100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

εκδήλωση της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ

Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης – και προβολή της ταινίας-σταθμός του Σ. Μ. Αϊζενστάιν “Απεργία”, με συνοδεία “ζωντανής” μουσικής από τους Opera Chaotique

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Όπως σημειώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στη διακήρυξή της για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, «το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η Οκτωβριανή Επανάσταση φώτισε τη δύναμη της επαναστατικής ταξικής πάλης, τη δύναμη των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, όταν βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο και γυρίζουν τον τροχό της Ιστορίας μπροστά, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Μέσα στον ιστορικό χρόνο, αποτέλεσε τη συνέχεια των εξεγέρσεων των δούλων, των χωρικών του Μεσαίωνα, των αστικών επαναστάσεων, αλλά ταυτόχρονα και την κορύφωση και την υπέρβασή τους, αφού για πρώτη φορά τέθηκε ως στόχος της επανάστασης η κατάργηση της ταξικής, εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Σαράντα έξι χρόνια μετά την “έφοδο στους ουρανούς” της ηρωικής Παρισινής Κομμούνας, η ρωσική εργατική τάξη με την Οκτωβριανή Επανάσταση ήρθε να ενσαρκώσει το όραμα εκατομμυρίων εργατικών – λαϊκών μαζών για μια καλύτερη ζωή.».

Συνοψίζοντας την ιστορική σημασία της, ο Λένιν έγραψε:
«Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε».

 


 Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ σας προσκαλεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης, σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Θα προβληθεί η ταινία του Σ. Μ. Αϊζενστάιν “Απεργία“, σταθμός του κλασικού βωβού κινηματογράφου, με συνοδεία “ζωντανής” μουσικής από τους Opera Chaotique. Επίσης, θα παρουσιαστεί έκθεση σοβιετικής αφίσας της επαναστατικής περιόδου και έκθεση βιβλίου για την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Είσοδος ελεύθερη.                                                                                                                        


ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ

 

 

 

 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, στις 12 Αυγούστου η προφεστιβαλική εκδήλωση της Τ.Ο. Πιερίας ΚΝΕ, ξεκινώντας από το ιστορικό αυτό μέρος το ταξίδι του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ στην Πιερία.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και η ανταπόκριση των κατοίκων του Λιτοχώρου, και κυρίως η συμμετοχή της νεολαίας που κυριολεκτικά έστησε αυτί στα επίκαιρα μηνύματα που εμπνέει και σήμερα, 100 χρόνια μετά, η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση με το σύνθημα του φεστιβάλ ‘ 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο «Το μέλλον δε θα΄ρθει από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» να κυριαρχεί.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Τα Μακρονησιώτικα», συνδεόμενο με τον αντίκτυπο της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στο κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας, από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, ομιλία από τη Ρούλα Γεωργιάδη γραμματέα του Τ.Σ. Πιερίας ΚΝΕ και ροκ- έντεχνη συναυλία με τους Περικλή Μπονοβόλια και Γιάννη Σάλτα, 2 νέους ερασιτέχνες μουσικούς καλλιτέχνες. Ιδιαίτερα συγκινητική για όλους τους παρευρισκόμενους ήταν η στιγμή που το μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με το άκουσμα της «Διεθνούς», ενώ ενθουσιώδες ήταν το κοινό και κατά το αφιέρωμα αλλά και κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Στο χώρο, επίσης λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους, περίπτερο της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, παράρτημα Λιτοχώρου καθώς επίσης και αναψυκτήριο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανανέωση του ραντεβού για τις 2 Σεπτέμβρη, με την πραγματοποίηση του 43ου φεστιβάλ στην πόλη της Κατερίνης, στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης.

Τ.Ο. Πιερίας ΚΝΕ