Βαδίζοντας προς μια ακόμη κοροϊδία… +update

και ολομέτωπη σύγκρουση

Ν. Κολωνιάρης: “Είναι ώρα να αναθεωρήσετε τις αρχικές σας αποφάσεις και να δείξετε συγκατάβαση σε αυτό που όλοι μας ζητάμε εδώ και καιρό, την ακύρωση υλοποίησης αυτού του έργου”

Οι ομορφιές συνεχίζονται…

Και με ομορφιές βαδίζουμε προς την 31η Οκτωβρίου 2017, οπότε και το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα ασχοληθεί για μία ακόμη φορά με την ανάπλαση της Αγίου Νικολάου (αλλά και του πάρκινγκ της πλατείας και της Ιθακησίου και Κύριος οίδε τι άλλο…).

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Δημόσια Επιτροπή Διαβούλευσης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με ελάχιστη συμμετοχή των μελών της και αφού η αρχική πρόσκληση δεν οδήγησε σε συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας, οπότε και συνεδριάζει σήμερα με όσους προσήλθαν.

Στις ομορφιές εντάσσεται και το γεγονός ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 δόθηκε στα μέλη της Επιτροπής λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης και …ό,τι κατάλαβαν,…κατάλαβαν…

Στα έργα που απαρτίζουν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση του διυλιστηρίου του Λιτοχώρου, δηλαδή η αλλαγή φίλτρων που απαιτείται ανά διαστήματα (έτους;), αλλά και η «Υπογείωση εναέριων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για την αισθητική αναβάθμιση επί της οδού Αγίου Νικολάου της ΔΕ Λιτοχώρου».

Πιθανώς, η συμμετοχή περισσότερων μελών της Επιτροπής να εξασφαλιζόταν αν η ώρα της συνεδρίασης ήταν απογευματινή (προς βραδινή), αλλά λίαν πρωινή είναι και η ώρα της αυριανής συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου, όπου θα παρουσιασθούν οι αλλαγές στη μελέτη για την ανάπλαση της Αγίου Νικολάου και θα εγκριθούν, ενώ το τοπικό συμβούλιο ΔΕΝ ασχολήθηκε και δεν ενέκρινε την αρχική μελέτη που αύριο καλείται να τροποποιήσει. Ενώ το ενδιαφέρον των δημοτών είναι δεδομένο και ζέον για την ανάπλαση… ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου επέλεξε να συνεδριάσει το συμβούλιο αυτό στο γραφείο της ΔΕ και όχι σε μεγαλύτερο χώρο, όπου θα μπορούσαν και οι ειδικοί που προσκλήθηκαν να ενημερώσουν το σώμα… να απλώσουν και κάνα σχεδιάγραμμα… (αν πρόκειται για τα γνωστά τυπωμένα σε μεγάλα χαρτιά σχεδιαγράμματα και όχι κάτι άλλο…)

Τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την ανάπλαση-«όραμα» εξέφρασε σήμερα και ο τοπικός σύμβουλος του «Συνδυασμού Ευθύνης», Ν. Κολωνιάρης, προτείνοντας και αυτός την ακύρωση του έργου

Η ανακοίνωση του Ν. Κολωνιάρη


Περιμένοντας τους ειδικούς…

Τελείως βεβιασμένες και σπασμωδικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τις τελευταίες μέρες οι κινήσεις της δημοτικής μας αρχής σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της ανάπλασης. Έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον και οι ίδιοι την αναποτελεσματικότητα αυτής της μελέτης προσπαθούν να επιφέρουν «βελτιώσεις- τροποποιήσεις», οι οποίες ουσιαστικά από μόνες τους καταργούν το  έργο.

Αύριο στις 27 Οκτωβρίου 2017  και ώρα 11. 00 π.μ. θα συνεδριάσει η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου με βασικό θέμα την ανάπλαση, παρουσία ειδικών, οι οποίοι θα μας διαφωτίσουν  σχετικά με τις τροποποιήσεις. Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια από τη δημοτική αρχή να μας πείσει- πάση θυσία-  για την ορθότητα του έργου. Ένα έργο που αποδεδειγμένα δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως λύνει.

Γιατί τόση εμμονή, κύριε Δήμαρχε, σχετικά με το θέμα της ανάπλασης; Βλέπετε πως η συγκεκριμένη μελέτη από την αρχή αποδείχτηκε προβληματική και από την άλλη έχετε μπροστά σας μια κλιμακούμενη αντίδραση των περισσοτέρων κατοίκων και επαγγελματιών  του Λιτοχώρου. Μπορείτε να αγνοήσετε αυτή τη συλλογική φωνή, αυτή τη συλλογική διαμαρτυρία;

Είναι ώρα να αναθεωρήσετε τις αρχικές σας αποφάσεις και να δείξετε συγκατάβαση σε αυτό που όλοι μας ζητάμε εδώ και καιρό, την ακύρωση υλοποίησης αυτού του έργου.

Προέχουν αυτή τη στιγμή άλλα σημαντικότερα προβλήματα στον τόπο μας που ζητούν άμεσες λύσεις. Σας τα έχουμε επισημάνει ως αντιπολίτευση αρκετές φορές, αλλά πιστεύω πως τα ακούτε και καθημερινά από τους δημότες.

Υ.Σ.: κ. Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, οι σύμβουλοι πρέπει να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα της συνεδρίασης τουλάχιστον τρεις μέρες νωρίτερα, βάσει καταστατικού, και όχι μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση.

Νικόλαος Κολωνιάρης- Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου

«Συνδυασμός Ευθύνης»


 

Κι η ξεφτίλα συνεχίζεται…

 

Όπως προέκυψε πριν λίγο, οι προσκλήσεις για την αυριανή συνεδρίαση στάλθηκαν στα μέλη του τοπικού συμβουλίου, αργά σήμερα το μεσημέρι, χωρίς καμία άλλη ενημέρωση για τα θέματα της συνεδρίασης. Μάλιστα, οι προσκλήσεις ήταν τηλεφωνικές. Τοπικός σύμβουλος που θέλησε να εξακριβώσει σε ποιο από τα τέσσερα -4- θέματα της ημερήσιας διάταξης εντάσσεται η συζήτηση για τις αλλαγές στη μελέτη, ενημερώθηκε ότι -κατά πάσα πιθανότητα και με κάθε επιφύλαξη- ότι το πρώτο θέμα είναι το σχετικό με τις αλλαγές στη μελέτη και αφορά μόνο τις αλλαγές που σχεδιάζονται για την οδό Ιθακησίου. Άλλο στοιχείο δεν είχε να προσθέσει ο ερωτώμενος…

Οι χειρισμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν σε όσους έχουν προηγηθεί όλη την προηγούμενη χρονιά και απαντούν στην πράξη σ’ αυτό που διαδίδουν πολλοί τελευταία, ότι στελέχη της διοίκησης Δημόπουλου είναι αποφασισμένα να υπερψηφίσουν την ακύρωση του έργου. Όσον αφορά το έργο, οι εργασίες έχουν ουσιαστικά σταματήσει, αλλά το συνεργείο που εκτελεί τις εργασίες στο πάρκινγκ της πλατείας προσέρχεται κάθε πρωί, αναμένει για λίγο και αποχωρεί άπρακτο.

 

telit

 

 

 

ΣημΕτΟ: Λάβαμε και ανακοίνωση σχετική με την ανάπλαση από επικεφαλής παράταξης, ο οποίος δεν γνωρίζει αν και μπορεί και πρέπει ο δημοσιογράφος να ερευνά. Ως γνωστόν, η ΕτΟ δεν δημοσιεύει υλικό που μπορεί να είναι παραπλανητικό ή ανάξιο δημοσίευσης (όπως οι απόψεις ενός ή περισσοτέρων –και μάλιστα αιρετού/ών-, για δημόσιο θέμα, ενώ αγνοούν αν μπορεί και πρέπει ο δημοσιογράφος να ερευνά…).-