Σιγή ασυρμάτου και μαύρο σκοτάδι

αλλά η διαδικασία αρχίζει σήμερα

με τους ομογενείς να ψάχνουν το “Αλεξάνδρειο” μεταξύ Δίου και Λιτοχώρου…

Σε λιγότερες από 12 ώρες, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες ενός επιστημονικού συμποσίου με θέμα «Η Μακεδονία δια μέσου των αιώνων», θα σημάνουν ταυτόχρονα την έναρξη των Εργασιών του 12ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 71ου Παμμακεδονικού Συνεδρίου Αμερικής. Είναι γνωστό ότι τα συνέδρια αυτά ολοκληρώνονται με την εκλογή της Ανώτατης Αρχής και των έξι από τα εννέα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του «Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου».

syn_byz_makedonia_deom_20170723

 

 

Ταυτόχρονα, η ενημέρωση σχετικά με όλα τα παραπάνω είναι εκπληκτικά ανύπαρκτη και πλήρης, σε ό,τι αφορά τα Μέσα και τα «Μέσα» της Πιερίας. Εκτός από την πρόσκληση για το δείπνο που θα παρατεθεί μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίων και των αρχαιρεσιών, τίποτα άλλο δεν είδε το φως της τοπικής δημοσιότητας. Ούτε καν το πρόγραμμα όλων αυτών. Επίσης, η ενημέρωση με προσωπικές επιστολές και οι σχετικές προσκλήσεις έφτασαν στους αποδέκτες τους με σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα πολλοί ομογενείς μας να μην γνωρίζουν και τελικά να μην προγραμματίσουν και να συγχρονίσουν την συμμετοχή στα συνέδρια και τις πιθανές καλοκαιρινές τους διακοπές. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί το υλικό που έλαβαν φέρει ημερομηνίες του Μαρτίου του 2017, ενώ –στην καλύτερη περίπτωση- έφτασε στον προορισμό του στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου.

 

Η αναστάτωση στους κύκλους των ομογενών και η ρήξη που σοβεί στο «Αλεξάνδρειο» εδώ και καιρό, είναι οι πιθανές αιτίες αυτής της «συσκότισης» της ενημέρωσης και όσοι παρακολουθούν την ΕτΟ γνωρίζουν ήδη ότι όλα τα παραπάνω θα ολοκληρωθούν φέτος σε δύο περιόδους: η πρώτη είναι η περίοδος 24 με 26 Ιουλίου 2017 και η δεύτερη, η μετά τις 27 Ιουλίου 2017 περίοδος, αφού στις 27/7 αναμένεται δικαστήριο της Κατερίνης να λύσει την διαφωνία… ανάγνωσης του καταστατικού, μεταξύ Ανώτατης Αρχής και προέδρου της Εκτελεστικής Γραμματείας. Πάντως και σύμφωνα με τις προσκλήσεις και το πρόγραμμα που έλαβαν τα μέλη του “Αλεξάνδρειου”, ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης θα γίνει τη Δευτέρα 24.7.2017.

 

«Παράπλευρη» απώλεια μπορεί να θεωρηθεί η ακύρωση της συναυλίας του Δημήτρη Μπάση στο «Αλεξάνδρειο» που είχε ανακοινωθεί για τις 25.7.2017, μέσω των προσκλήσεων που έλαβαν οι ομογενείς. Όπως διευκρίνισε στην ΕτΟ ο γνωστός τραγουδιστής, η εμφάνισή του ακυρώθηκε με ευθύνη των διοργανωτών και δεν οφείλεται στον ίδιο.