    για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδική κινητοποίηση, απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους

  • Απολύει τους μηνυμένους από τον ίδιο,
    ΠΡΙΝ καν οι ίδιοι ενημερωθούν για τη μήνυση σε βάρος τους και απαντήσουν, επικαλούμενος Βασιλικό Διάταγμα και Νόμο του 1920!!!

 

 

 

Δύο βδομάδες μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου και τη διαβεβαίωση που παρείχε την επομένη της συνεδρίασης (όπως και οι δύο συνάδελφοί του της Πιερίας) προς τον βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Τζαμακλή, ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς συμβασιούχος του Δήμου, ο δήμαρχος αποπειράθηκε σήμερα να απολύσει τους πρώτους 5 “τυχερούς”.

 


Το δελτίο Τύπου του Χ. Τζαμακλή με τη διαβεβαίωση των τριών δημάρχων για μη απολύσεις


ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ
Βουλευτής Πιερίας – ΣΥΡΙΖΑ

7 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επικοινωνία με Δημάρχους για τους συμβασιούχους

…………

 

Την Πέμπτη 6-7-2017 ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους Δημάρχους Κατερίνης, Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού κ.κ. Σ. Χιονίδη, Κ. Δημόπουλο και Ε. Λαγδάρη.

Αρχικώς ενημέρωσε τους Δημάρχους για το περιεχόμενο της δήλωσης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη σχετικώς με το χρόνο προώθησης της νομοθετικής ρύθμισης για τους συμβασιούχους, που τοποθετείται στο ερχόμενο φθινόπωρο και πρέπει να είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Στη συνέχεια ο Χάρης Τζαμακλής εξέφρασε προς τους Δημάρχους τον προβληματισμό και την ανησυχία του για το γεγονός ότι αρκετοί Δήμοι προέβησαν σε απολύσεις συμβασιούχων και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι τρεις Δήμοι της Πιερίας δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε απολύσεις, αλλά θα συμβάλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες τους στον τομέα της καθαριότητας.


 

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόπειρά του ακύρωσαν προσωρινά την σημερινή προσπάθεια, αλλά τίποτα δεν διαβεβαιώνει ότι αυτή δεν θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον. Στην σημερινή απόπειρα αντέδρασαν, πέρα από τους συμβασιούχους, οι δημοτικές σύμβουλοι Κουρίτα και Βακουφτσή, μέλη του ΠΑ.Μ.Ε., ενώ για λίγο βρέθηκε στο γραφείο του δημάρχου -μαζί με την αντιπροσωπεία που θέλησε να διαμαρτυρηθεί- και η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα. Παρόντες επίσης η Λέλα Γιάννακα και ο αναπληρωτής δήμαρχος, Νίκος Λάππας.

 

Τελικά, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος, το όλο θέμα… αναβάλλεται και κανείς από τους συμβασιούχους δεν πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του τη σημερινή κλήση από το Δήμο να υπογράψει καταγγελία της σύμβασής του. Όπως εξήγησε, αυτός -τηλεφωνική κλήση- δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να ενημερωθεί κάποιος για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση της βουλεύτριας Μπέττυ Σκούφα που βρέθηκε στο Δημαρχείο, προκειμένου “να έχει μια συνεργασία για θέμα του Δήμου, κοινωφελές”, ήταν παρούσα στο μεγαλύτερο μέρος των διαμειφθέντων, αλλά έσπευσε να …αποχωρήσει άπραγη και για τα δύο θέματα.

 

Αλλά αυτό που σημάδεψε τη σημερινή μέρα ήταν και πάλι η προσπάθεια του δημάρχου Δίου-Ολύμπου να “πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα” και να αναθέσει στην Αστυνομία να φέρει πίσω τη μπάλα. Όταν η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και του εξέφρασε, όχι απλώς τα παράπονά της, αλλά και του ξεκαθάρισε ότι η προσπάθειά του για απολύσεις δεν θα “περάσει”, ο δήμαρχος έφυγε από το γραφείο του, πήγε στο κοντινό Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και κατήγγειλε …κατάληψη του γραφείου του!!! Αποτέλεσμα ήταν να επιληφθεί η Αστυνομία και να αναζητά καταληψίες … που δεν υπήρξαν ποτέ…

 

Η ΕτΟ βρέθηκε επί τόπου και κατέγραψε όλο το περιστατικό.

Έχει δε ερωτήματα που θα ‘πρεπε να απαντηθούν:

 

  • Είναι αναγκασμένοι οι δημότες και όποιος άλλος, στην όποια συνδιαλλαγή του με το Δήμο και την κεφαλή του (δήμαρχο), να έχουν την μόνιμη υποστήριξη νομικού συμβούλου;;; Πως μπορεί ο μέσος συμβασιούχος να γνωρίζει αν αυτό που ο Δήμος του ζητάει ή του επιβάλλει είναι τυπικό και νόμιμο; Έχει λόγο να υποψιάζεται ότι ο Δήμος -κι ο δήμαρχος- παρανομούν;
  • Είναι παράνομη πράξη η μη ενδεδειγμένη και κατά νόμο προσπάθεια απόλυσης-καταγγελίας της σύμβασης; Δεν το γνωρίζει αυτό ο δήμαρχος-νομικός; Αφού η απόπειρα υπήρξε και επιβεβαιώθηκε και από τα λεγόμενα του κου Λάππα, θα ασχοληθεί κάποιος με αυτόν που την αποτόλμησε και ποιος είναι ο αρμόδιος να ασχοληθεί;
  • Όταν κάποιος -ακόμη και αιρετός και νομικός- δηλώνει ψευδή στοιχεία για πρόσωπα και γεγονότα και καταφεύγει στις Αρχές, ζητώντας τις επιβαλλόμενες ενέργειές τους, παρανομεί; Και ποιο νόμο παραβιάζει; Όταν αυτό διαπιστώνεται, έχει ευθύνες αυτός που το έπραξε, ακόμη κι αν είναι νομικός και αιρετός;

 

Ένταση υπήρξε στο γραφείο του δημάρχου. Αλλά αυτή συνέβη όταν ο ίδιος είχε ήδη αποχωρήσει και σίγουρα δεν προήλθε απ’ όσους προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν.

 

 

 


 

Πριν καν ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ για τα μεσημεριανά γεγονότα που αφορούν τους συμβασιούχους της καθαριότητας του Δήμου μας, ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος, συνέχισε την προσπάθειά του να καταγγείλει τις συμβάσεις κάποιων (τους απολύει, στην ουσία), αυτή τη φορά με το νομότυπο τρόπο. Στις 4 περίπου το απόγευμα, δικαστικός επιμελητής επέδωσε την καταγγελία της σύμβασης σε πέντε συμβασιούχους και πληροφορίες θέλουν οι επιδόσεις να συνεχίζονται αύριο σε 10 ακόμη συναδέλφους τους.

 

Έτσι, τα όσα ακούγεται να λέει στους συμβασιούχους και τα μέλη του ΠΑ.Μ.Ε. ο αναπληρωτής δήμαρχος, Νίκος Λάππας (βίντεο), αποδεικνύονται, όχι απλώς προφητικά, αλλά αποτελούν απόδειξη ότι γνώριζε ήδη ότι η πρόθεση του δημάρχου δεν πρόκειται να αλλάξει. Και δεν άλλαξε…

 

Συνεχίζοντας να πρωτοτυπεί σε πανελλαδικό επίπεδο, ίσως και σε πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, κατήγγειλε τις συμβάσεις των 5 “τυχερών” γιατί παρεμπόδισαν την πρόσβαση στο χώρο της χωματερής στη διάρκεια των πρόσφατων πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ημέρα που η ομοσπονδία προσωπικού των Δήμων είχε κηρύξει κατάληψη των εργοταξίων καθαριότητας σε όλη τη χώρα. Επιχειρεί δηλαδή την ποινικοποίηση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων εργαζομένων.
Η επιλογή αυτή δεν μπορεί παρά να είναι άκρως πολιτική ενέργεια και -με δεδομένο- ότι ο δήμαρχος Κατερίνης και μέλος της ΚΕΔΕ, μετά σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (της πλειοψηφίας), προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να καταργήσει τις 6,5 ώρες απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας και να τις αυξήσει στις 8 ώρες όλων των άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου, το συμπέρασμα είναι πια τεκμηριωμένο:

η νέα νεοφιλελεύθερη επίθεση της ΝΔ (στελέχη της οποίας είναι και οι δύο δήμαρχοι) είναι και συντονισμένη, ξεκινά από την Πιερία και έχει -πέραν όλων των άλλων στόχων- ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία κλίματος διάλυσης σε βάρος της κυβέρνησης. Οι συμβασιούχοι των δύο Δήμων μπορεί να αποτελέσουν τις πρώτες παράπλευρες απώλειες.

 

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Κατερίνης για το 8ωρο

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
18-07-2017 

Δήμος Κατερίνης: Άσκηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εφαρμογή του 8ωρου για όλους τους εργαζομένους αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Σάββας Χιονίδης: «[…] όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας[…]. Ας  δώσουμε το έναυσμα, ώστε να προστατευτεί η εργασία των εργαζομένων στο δημόσιο, να μην δυσφημείται η εργασία σε αυτό και να αποτελεί συγκρίσιμο στοιχείο με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις ίδιες προϋποθέσεις». 

Την άσκηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των κατ’ εξουσιοδότηση εκδοθέντων υπουργικών και λοιπών αποφάσεων,  που καθορίζουν κατ’ εξειδίκευση τα ωράρια απασχόλησης των εργαζομένων στο Δήμο Κατερίνης, που εργάζονται με μικρότερο του οκταώρου ωράριο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.

«Σύμφωνα με το άρθρο 102, για την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και παράλληλα, όπως επισημαίνεται στο άρθρο 22 του συντάγματος, όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας. Στο πλαίσιο αυτό, oι εργαζόμενοι πρέπει να τυγχάνουν όλων των προνομίων που προβλέπονται, προκειμένου να έχουν μία αξιοπρεπή εργασία και μισθούς, ασφάλιση και όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο, θέματα, τα οποία ο Δήμος Κατερίνης τηρεί απαρέγκλιτα και συστηματικά» σημείωσε μεταξύ άλλων στην διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα το έχει θέσει και σε κεντρικό επίπεδο, καθώς και στο παρελθόν σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, παρουσία όλων των παρατάξεων και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. Όπως σημείωσε ο κος Χιονίδης «Χρειάζεται λογική, ψυχραιμία για τα αυτονόητα. Θεωρούμε αφού είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο θα πρέπει είτε είμαστε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα να εργαζόμαστε τις ίδιες ώρες. Σε όλους τους τομείς του δημοσίου, στα τεχνικά έργα, σε διάφορα μηχανήματα, στην καθαριότητα και στην αποκομιδή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν το ίδιο ωράριο. Επειδή είμαι βέβαιος ότι το περί δικαίου αίσθημα, η νομιμότητα, η συνταγματικότητα είναι αρχές που διέπουν όλους μας, ας προχωρήσουμε με θάρρος για να αιτηθούμε την εφαρμογή  αυτής της απόφασης στο Δήμο Κατερίνης και σε όλο το ελληνικό δημόσιο. Θα κάνουμε εμείς την αρχή και αυτή η θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας και την κοινωνία ας εφαρμοστεί στην συνέχεια παντού εφόσον θελήσουν να ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 70%), των υπαλλήλων του Δήμου Κατερίνης εργάζεται το 8ωρο της. Οι υπόλοιποι παρότι λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως εργάζονται εξίμισι ώρες.

«Συμβαίνει ένα παράδοξο στο ελληνικό δημόσιο και στην εποχή της κρίσης που βιώνουμε πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με μία λογική και πέρα από κάθε ιδεοληψία. Ας  δώσουμε το έναυσμα, ώστε να προστατευτεί η εργασία των εργαζομένων στο δημόσιο, να μην δυσφημείται η εργασία σε αυτό και να αποτελεί συγκρίσιμο στοιχείο, με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις ίδιες προϋποθέσεις» υπογράμμισε ο κος Χιονίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε τα πάντα στους εργαζόμενους, προκειμένου να έχουν όλα τα δικαιώματά τους, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να δουλεύουν 8 ώρες την ημέρα και ούτε ένα λεπτό παραπάνω εκτός και αν λαμβάνουν υπερωρία. Και επειδή δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει τις υπερωρίες βάσει του 1 προς 280, όταν οι ημέρες εργασίας είναι 220 και να λαμβάνει τις κατ’ επίφαση, ευτελείς υπερωρίες των 2,5 ευρώ την ώρα προτείνω και σε αυτή την περίπτωση να προσφύγουμε και να  κυριαρχήσει η λογική».

 

 

Η αντίδραση του “Άλλου Δρόμου” στην προσφυγή κατά των 6,5 ωρών

 

Σταυροφορία του Δημάρχου Κατερίνης
Στόχος το μειωμένο ωράριο ειδικών κατηγοριών υπαλλήλων του Δήμου

 

  Μία πρωτοφανής σταυροφορία ξεκίνησε από το Δήμαρχο Κατερίνης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ.  Σάββα Χιονίδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Ιουλίου. Στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος έφερε ως θέμα προς συζήτηση την «άσκηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των κατ’ εξουσιοδότηση εκδοθέντων υπουργικών και λοιπών αποφάσεων που καθορίζουν κατ’ εξειδίκευση τα ωράρια απασχόλησης των εργαζομένων στο Δήμο Κατερίνης που εργάζονται με μικρότερο του οκταώρου ωράριο». Με απλά λόγια, κληθήκαμε να ψηφίσουμε την αύξηση των ωρών εργασίας για όσους υπαλλήλους του Δήμου εργάζονται με ωράριο μικρότερο του οκταώρου, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας.

  Ο κ. Χιονίδης, αφού κατηγόρησε κάποιους (ποιους άραγε;) για ιδεοληψίες και μίλησε για δεσμεύσεις (πού άραγε;), στήριξε την πρότασή του με τα εξής επιχειρήματα:

α) την ανάγκη να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών του Δήμου σε σχέση με αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα.

β) τη «δικαιοσύνη» που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους υπαλλήλους μιας υπηρεσίας ως προς το ωράριο

γ) το ότι «αυτό λέει η λογική»! Σε μια αποστροφή του λόγου του που έπαιζε με τη λογική μας, ο Δήμαρχος εκφράστηκε ως υπερασπιστής του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, που «πρέπει όμως να εναρμονιστούν με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο όλοι εργάζονται 8ωρο αλλά και πέραν αυτού».

  Το 2011 με το άρθρο 41 του νόμου 3979/2011 αυξήθηκε το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως. Το σκεπτικό της διάταξης αφορούσε την ανάγκη εξίσωσης του ωραρίου του Δημοσίου με αυτό του ιδιωτικού τομέα και την αύξηση της παραγωγικότητας των δημόσιων υπηρεσιών. Με μεταγενέστερη ερμηνευτική εγκύκλιο ξεκαθαρίστηκε η εκ νέου εξαίρεση για όσες κατηγορίες προσωπικού προβλέπεται ειδικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας. Με την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το προσωπικό Δημοσίου Δικαίου των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ (ΦΕΚ 1632/τ. Β’/6-8-2009) προβλέπεται ότι οι εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού (καθαριότητας, συνεργεία ασφαλτόστρωσης κ.α.) ορίζονται σε 32.  

  Για κάποιους οι τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ φαίνονται ως μια καλή ευκαιρία να πάρουν πίσω όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτήν ακριβώς τη λογική εντάσσεται και η σταυροφορία του Δημάρχου Κατερίνης.

  Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι προφανής η ιδεοληψία τόσο του κ. Χιονίδη όσο και του κόμματος από το οποίο στηρίζεται και το οποίο στηρίζει. Ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών είναι αντίθετος στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία τους, και γι’ αυτό προσπαθούν να τον εξαλείψουν από όπου μπορούν.

  Επιπλέον, όταν ο νεοφιλελευθερισμός μιλάει για δικαιοσύνη, αξιώνει πάντα την εξίσωση όλων προς τα κάτω. Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Δήμαρχο ή τους εκπροσώπους της ΝΔ να ζητούν εξίσωση προς τα πάνω. Δεν τους είδαμε ποτέ να ζητούν εναρμόνιση του ιδιωτικού τομέα με τις σωστές πρακτικές και τα κεκτημένα του δημοσίου.

  Τέλος, είναι πράγματι λογικό. Είναι λογικό οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να δουλεύουν 8 ώρες στο δρόμο. Είναι λογικό το να εξισώνενετα μια δουλειά γραφείου με τη δουλειά στο δρόμο, με 0 βαθμούς το χειμώνα και 40 το καλοκαίρι, με ήλιο, αέρα και βροχή. Είναι λογικό το να καταργήσουμε το μειωμένο ωράριο για μια τόσο μεγάλη κατηγορία εργαζομένων, στην οποία παρεμπιπτόντως εντάσονται και τα ΑμΕΑ. Πράγματι κ. Δήμαρχε, όλα αυτά είναι λογικά.

  Αλλά είναι λογικά για το Μεσαίωνα και για τις εργασιακές συνθήκες στις γαλέρες της αρχαιότητας. Για εκείνες τις περιόδους, είναι πολύ λογικά. Για το 2017 είναι κάτι παραπάνω από παράλογα. Είναι δείγματα της σκληρής νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας σας. Αυτής της ιδεοληψίας που εχθρεύεται τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως ο διάολος το λιβάνι. Και που προσπαθεί να τα καταπατήσει με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία.

  Θα μας βρείτε ξανά απέναντι στη νέα σταυροφορία σας, κ. Χιονίδη. Δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στον εργασιακό Μεσαίωνα.

 

 

Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
Δημοτική σύμβουλος Κατερίνης με τον «Άλλο Δρόμο»

 

 

Σε αντίθεση με το Δήμο Δίου-Ολύμπου, ο Δήμος Κατερίνης αποφάσισε να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους του και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης “Είναι ζήτημα ηθικής και κοινής λογικής να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που παλεύουν καθημερινά για το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια, για το μεροκάματο. Είμαστε συνεπείς σε αυτά που δεσμευόμαστε, ενώ είμαστε και από τους δήμους που μπορούμε να καλύψουμε αυτά τα έξοδα  με μεγάλη άνεση.”

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
18-07-2017

 

Δήμος Κατερίνης:
108 νέες μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα κατόπιν τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

 

Σάββας Χιονίδης:  «Είναι ζήτημα ηθικής και κοινής λογικής να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που παλεύουν καθημερινά για το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια, για το μεροκάματο. Είμαστε συνεπείς σε αυτά που δεσμευόμαστε, ενώ είμαστε και από τους δήμους που μπορούμε να καλύψουμε αυτά τα έξοδα  με μεγάλη άνεση»

Την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Κατερίνης και την πρόταση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, να δημιουργηθούν 108 νέες μόνιμες θέσεις στον καινούργιο Οργανισμό, οι οποίες θα αφορούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα υιοθέτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.

«Είναι ζήτημα ηθικής και κοινής λογικής να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που παλεύουν καθημερινά για το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια, για το μεροκάματο. Είμαστε συνεπείς σε αυτά που δεσμευόμαστε, ενώ είμαστε και από τους δήμους που μπορούμε να καλύψουμε αυτά τα έξοδα  με μεγάλη άνεση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Χιονίδης.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος «για να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι, θα υπάρξουν διαδικασίες και ειδικότερα η μονιμοποίηση  θα προκύψει μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και βάσει σχετικής μοριοδότησης». Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στο σώμα, ότι, το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων θεωρείται λήξαν, καθώς υπάρχει απόφαση του 1ου κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, βάσει της οποίας δόθηκε εντολή στο λογιστήριο του Δήμου, να κόψει άμεσα το σύνολο των ενταλμάτων που αφορούν τα  δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι από σήμερα θα απασχολείται με νέες συμβάσεις το υφιστάμενο κατά την 07.06.2017, προσωπικό ΙΔΟΧ της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, έως την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων στις υπό προκήρυξη θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης-03-2018.