Η Ελλάδα «κόπηκε» στα δύο (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

στο Βαρικό

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πλημμύρισαν τα πάντα – άγνωστες ακόμη οι συνέπειες και οι καταστροφές της θεομηνίας που συνεχίζεται – προσοχή σε κάθε δραστηριότητα συνιστούν οι αρμόδιοι

Στις 8 περίπου το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου 2017, η κυκλοφορία στην εθνική οδό, στο ύψος του Βαρικού, αποκαταστάθηκε έστω και με προβλήματα.

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο 430ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βαρικού Πιερίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων
Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 541 21, Θεσσαλονίκη

 

16.11.2017

Ανακοίνωση

 

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, σχετικά με τη διακοπή της κυκλοφορίας στην ΧΘ 427+203 (Α/Κ Νέας Εφέσου) στην κατεύθυνση προς Αθήνα, ενημερώνει ότι από τις 19:30 αίρεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι οδηγοί πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν προσωρινά μόνο την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Για το λόγο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Το προσωπικό της εταιρίας εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς ώστε και οι υπόλοιπες δύο λωρίδες να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό στην κυκλοφορία.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόησή τους.

 

Ο Δήμος Δίου-ΟΛύμπου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν και αύριο Παρασκευή, ενώ ακυρώθηκε η τελετή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι λόγω της θεομηνίας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Παρασκευή 17/11 σε όλο τον Δήμο. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή τελετή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

 

py

 


Κομμένη στα δύο είναι εδώ και μερικές ώρες η Ελλάδα λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Βαρικού του Δήμου Δίου-Ολύμπου, που επιδεινώνονται ώρα με την ώρα.

 

Λίγο μετά το κλείσιμο της εθνικής, άρχισαν να πλημμυρίζουν και οι παράδρομοι σε πολλά σημεία ειδικά όσα είναι κοντινά στον ποταμό Μαυρονέρι που υπερχείλισε σήμερα το πρωί, μετά τ χθεσινοβραδινή καταρρακτώδη βροχή. Έτσι, ενώ όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος για τα θύματα των καταστροφών στην Αττική, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναμένεται να τεθεί η Πιερία, προκειμένου τα μέσα και οι δυνάμεις των τοπικών αρχών να ενισχυθούν και απ’ αυτά του Στρατού. Η σχετική αίτηση της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, βρίσκεται εδώ και ώρες στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών και αναμένει την έγκρισή του.

 

 

Η Αστυνομία ανακοίνωσε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα την διακοπή της κυκλοφορίας στο 430ο χιλιόμετρο της εθνικής, ενώ και η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” είχε εκδώσει τρεις ανακοινώσεις σε τρεις ώρες, ως τις 5 το απόγευμα. Η κυκλοφορία έχει εκτραπεί από τις συνηθισμένες εναλλακτικές διαδρομές, ενώ και η κίνηση στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο του Δήμου μας και της Νότιας Πιερίας αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και -στην ουσία- η επικοινωνία μεταξύ της νότιας Πιερίας με την Κατερίνη και το βορρά ήταν πρακτικά αδύνατη για μερικές ώρες. Προβλήματα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι στην Κατερίνη δημότες του Δήμου μας και κάποιοι επέλεξαν έγκαιρα να μετακινηθούν με ασφάλεια, αφήνοντας τα αυτοκίνητά τους και χρησιμοποιώντας τα δρομολόγια των τρένων.

 

 

 

 

430

 

 

 

 

4302

 

Σε μόνιμη επιφυλακή είναι ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιπεριφέρεια, με τους δύο αιρετούς επικεφαλής να βρίσκονται συνέχεια στα γραφεία τους.

 

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το πρόβλημα υδροδότησης του Λιτοχώρου θα διαρκέσει αρκετές μέρες. Η παροχή του δικτύου αποκαταστάθηκε μετά την πρωινή πολύωρη διακοπή, αλλά ο Δήμος προειδοποίησε ότι δεν θα είναι πόσιμο πριν την παρέλευση μερικών ημερών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ 1 ΕΩΣ 2 ΩΡΩΝ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΩΣΤΟΣΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΦΕΡΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΥΛΙΣΗ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΩΣΗ,
ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΣΗ.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

 

(Ο εντεταλμένος για την Παιδεία δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου, Αθ. Καλαιτζής, ενημέρωσε στις 8 σήμερα το πρωί ότι τα σχολεία στην επικράτεια του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν, ΑΛΛΑ επέλεξε την ενημέρωση αυτή να μην δώσει και στην “Εφημερίδα του Ολύμπου”, αλλά μόνο σε blog της Κατερίνης και ένα συναδέλφου του εκπαιδευτικού/πολιτευτή. Η ΕτΟ καταγγέλλει στους αναγνώστες της την σε βάρος της διάκριση και ενημερώνει τον κο Καλαϊτζή ότι παρόμοιες παραλείψεις είναι ασύμβατες με την ιδιότητά του και μπορούν να αποτελέσουν και παράνομες ενέργειες. Κυρίως μπορεί να στερήσουν κρίσιμη ενημέρωση που αφορά μαθητές και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με συνέπειες που ακόμη και ο μέσος μικρόνους μπορεί να εκτιμήσει.)