Συνολικό ανεμο-“άδειασμα” Χιονίδη

απ' τον Κουκοδήμο

“πιστεύω ότι αυτό το έργο δεν θα γίνει…”

 

 

 

–        Πιστεύω ότι αυτό το έργο δεν θα γίνει

–      Υπάρχει θέμα και με το ιδιοκτησιακό και τα δικαστήρια θα δικαιώσουν την κοινότητα Μηλιάς

–      Είναι σαν την «Ολυμπιάδα» και δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε

–      Δεν κληθήκαμε από το Δήμο να πάρουμε θέση ως ΝΔ

–      Είναι δάσος και η προσφυγή των όποιων οικολογικών οργανώσεων θα αποτρέψει την όποια προσπάθεια υλοποίησης

–      Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον γενικό διευθυντή της ΝΔ

 

Η συνέντευξη Τύπου του κλιμακίου της ΝΔ (Νίκη Κεραμέως – Κων. Γκιουλέκας) που επισκέφθηκε σήμερα την Πιερία εν όψει της έλευσης του προέδρου του κόμματος στη ΔΕΘ, έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ και τον Κώστα Κουκοδήμο να τοποθετηθούν –απαντώντας σε ερώτηση της ΕτΟ- για το φλέγον θέμα του αιολικού πάρκου στους «Πέντε Πύργους» των Πιερίων.

 

Ο παλαιότερος εν ενεργεία βουλευτής του νομού και πρώην υπουργός της ΝΔ, ξεκαθάρισε όλα τα σχετικά με το θέμα και πολλά που αφορούν την ανάμιξη του γενικού διευθυντή της ΝΔ στο θέμα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που «σέρνονταν» καιρό τώρα στην Κατερίνη και την καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Κυριακίδη, ότι η εταιρεία που θα κατασκευάσει το έργο είναι ιδιοκτησίας Νικολάου Παπαθανάση.

Ταυτόχρονα, ο Κ. Κουκοδήμος «άδειασε» τον δήμαρχο Κατερίνης για όλες του τις επιλογές –και για την μη πρόσκλησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο- και μίλησε για «μία ακόμη “Ολυμπιάδα”», ένα έργο που πράγματι πρόκειται να κατασκευαστεί σε δάσος, οπότε και εύκολο να αποτραπεί με μια προσφυγή οικολογικών κινήτρων.

Η τοποθέτησή του είναι πράγματι κατηγορηματική και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για υπεκφυγές ή δικαιολογίες. Επεσήμανε επίσης ότι η ΝΔ είναι πάντα υπέρ των επενδύσεων. Παρόντες στο μέρος της συνέντευξης με την απάντηση Κουκοδήμου ήταν –εκτός από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ- η αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Μωυσιάδης.