Καταργεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ποινικοποιεί συνδικαλιστικούς αγώνες

“ξεθάβει” Βασιλικό Διάταγμα του 1920 και επανειλημμένα καταφεύγει … στο Αστυνομικό Τμήμα – για όλα αυτά, η παράταξή του συμφωνεί και σιωπά

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου κατέληξε και πάλι σήμερα ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, μετά την πρόθεση πολυμελούς αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε για να ενημερωθεί και να συζητήσει μαζί του για το θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας που θέλει να απολύσει.

 

Η αντιπροσωπεία, πέρα από πολλούς συμβασιούχους, απαρτιζόταν από τους τέσσερις επικεφαλής της αντιπολίτευσης, εκπροσώπους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, του ΠΑ.Μ.Ε. και  δημοτικούς συμβούλους, ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο και ανέμενε περίπου μια ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του. Μόλις όμως τα μέλη της έγιναν δεκτά, είδαν –και πάλι- με έκπληξή τους τον δήμαρχο να αναχωρεί προς άγνωστο κατεύθυνση, μονολογώντας «μόνος εγώ θα τα βάλω με τόσα άτομα…;»
Τελικά, ο δήμαρχος κατευθύνθηκε και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα και η αντιπροσωπεία τον ακολούθησε έξω από το Δημαρχείο. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, αυτή τη φορά ο Κ. Δημόπουλος δεν κατήγγειλε κάτι και πιθανώς ανέμενε στο ΑΤ… «να περάσει η μπόρα»…

 

Ήδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι κατέθεσαν αίτημα στον πρόεδρο του σώματος για ειδική-έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μοναδικό θέμα συζήτησης, αυτό των συμβασιούχων. Στο Λιτόχωρο βρέθηκε σήμερα και η γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου, και σε δηλώσεις της στην ΕτΟ επεσήμανε ότι ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και δεν εφαρμόζει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επιλέγει ποιους θα απολύσει και ποινικοποιεί συνδικαλιστικούς αγώνες εργαζομένων και χρησιμοποιεί στις επιδιώξεις του Βασιλικό Διάταγμα του 1920. Προανήγγειλε δε κινητοποιήσεις για να αποτραπούν οι επιδιώξεις αυτές και ενημέρωση των δημοτών από την ΠΟΕ ΟΤΑ.