Στα τέλη Σεπτεμβρίου ανοίγει

ο νέος κόμβος Κορινού

ενημέρωση της Aegean στον Κώστα Κουκοδήμο για τον κόμβο και το πότε θα αρθούν τα σημερινά προβλήματα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου η παράδοση του κόμβου Κορινού σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

 

Ενημέρωση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου από στελέχη της εταιρίας για τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή Κορινού

 

Στο διάστημα από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου θα δοθεί σε κυκλοφορία ο κόμβος του Κορινού, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017 ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος από τον Διευθυντή Τεχνικού Γραφείου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Δημήτρη Πουλίτση και την Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας κ. Ειρήνη Ζαβρίδου.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό οι εργασίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, όπως ενημέρωσαν τα στελέχη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και τέθηκε νέο χρονοδιάγραμμα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κουκοδήμος, επισκέφτηκε τα γραφεία της Εταιρίας στη Λεπτοκαρυά και συνομίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τα έργα στην περιοχή Κορινού, τον κόμβο, το κλείσιμο της «εισόδου» από τα ΣΕΑ, τις φθορές που έχει υποστεί το οδόστρωμα από την κατασκευή έργων στην περιοχή «Λουλουδιές» αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες στην πρόσβασή τους στον Κορινό.

Όπως είπε η κα Ζαβρίδου η είσοδος από τα ΣΕΑ Κορινού δεν προέβλεπε την κίνηση παρά μόνο οχημάτων έκτακτης ανάγκης και κακώς όλο αυτό το διάστημα παρέμενε ανοιχτή για χρήση από διερχόμενους οδηγούς.  Κρίθηκε αναγκαίο το κλείσιμό της για διερχόμενα οχήματα για λόγους ασφαλείας.

Σε ο,τι αφορά τον κόμβο Κορινού και το ρεύμα εισόδου οχημάτων από Αθήνα ο κος Πουλίτσης τόνισε πως στην αρχική σύμβαση που υπογράφηκε και κυρώθηκε το 2007 δεν προβλέπονταν η κατασκευή πλήρους κόμβου που θα έδινε τη δυνατότητα εισόδου οχημάτων από και προς Αθήνα.

Ο κ. Κουκοδήμος έθεσε επίσης επιτακτικά και το θέμα του παράλληλου οδικού δικτύου στην περιοχή «Λουλουδιές» που έχει καταστεί επικίνδυνο για τη χρήση του από ΙΧ λόγω των φθορών που έχει υποστεί και ζήτησε από την εταιρία να παρέμβει για την άμεση αποκατάσταση.

Σε ο,τι αφορά τον κόμβο του Κορινού τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας να δοθεί η δυνατότητα εισόδου  στον Κορινό στο ρεύμα από Αθήνα και θα στείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Κορινού Απόστολος Βουνίσιος και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κορινού Ζαχαρίας Μπαρές.

 

Από το Γραφείο Τύπου