Ξανα-συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

ξανά στο "τραπέζι" η αλλαγή στο ΟΤ 26

και μετά την ακύρωση της ανάπλασης – και νέος κύκλος έντασης;

Ξανασυνεδριάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για τρίτη φορά σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, με την ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης της 31ης Οκτωβρίου 2017, συν μερικά bonus θέματα.

Η τακτική συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου 2017 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού –μετά την φορτισμένη και εντονότατη ειδική συνεδρίαση για την ανάπλαση- πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν και κάποιοι έλειπαν ήδη. Σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση (και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιλογή του προέδρου του σώματος να συγκαλέσει, με μεγάλη καθυστέρηση, την ειδική συνεδρίαση που είχε ζητήσει με έγγραφο αίτημα), ενώ ήδη είχε δηλώσει ότι απείχε από την ειδική ο Ευ. Γρεβενίτης. Απών στην ειδική ήταν ο Αθ. Καλαϊτζής, αν και τελικά κλήθηκε και προσέτρεξε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τακτική που ακολουθούσε. Κάτι που τελικά δεν κατορθώθηκε. Έτσι, η ακυρωμένη συνεδρίαση συγκαταλέγεται ήδη στις …παράπλευρες απώλειες της διοίκησης από την ειδική συνεδρίαση της 31ης. 10.2017, αποτέλεσμά της οποίας ήταν η ακύρωση του έργου της ανάπλασης. Ο τελικός απολογισμός της μοναδικής αυτής συνεδρίασης θα γίνει από την ΕτΟ τις προσεχείς ημέρες και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγησή της από τους αιρετούς και τους φορείς των δημοτών.

Μέρος όμως του «οράματος» που κατέληξε εφιάλτης και ακυρώθηκε από την κινητοποίηση δημοτών και πρώην αιρετών όλων των βαθμίδων, επιστρέφει ως θέμα στη σημερινή συνεδρίαση και αναμένεται και πάλι να βρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να μην επιτρέψουν την επάνοδο μέρους της προσπάθειας για ανάπλαση. Σε ανακοίνωσή της, μετά την ακύρωση του έργου, η Κίνηση Κατοίκων Λιτοχώρου προειδοποιούσε ότι: Δηλώνουμε δε ότι θα είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση ως  ενεργοί πολίτες για όλα τα θέματα και προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας, εκφράζοντας πάντοτε την φωνή της τοπικής κοινωνίας που όταν είναι ενωμένη μπορεί να καταφέρει τα πάντα όπως αποδείχθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.-

Πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα θέματα που αφορούν τον καθορισμό τελών, συμφωνία με εταιρεία (μέτοχος του 35% η ΚΕΔΕ) παραγωγής συσκευασιών από υλικά ανακύκλωσης για την απόκτηση κάδων ανακύκλωσης και μια τριμερής σύμβαση μεταξύ Δήμου, Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου και ιδιώτη-ενοικιαστή δημοτικής έκτασης.

Η συνεδρίαση αρχίζει στις 6μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Λιτόχωρο.

 

ds7-11-17