Η πορεία προς την (αυτο)κατάργηση

όχι μόνο της μελέτης

you reap what you sow… diggin’, slick? – i bet you don’t

Το βίντεο με το πρώτο μέρος της ενημέρωσης που παρείχε σήμερα ο Δήμος σε όσους ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για την ανάπλαση που έχει ξεσηκώσει το Λιτόχωρο.

Δείτε πως η ενημέρωση -από τον ίδιο το δήμαρχο- εξελίσσεται -από τον ίδιο τον δήμαρχο- σε μια έκκληση για κατάθεση παρατηρήσεων που θα οδηγήσουν σε αλλαγές στην αρχική μελέτη της ανάπλασης και πως τελικά (από τις πολλές αλλαγές) καταργείται η έτσι κι αλλιώς ατεκμηρίωτη -για τις αλλαγές στην κυκλοφορία και την κατάργηση θέσεων πάρκινγκ- μελέτη του δήθεν “μεγαλύτερου έργου που έγινε ποτέ στο Λιτόχωρο”, αρχικού προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου και τελικού κόστους μικρότερου από 300.000 (ευρώ).

Μοναδικής αξίας δηλώσεις, πρωτόγνωρη διαδικασία, σταδιακή διολίσθηση από την εκβιαστική επιβολή στην επίκληση του κοινού καλού και των παρατηρήσεων των ενδιαφερομένων που θα γίνουν δεκτές και θα τροποποιήσουν την μελέτη.

Ο Δήμος μας χαράσσει νέους δρόμους στην μοντέρνα διακυβέρνηση: αποφασίζει, επιβάλλει -επιμένοντας στη σοφία των επιλογών του- και τελικά… καταργεί ως και τον ποδηλατόδρομο.

Σε δύο βίντεο.

Σήμερα απολαύστε το πρώτο.

Καλή διασκέδαση.-