Τα παράπονα …στον υπουργό

για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

διά Κων. Κουκοδήμου, στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – Νέα Δημοκρατία

 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς : ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΣΜΑΤΩΝ

 

Κύριε Υπουργέ,

Οι μαθητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για  μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο τις συνθήκες διδασκαλίας σε αίθουσες λυόμενες (κοντέινερ) όσο και για  τα κενά που παρατηρούνται λόγω ελλείψεων καθηγητών, σε μουσικές εξειδικεύσεις. Επισημαίνουν ότι σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα, αφού δεν υπάρχουν καθηγητές μουσικής, σχήμα οξύμωρο όπως επισημαίνουν για ένα ΜΟΥΣΙΚΟ σχολείο.

Επισημαίνουν προβλήματα στην πιστοποίηση τίτλων σπουδών τους αλλά και στο θέμα της μεταφοράς τους στα σχολεία.

Παρακαλώ, για τις δικές σας ενέργειες

 

Ο Αναφέρων Βουλευτής
Κωνσταντίνος  Γ.Κουκοδήμος

 

Επισυνάπτεται η έγγραφη διαμαρτυρία τους

 

  • 15 ΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εμείς οι μαθητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συμμετέχουμε ενεργά σήμερα 30 Οκτωβρίου 2017 στην πανελλήνια κινητοποίηση-διαμαρτυρία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, προκειμένου για πολλοστή φορά να γνωστοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας προς τους ιθύνοντες, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια κωφεύουν.

Τα κύρια αιτήματά μας είναι:

-Κενές ώρες μουσικών μαθημάτων: υφίστανται ελλείψεις στις μουσικές ειδικεύσεις. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα, με λίγα λόγια Μουσικό χωρίς μουσικούς, σχήμα οξύμωρο. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα, αν αυτό δεν είναι απαξίωση τι άλλο μπορεί να είναι;

-Πιστοποίηση τίτλων σπουδών: άμεση υλοποίηση της Υ.Α.Γ.2/324/8-12-97 (η οποία είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται) για χορήγηση τίτλων μουσικής ειδικότητας και πτυχίου κατόπιν εξετάσεων στους αποφοίτους των μουσικών σχολείων.

-Μεταφορά μαθητών: Τα σχολεία μας εξαιρέθηκαν από τον περιορισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων που έθετε η ΚΥΑ 24001/13, με την τροποποιητική απόφαση 31636/2015. Διατηρείται όμως ο περιορισμός των 20 χιλιομέτρων στις υπεραστικές μετακινήσεις. Άμεσα, πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου της ΚΥΑ 24001/13 που περιορίζει στα 20 χλμ την υποχρέωση μεταφοράς, ώστε να δίνει το δικαίωμα της πρόσβασης στο σχολείο σε όλους τους μαθητές.

-Κτιριακό: απαράδεκτες συνθήκες είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Αίθουσες διδασκαλίας και στούντιο σε λυόμενες κατασκευές (κοντέινερ) σε ποσοστό 80%. Παντελής έλλειψη χώρου σίτισης, γυμναστηρίου, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αμφιθεάτρου- έλλειψη πολύ σημαντική για ένα σχολείο με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων που απαιτούν μεταφορά μουσικών οργάνων και ηχητικών συστημάτων, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια επιπλέον ωρών για τη μεταφορά και τις πρόβες.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι τοπικές αρχές (Δήμος Κατερίνης, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Βουλευτές Πιερίας) είναι δίπλα μας, και υπάρχει, εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, απόλυτη ετοιμότητα για την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς έχει αποσταλεί πλήρης φάκελος στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ .Α.Ε.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε να επιληφθείτε του θέματος ανέγερσης νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, δίνοντας εντολή να προχωρήσει άμεσα από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. η μελέτη για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Επίσης, να λυθούν τα χρονίζοντα θέματα της πρόσληψης καθηγητών μουσικών ειδικεύσεων, της πιστοποίησης τίτλων σπουδών και της μεταφοράς των μαθητών που απασχολεί όλα τα μουσικά σχολεία.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του 15μελους Μαθητικού Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Πετρίδης Νικόλαος

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Πετρίδης Κωνσταντίνος