Για το χαμό του Γιώργου Φαρμάκη

συλλυπητήρια μηνύματα για τον αιρετό που “έφυγε” νωρίς

 

 

Η είδηση του χαμού του Γιώργου Φαρμάκη προκάλεσε
-όπως ήταν αναμενόμενο-
θλίψη, σε αιρετούς και απλούς πολίτες.
Η ΕτΟ δημοσιεύει τα συλλυπητήρια μηνύματα με τη σειρά που τα λαμβάνει.

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

Κατερίνη,  27 Σεπτεμβρίου 2017

Συλλυπητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε.Πιερίας  για το θάνατο του Γιώργου Φαρμάκη

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και συγκίνηση για το θάνατο του Γιώργου Φαρμάκη. Ένας αξιόλογος άνθρωπος, που υπηρέτησε άξια, άοκνα, με αγάπη την τοπική αυτοδιοίκηση, με εντιμότητα, σοβαρότητα, ήθος, διάθεση προσφοράς  και με υψηλό αίσθημα χρέους απέναντι στον πολίτη και στην κοινωνία, έφυγε πρόωρα από κοντά μας, βυθίζοντάς μας σε οδύνη.

Στην οικογένεια και στους οικείους  του ευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει κουράγιο να αντέξουν τον πόνο από την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

  

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε.Πιερίας    

Απόστολος Τζόβας
Στέφανος Μπιτόπουλος
Αριστείδης Αγγέλου
Δημήτρης Τσιμήτρης

 


 

Η Ν.Ε Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Φαρμάκη που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας. Έναν έντιμο άνθρωπο που υπηρέτησε άξια και με αξιοπρέπεια
την τοπική αυτοδιοίκηση. Έναν πολίτη με ήθος και πολύ μεγάλη προσφορά στους πολίτες και την κοινωνία. Καλό του ταξίδι και πολύ δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του.

 

Γραφείο Τύπου Ν.Ε Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 


 

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του αγαπητού Γιώργου Φαρμάκη που “έφυγε” από κοντά μας, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Η απώλεια του είναι τεράστια και για την οικογένεια και τους φίλους του, άλλα και για τον τόπο του, που με πάθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια υπηρέτησε.

Ένας άνθρωπος δραστήριος, μαχητικός , ακέραιος και χαμογελαστός που αφιέρωσε τη ζωή του στο κοινό καλό.

Έδωσε τη μάχη με αξιοπρέπεια και ήθος και φεύγοντας αφήνει μόνο φίλους που θα τον θυμούνται για πάντα.

Θερμά συλλυπητήρια, πολύ δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του.

 

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας

 


 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και συγκίνηση για το θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου & αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Φαρμάκη.
Φίλο αλλά και συνεργάτη από παλιά όταν εκτελούσε χρέη Δημάρχου κι ήμασταν στην ίδια παράταξη…
Ένας αξιοπρεπέστατος κι αξιόλογος άνθρωπος, που υπηρέτησε πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση με σοβαρότητα, με ήθος, με εντιμότητα με πολύ αγάπη και με μεγάλη διάθεση για προσφορά στην Κοινωνία, κρίμα γιατί έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας…
Εύχομαι στην οικογένεια του και στους οικείους του ο Θεός να αναπάυσει την ψυχούλα του, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Ελαφρύ να ΄ναι το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Ο Πρόεδρος Τ. Κοινότητας Νέας Εφέσου
Μπάμπης Κουτσιμάνης

 


 

 

Υπηρέτησε με πάθος, ήθος και συνέπεια τον τόπο του. Διέθεσε δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση και στάθηκε πανάξιος εκπρόσωπος των συμπολιτών του και πραγματικός αγωνιστής μέχρι την τελευταία του πνοή. Καλό ταξίδι στον φίλο Γιώργο Φαρμάκη. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος
βουλευτής Πιερίας
και κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων

 


” Έφυγε ” από κοντά μας πριν από λίγες ώρες ο Γιώργος Φαρμάκης.
Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα και τον βίο του επί περίπου δύο δεκαετίες αδιάλειπτα με την Αυτοδιοίκηση.
Η πορεία που διέγραψε στα κοινά του τόπου μας είναι αξιοσημείωτη και δικαίως ο λαός του Λιτοχώρου αρχικά και του Δήμου Δίου-Ολύμπου στη συνέχεια, τον εξέλεξε επί πέντε συνεχόμενες θητείες στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, από όπου υπηρέτησε τον Δήμο από πολύ σημαντικές θέσεις με κυριότερη αυτή του Ασκούντος χρέη Δημάρχου στην κρίσιμη περίοδο 2011-2012.
Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, πέρα και από τις όποιες κατά καιρούς πολιτικές διαφωνίες ή συμφωνίες, αυτό που οι πάντες αναγνωρίζαμε στον Γιώργο Φαρμάκη ήταν το ήθος, η διαλλακτικότητα, η ανθρωπιά και το συνεργατικό πνεύμα γενικότερα στη συμπεριφορά του, αλλά και στη διαχείριση των όποιων ζητήματων. Στοιχεία που δυστυχώς εκλίπουν ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας, αν και είναι τόσο απαραίτητα για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασκήσει διοίκηση προς το συμφέρον του συνόλου!
Τέτοιες στιγμές τα λόγια περιττεύουν και σίγουρα ελάχιστα μπορούν να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας που τόσο πρόωρα έχασε τον άνθρωπό της!
Στην σύζυγο, τα παιδιά, τους γονείς και σε όλη την οικογένειά του, εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλληπητήρια!
Γιώργο, καλό σου ταξίδι και καλό Παράδεισο!
Χαιρετισμούς σε όλους..!
Νίκος Λάππας
αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

 


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
27 -09-2017

 

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Γιώργου Φαρμάκη

 

Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Γιώργου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τα κοινά με πάθος, εντιμότητα και ήθος.

Η ποιότητα του χαρακτήρα του και η διάθεση προσφοράς στην Τοπική αυτοδιοίκηση θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

 


“Μα τώρα το μεροκάματο τέλεψε, μαζεύω τα σύνεργά μου, ας έρθουν άλλοι σβώλοι χώματα να συνεχίσουν τον αγώνα, είμαστε, εμείς οι θνητοί, το τάγμα των αθανάτων, κόκκινο κοράλλι το αίμα μας, και χτίζουμε απάνω στην άβυσσο ένα νησί.

Χτίζεται ο Θεός, έβαλα κι εγώ το δικό μου κόκκινο πετραδάκι, μια στάλα αίμα, να τον στερεώσω, να μη χαθεί, να με στερεώσει, να μη χαθώ, έκαμα το χρέος μου.”

 

Με τα λόγια αυτά του μεγάλου Καζαντζάκη θέλω να σε χαιρετίσω, για το μεγάλο σου ταξίδι, σύντροφε ζωής και αγώνων, αδερφέ Γιώργο Φαρμάκη.

 

Γιώργος Παπαθανασίου
πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

 

 


 

Συλλυπητήριο  Μήνυμα
της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου
“Ιωάννης Σακελλαρίδης”
για τον θάνατο του Γεωργίου Φαρμάκη

     Εκφράζουμε τη βαθιά μας συγκίνηση, λύπη και θλίψη, για τον θάνατο του Γεωργίου Φαρμάκη.

Ο εκλιπών υπήρξε αξιόλογος συμπολίτης μας, που υπηρέτησε με σοβαρότητα και εντιμότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας δείγματα της προσφοράς του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ως διατελέσας Δήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, υπήρξε συγχρόνως και Επίτιμος Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, βάσει του καταστατικού της.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία η Μνήμη του.

Το Δ.Σ.

 

 


 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

…………

 

Ο φίλτατος Γιώργος Φαρμάκης αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια την ατυχία της σπάνιας ασθένειάς του αποδεικνύοντας ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση τη σπανιότητα του ήθους του, του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του.

Υπήρξε ανιδιοτελής και ακούραστος εργάτης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τα ζητήματα του Λιτοχώρου και του ευρύτερου Δήμου – στοιχείο που οι συνδημότες του το αναγνώρισαν επανειλημμένως.

Η απουσία του αφήνει τεράστιο κενό.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Χάρης Τζαμακλής
Βουλευτής Πιερίας

 

 


 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

 

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του εξαιρετικού συναδέλφου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γιώργου Φαρμάκη. Ο εκλιπών, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις ( δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, δήμαρχος και έως πρόσφατα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), ήταν ένα αξιόλογος άνθρωπος, ανοιχτός και αληθινός, και μια ευγενική φυσιογνωμία, που ξεχώριζε για το ήθος, την κομψότητα στους τρόπους του, τη συγκαταβατικότητα και τους χαμηλούς του τόνους. Στη μακρά του θητεία έδειξε αξιοσύνη και συνέπεια, εντιμότητα και σοβαρότητα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και, προπαντός, σημαντικό έργο στην κοινωνία που τον ανέδειξε και τον εμπιστεύτηκε επανειλημμένως στη διαχείριση των κοινών.

   Ο πρόωρος θάνατός του μάς προκαλεί άφατη οδύνη και τη βεβαιότητα ότι αφήνει για τον τόπο του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αφού σπανίζουν άνθρωποι με τέτοια αφοσίωση και διάθεση προσφοράς. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και να τους ευχηθούμε από καρδιάς να σταθούν όρθιοι στην καταδρομή της μοίρας, για να υπομείνουν τον πόνο από την απώλεια του αγαπημένου τους. Στο ταξίδι του για τον κόσμο της αιωνιότητας, ας είναι άφθαρτη η μνήμη του από το επίγειο πέρασμά του…

Ευάγγελος Β. Λαγδάρης
Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

 


 

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιώργου Φαρμάκη

 

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Γιώργου Φαρμάκη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου Δίου Ολύμπου. Ο Γιώργος Φαρμάκης υπηρέτησε επί σειρά ετών την τοπική κοινωνία, τόσο μέσα από θέσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μέσα στους κοινωνικούς αγώνες.

Η πορεία του στα κοινά χαρακτηρίστηκε πάντοτε από ήθος και συνέπεια. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια, και τους ευχόμαστε δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

 

Δημοτική Παράταξη
Άλλος Δρόμος για το Δήμο Κατερίνης

 


 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Φαρμάκη.

Ο Γιώργος Φαρμάκης καταξιώθηκε στη συνείδηση του λαού του Λιτοχώρου για την σημαντική, διαρκή και πολύχρονη προσφορά  του στα κοινά του τόπου. Υπηρέτησε τον τόπο από διάφορες θέσεις ευθύνης (δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ, Δήμαρχος) με ήθος, μαχητικότητα, σύνεση, εντιμότητα και συγκαταβατικότητα. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, αφήνοντας βαθύ, καθαρό και ευανάγνωστο το ίχνος και το έργο του στην κοινωνία του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Κύριο μέλημά του ήταν η προκοπή του τόπου μαζί με το λαό ως γνήσιο παιδί του λαού.

Με σεβασμό κι εκτίμηση στεκόταν πάντα απέναντι στις θέσεις του ΚΚΕ παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές. Λειτουργούσε με γνώμονα τις δημοκρατικές  του αντιλήψεις αντιμετωπίζοντας τους πάντες –πολιτικούς αντιπάλους και μη- ως συνεργάτες και ισότιμους συνομιλητές χωρίς καμία αλαζονεία είτε όταν ήταν στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Γιώργος Φαρμάκης ήταν τίμιος, σεμνός, ευθύς, απλός, ευγενικός και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, άνθρωπος. Ένας Άνθρωπος με το «Α» κεφαλαίο. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν.

Πορεύτηκε  ανυπόταχτος στον θάνατο  με γενναιότητα, παραμερίζοντας τις ευτέλειες και μικρότητες, με απαράμιλλο ήθος – αξιοπρέπεια – υπερηφάνεια και πάμφωτη τη συνείδηση.

Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα  βαθιά  και ειλικρινή συλλυπητήριά μας και να είναι για όλους μας φωτεινό παράδειγμα ήθους,  ανιδιοτέλειας και προσφοράς.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα

 


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
28-09-2017

 

Δήμος Κατερίνης – Δημοτικό Συμβούλιο: Έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια του Γεωργίου Φαρμάκη, επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας και πρώην Δημάρχου Δίου – Ολύμπου

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, στη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασής του, σήμερα,  28 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας στους συγγενείς του εκλιπόντος, επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας και πρώην Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Γεωργίου Φαρμάκη.

 

Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος από το Δημοτικό Συμβούλιο και από το Δήμαρχο Κατερίνης.

 

Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τα περαιτέρω.

 

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 534/2017.