Το πρώτο “κουδούνι” για την χρονιά 2017-18

"ανοίγουν" τα σχολεία

το πρόγραμμα των αγιασμών, ευχές και όλα τα σχετικά με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2017-18, αλλά και οι καταγγελίες της ΕΛΜΕ

Η νέα σχολική χρονιά, η σχολική χρονιά 2017-2018, αρχίζει αύριο.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Τις ομιλίες των αρχόντων και των εκπαιδευτικών προς μαθητές και κηδεμόνες.

Σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στην Ελλάδα του 2017, με τα σχολικά γεύματα-συσσίτια να ‘ναι κατάκτηση κοινωνική και επίτευγμα πολιτικό, ταυτόχρονα με την επιτυχή επανάληψη του “τα σχολεία ανοίγουν στην ώρα τους και οι μαθητές έχουν όλα τους τα βιβλία”.

Αργά και αιματηρά, κατακτούμε -έστω με τον τρόπο και την αφορμή που αυτό συμβαίνει- τα ελάχιστα.
Αλλά οι πικρίες αυτές είναι για τους …μη μαθητές.

Για τους μαθητές, σημαντικό είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν, ανοίγουν αύριο, έστω για μια ακόμη χρονιά που θα προστεθεί στις πολλές προηγούμενες της προβληματικής δημόσιας διαπαιδαγώγησης, της οποίας αποτελέσματα είμαστε όλοι. Κι η ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει, όσο καθυστερημένα κι αν το καταφέρουμε, πρέπει να μας πεισμώνει. Και να ευχόμαστε και να προσπαθούμε.

Καλή χρονιά.

Καλή σχολική χρονιά.

Σε όλους μας.


Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων του Λιτοχώρου καλούμε τους μαθητές και τους γονείς στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

1. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στις 09.00 πμ μαζί και το 2ο και 4ο Νηπιαγωγείο

2. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 09.30 πμ μαζί και το Καλακάνειο 1ο Νηπιαγωγείο

3. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στις 10.00 πμ και

4. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο στις 10.30 πμ

Καλή σχολική χρονιά !!

 

Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί

 


Ευχές και μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά (με τη σειρά που τα λάβαμε)

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
08-09-2017

 

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους γονείς, καλή και αποδοτική χρονιά, με υγεία και επιτυχίες. Μια χρονιά, που όλοι ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει μία νέα αφετηρία για την πνευματική πρόοδο σε ατομικό – συλλογικό επίπεδο και θα ανοίξει νέους δρόμους στην σχολική κοινότητα συμβάλλοντας στην προαγωγή της ποιότητας της γνώσης.

Στο Δήμο Κατερίνης, στο νέο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία. Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί στην πράξη ως η Κιβωτός της Γνώσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια οριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης, για σχολική στέγη αναβαθμίζοντας συνολικά την σχολική κτιριακή υποδομή και δίνοντας οριστική λύση σε πάγια στεγαστικά προβλήματα. Παράλληλα, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, καθώς και κατά τους θερινούς μήνες το πλάνο των παρεμβάσεων μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας της σχολικής ζωής και να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Με αισιοδοξία και εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.

Καλή & ευλογημένη σχολική χρονιά, με πολλά χαμόγελα !

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

                                                                                      Κατερίνη, 8 Σεπτεμβρίου 2017

 

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Για το φετινό ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο της γνώσης εύχομαι σε εσάς τους μαθητές όλων των βαθμίδων  να έχετε υγεία, δύναμη,  πρόοδο και επιτυχίες.

Η παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, γι΄αυτό και εσείς επενδύστε στις γνώσεις και τις πολύτιμες αξίες που θα λάβετε από το σχολείο, για να προχωρήσετε δυνατοί, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην πορεία της ζωής σας, κατακτώντας στόχους και εκπληρώνοντας όνειρα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους, δημιουργικούς και χρήσιμους στην κοινωνία.

Στον αγώνα σας αναμφίβολα, καθοριστικός ο ρόλος της οικογένειας και των εκπαιδευτικών που εύχομαι ολόψυχα να έχουν υπομονή και δύναμη και  με αγάπη να σας καθοδηγούν,  να στηρίζουν τα βήματά σας και να σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε την προσπάθεια σε κάθε σας επιτυχία,  απογοήτευση ή αποτυχία.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της ΠΚΜ, διαβεβαιώνω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό σας, αγωνιά για το μέλλον σας και προσπαθεί για τη διασφάλιση ενός αναβαθμισμένου, σύγχρονου και ποιοτικού εκπαιδευτικού συστήματος καθώς εσείς η νέα γενιά, αποτελείτε  την  ελπίδα του τόπου μας,  για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά σε όλους!

 

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

     ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 10-09-2017
 

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής με την ευλογία του Θεού. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει, γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία.

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αρχίζει παράλληλα για εσάς ένας ωραίος αγώνας που συνοδεύεται από προσπάθεια και ενθουσιασμό για τις καινούργιες γνώσεις πού θα αποκτήσετε, καθώς αυτές θα αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για τη ζωή σας.

Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά. Γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση.

Σας καλώ να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τους δασκάλους και τους καθηγητές σας και να είστε σίγουροι ότι κοινή επιδίωξη όλων είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που σας παρέχεται.

Σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα, να έχετε στο νου σας ότι θα ζείτε σε ένα περιβάλλον με εκατοντάδες άλλα παιδιά, όπου η διαφορετικότητα και η προσωπικότητα του καθενός είναι μοναδική και ανεκτίμητης αξίας και ομορφιάς. Γι’ αυτό οφείλετε να συνυπάρχετε πάντα μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης και αλληλεγγύης.

Παιδιά μου αξιοποιείστε ορθά το χρόνο των σπουδών σας για να προσλάβετε ότι καλύτερο πνευματικά για το μέλλον σας. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα αλλά είναι και πνεύμα γι’ αυτό είναι  απαραίτητη η επικοινωνία μας με τον Χριστό και την Εκκλησία μας. Και αυτή η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της προσευχής. Μην εγκαταλείπετε την προσευχή. Είναι ο αγωγός μέσα από τον οποίο διοχετεύεται στο νου και την καρδιά μας ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος. Αυτός ο φωτισμός είναι που χαρίζει στον άνθρωπο την αληθινή μόρφωση και πρόοδο, που σε συνδυασμό με το σχολείο, τον καταξιώνει ως άνθρωπο και τον καθιστά πολύτιμο στην κοινωνία μας.

Με αγάπη πατρική απευθυνόμενος στους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες σας,  στους σεβαστούς δασκάλους και καθηγητές σας, τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι συνεχώς δίπλα τους με την προσευχή μου και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, συμπαραστάτης και συγκυρηναίος στο δύσκολο κι ευθυνόφορο έργο τους για τη σωστή διαπαιδαγώγησή σας.

Εύχομαι να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και φώτιση. Ο πάνσοφος  Θεός να ευλογήσει το νέο εκπαιδευτικό έτος, τους κόπους, τις αγωνίες και τις προσπάθειες όλων, ώστε πραγματικά να ανθήσουν και να καρποφορήσουν οι παιδικές ψυχές σας.

Ευλογημένη σχολική χρονιά!

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης,

 

† ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΒΟΥΛΗΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και επιτυχίες στην εκπλήρωση των στόχων τους

Παρά τις δυσκολίες, το σχολείο μπορεί και οφείλει,   να αποτελέσει χώρο   δημιουργίας, να ανοίξει δρόμους, να δημιουργήσει στόχους, να χαράξει το μέλλον.
Τα παιδιά μας  έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες και σύνθετες προκλήσεις.  Αυτά τα παιδιά όμως σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο. Κι εμείς οφείλουμε να τα ενισχύσουμε, να τα υποστηρίξουμε και να τα διευκολύνουμε.

Καλή και δημιουργική χρονιά



ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Ευχές για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους, από την βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Σήμερα, πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, εύχομαι ολόψυχα σε όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά. Ιδιαίτερα στους μαθητές και με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού, συστήνω να μην διστάζετε να ρωτάτε, να ψάχνετε, να τολμάτε, να ανακαλύπτετε νέα πράγματα, και να θυμόσαστε πως η γνώση είναι ισχυρή δύναμη για κάθε άνθρωπο. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι ψυχική δύναμη ώστε να καταφέρετε να μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις και τις αξίες σας στους μαθητές σας, τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, και να τους καταστήσετε κοινωνούς των αξιών που προάγουν τον άνθρωπο και το πολιτισμό. Στους γονείς: να βρίσκετε, κάθε μέρα, το κουράγιο για να στέκεστε συμπαραστάτης δίπλα στα παιδιά. Να οπλίζεστε με καρτερία, υπομονή και θέληση για όσο και όσα τα παιδιά σας χρειάζονται, ώστε να διδάσκονται, την στάση ζωής, από το παράδειγμά σας!

Παροτρύνω όλους μας, πολιτεία, εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς να θυμόμαστε, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από την αμέριστη στήριξη και αγάπη μας.

Η επένδυση στην παιδεία των παιδιών είναι η σημαντικότερη επένδυση μίας πολιτείας για ένα καλύτερο αύριο!

Σε αυτό τον καθημερινό αγώνα για Παιδεία των παιδιών μας, των γονέων και των εκπαιδευτικών δηλώνω παρούσα.

Σήμερα, κατά την τελετή του καθιερωμένου ετήσιου αγιασμού, παραβρέθηκα στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Θεώρησα υποχρέωσή μου να παρευρίσκομαι σε ένα σχολείο, το οποίο χρήζει άμεσης μεταστέγασης. Με χαρά άκουσα ότι οι προσπάθειές μας για την κατασκευή του νέου κτιρίου βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, μιας και η κτιριολογική μελέτη ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και έχει σταλεί στο σχολείο, τον Δήμο Κατερίνης και τις “Κτιριακές Υποδομές” για παρατηρήσεις και τυχόν βελτιώσεις. Το παρακολουθούμε από πολύ κοντά και ελπίζω σύντομα να έχουμε και αίσιο τέλος. Ακόμα ενημέρωσα ότι εντός του Σεπτεμβρίου, όπως μου ανακοίνωσαν από το Υπουργείο Παιδείας, ο κύριος όγκος των εκπαιδευτικών θα είναι στο σχολείο.

Εύχομαι σε όλες και όλους, καλή σχολική χρονιά !


Καταγγελίες της ΕΛΜΕ Πιερίας

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-1

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-1

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ 2017 ΕΣΠ.ΕΠΑΛ

 

 

 

Και ειδικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα σχολεία και τους μαθητές

 

 

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέτρα προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων εφαρμόζονται από τη νέα σχολική περίοδο

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει της έναρξης και για όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς (2017 – 2018), ενεργοποιεί ειδικό σχεδιασμό που αποσκοπεί στην εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας και στην προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει:

  • επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων,
  • ελέγχους από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, λόγω της φύσης του μεταφορικού τους έργου και μέτρα τροχαίας για την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα
  • ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • τακτικούς ελέγχους σε τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις, με σκοπό παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους μαθητές και εξασφάλιση ασφαλούς διαμονής τους, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών,
  • συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν ανακύπτουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.

Για την πληρέστερη υλοποίηση του σχεδιασμού θα ενεργοποιηθούν και οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», στις περιοχές όπου εφαρμόζεται ο θεσμός.

Επιπλέον τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν έντυπα φυλλάδια σε μαθητές και γονείς, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς διατίθεται σε σχολεία εξειδικευμένο προσωπικό από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και με την ευκαιρία αυτή εύχονται στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές καλή σχολική χρονιά.

 

ΣημΕτΟ:  το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς,
αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής,
θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό φυλλάδιο σε σχολεία και θα δίνουν συμβουλές και οδηγίες στους μαθητές και στους γονείς τους, σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή συμπεριφορά.