Περσινά ξινά σταφύλια…

για τον φετινό υπεύθυνο διοργάνωσης της "Γιορτής Αγρότη"

τα “μαγκάλια” προκάλεσαν- ο Σταύρος “την πληρώνει” (με τη θέλησή του)…

Στέλεχος ψάχνει και στέλεχος δεν βρίσκει, ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της φετινής Γιορτής Αγρότη στην Καρίτσα –και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Καθαριότητα-, Σταύρος Χαρέλας, για να εγκαινιάσει τη φετινή διοργάνωση.

Η «φωτιά» που άναψαν πέρυσι οι περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος, «έκαψε» και το ενδεχόμενο να κάνει τα φετινά εγκαίνια κυβερνητικό στέλεχος σχετικό με τα αγροτικά. Έτσι, με τη βοήθεια του έτερου του «διδύμου της βιτρίνας της πιερικής ΝΔ», προέδρου της νομαρχιακής, Γιάννη Κουρινιώτη, αναζητούν πιθανό εγκαινιαστή και οι επιλογές τους συρρικνώθηκαν ήδη μόνο μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. Το αποτέλεσμα είναι ήδη δεδομένο και τα προσχήματα δεν θα υπάρχουν αυτή τη φορά: το κομματικό πανηγυράκι που διατηρούσε ως τώρα την έξωθεν καλή μαρτυρία της αφοσίωσης στα αγροτικά θέματα και τον αγρότη, μετατράπηκε σε απλό (μικρο)κομματικό πανηγυράκι και μάλιστα με ευθύνη των διοργανωτών.
Κρούσεις έγιναν φυσικά και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ακόμη και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αρνήθηκαν όμως ευγενικά, επικαλούμενοι βεβαρυμένο πρόγραμμα. Και είναι αληθινή αυτή η επίκληση, αφού και οι δύο κατανάλωσαν το καλοκαίρι, τιμώντας ανάλογες εκδηλώσεις!!!

 

Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε πέρυσι και πρόπερσι στο γήπεδο της Καρίτσας.
Πρόπερσι, την Γιορτή Αγρότη στην Καρίτσα εγκαινίασε ο τότε πρόεδρος του ΕΛΓΑ, επιλογή της τότε κυβέρνησης, ο οποίος είχε την τιμή -στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους αγρότες του Δήμου μας- να έχει στο ακροατήριο, τα περισσότερα από τα κομματικά στελέχη της τοπικής ΝΔ. Ο πρόεδρος είχε παραμείνει στη θέση του, ενώ ήδη η αλλαγή στην κυβέρνηση είχε συντελεστεί και είχε αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλα πήγαν μια χαρά και στην τελετή των εγκαινίων.
Πέρυσι, για τα εγκαίνια της Γιορτής Αγρότη στην Καρίτσα, κλήθηκε και ανταποκρίθηκε ο σημερινός πρόεδρος του ΕΛΓΑ, στέλεχος επιλεγμένο από τη σημερινή κυβέρνηση. Κατά γενική ομολογία, η απουσία των κομματικών –μη αγροτικών- στελεχών της ΝΔ από την περσινή καθιερωμένη συνάντηση-σύσκεψη, έδωσε την ευκαιρία για ουσιαστικότερη συζήτηση, ενώ οι τοποθετήσεις του προέδρου δεν άφησαν περιθώριο για τις «αεράτες» υποσχέσεις που –επίσης καθιερωμένα- θα ήθελαν να μεταφέρουν κάποιοι.

 

Αργότερα, στην τελετή των εγκαινίων, ο καλεσμένος για τα εγκαίνια πρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι τρεις βουλευτές του νομού (του ΣΥΡΙΖΑ), αγροτοσυνδικαλιστές, τοπικοί παράγοντες και το κοινό, «γεύτηκαν» την απαράδεκτα προκλητική και μειωτική συμπεριφορά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, χωρίς οι κυβερνητικοί παράγοντες να αντιδράσουν στην απρόκλητη υποβάθμιση και προσβολή τους. Έτσι, διευκόλυναν και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ –αγροτοσυνδικαλιστές και μη- που βρέθηκαν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Η προσβλητική συμπεριφορά δεν διήρκεσε μερικά λεπτά, ούτε αφορούσε μια χειρονομία. Το αντίθετο. Ξεκίνησε με τις φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι διοργανωτές (Περιφέρεια και Δήμος Δίου-Ολύμπου), ο περιφερειάρχης προσφώνησε την αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον …ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό και ξέχασε ή συμπλήρωσε στο τέλος της προσφώνησης τους παριστάμενους βουλευτές και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ!!!  Το ίδιο σχεδόν έπραξαν και η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχός μας, προσφωνόντας ο ένας τον άλλο και αφήνοντας για το τέλος τους κοινοβουλευτικούς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι επρόκειτο για ένα ασήμαντο λάθος, ένα ολίσθημα που μπορεί να παραβλεφθεί, αν ολοκληρωνόταν στα της προσφώνησης… Υπήρξε όμως και συνέχεια: όταν το λόγο πήρε τελικά ο επί τούτο προσκεκλημένος πρόεδρος του ΕΛΓΑ για τα εγκαίνια της έκθεσης-Γιορτής Αγρότη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και μιλούσε με τους διπλανούς του και ασχολιόταν με το κινητό του και τελικά –θέλοντας να απαξιώσει εντελώς τον προσκεκλημένο- άφησε την τελετή των εγκαινίων και πήγε να επισκεφτεί τα περίπτερα των εκθετών, ξεκινώντας απ’ το κοντινότερο (πίσω ακριβώς από τον ομιλητή), παραγωγού κρασιού και να δοκιμάσει την παραγωγή του. Σε μια προσπάθεια να σώσει κάπως τις εντυπώσεις, τον ακολούθησε η κα Μαυρίδου, υπερβάλλοντας στα χαμόγελα και την “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα” συμπεριφορά, ενώ οι υπόλοιποι επίσημοι κατέβαλαν προσπάθεια να κρύψουν την έκπληξη και τη δυσφορία τους. Και ενώ -φυσικά- όλοι οι παρόντες έβλεπαν την προσβολή με τα ίδια τους τα μάτια. Μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής δήμαρχός μας, Νίκος Λάππας. Στο ρεπορτάζ της, η ΕτΟ περιέγραψε πως προκάλεσαν τα «μαγκάλια»… Οι του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην δώσουν τροφή σε σχόλια και δήλωναν ότι δεν υπήρξε καμία προσβολή και όλες οι δημόσιες συμπεριφορές είναι δημόσιες και κρίνονται.
Μικρή –σχετικά- λεπτομέρεια: ο κος Τζιτζικώστας έφτασε στην περσινή τελετή των εγκαινίων με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μιας ώρας. Όσοι αναζήτησαν τον λόγο της καθυστέρησης, ανακάλυψαν –με κόπο και με βάσανα- ότι οφειλόταν στην επιλογή του να παραβρεθεί σε κάποιο γάμο και να καθυστερήσει την συμμετοχή του στα εγκαίνια της Γιορτής Αγρότη.

 

Για όσους διαφωνήσουν με τον χαρακτηρισμό «πανηγυράκι», η ΕτΟ έχει να σημειώσει ότι όσοι διαφωνούν με τον χαρακτηρισμό, πρέπει πριν απ’ όλους να αντιμετωπίζουν τις σοβαρές εκδηλώσεις που ΔΕΝ είναι «πανηγυράκια», ως σοβαρές εκδηλώσεις.

Όσοι ξέχασαν ή δεν είδαν τότε το ρεπορτάζ από τα περσινά εγκαίνια, αξίζει να ρίξουν μια ματιά ΚΑΙ γιατί περιέχει πολιτική ανάλυση και αντιπολιτευτική κριτική του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και bonus: την -σε προσωπικό επίπεδο- αξιολόγηση των βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και την περιγραφή του επιπέδου τέλειας συνεργασίας του με την αντιπεριφερειάρχη.