“Διασυνοριακές” επιτυχίες

κατά των ναρκωτικών

από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών


Θεσσαλονίκη, 2
7 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 50χρονος στην Πιερία για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του πάνω από 30 κιλά ημιαποξηραμένων φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθη χθες (26 Σεπτεμβρίου 2017) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας*, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του, συνολικά 30 κιλά και 300 γραμμάρια ημιαποξηραμένων φυτικών αποσπασμάτων δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης σε άλλο χώρο της οικίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα γυάλινο βάζο με ποσότητα κάνναβης βάρους 9,6 γραμμαρίων, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

*στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

 


 

Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης συνελήφθη 52χρονος που δραστηριοποιούταν στο εμπόριο κάνναβης

Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση ποσοτήτων κάνναβης

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν σε δύο οικίες πάνω από 15 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη χθες (6-10-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας 52χρονος ημεδαπός, που δραστηριοποιούταν στο εμπόριο κάνναβης.

Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε ο 52χρονος και συνελήφθη, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε, για την αποθήκευση και απόκρυψη ποσοτήτων κάνναβης, αλλά και σε άλλη οικία του, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 δέματα με ποσότητες κάνναβης που κυμαίνονταν από 1,98 κιλά έως 3,16 κιλά,
  • 2 νάιλον συσκευασίες με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 665 γραμμαρίων,
  • 18 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης των 15 και 10 γραμμαρίων,
  • 2 γυάλινα δοχεία με κάνναβη βάρους 25 γραμμαρίων και
  • μία κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Συνολικά κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 15 κιλών και 470 γραμμαρίων, ενώ επιπλέον από την κατοχή του κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 


 

Κοζάνη, 07 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Συνελήφθησαν -2- άτομα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης σε περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων –2- κιλά και -130,8- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -1- ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών

 Χθες, (06-10-2017) απογευματινές ώρες από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθησαν σε περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας, δυο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ένας 31χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και της εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατελήφθη ο 31χρονος, ο οποίος μετέβη σε  περιοχή της Ημαθίας οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 45χρονης, να πουλά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -940- γραμμαρίων έναντι χρηματικού ποσού. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω βρέθηκε το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ και -1- κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου και της 45χρονης σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκαν να κατέχουν:

  • -190,8- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -1- κινητό τηλέφωνο και
  • -1- ατζέντα που περιείχε χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με διακίνηση ναρκωτικων.

Ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριές ακριβείας, -1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό -150- ευρώ, κινητά τηλέφωνα και -1- ατζέντα κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Εύρεση & κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών από οικία σε περιοχή της Πιερίας(βίντεο)