Έρχεται αύριο ο Δέδες

και μαζί του ο απολογισμός(;)

οι πληγέντες μπορούν από σήμερα να καταθέτουν αιτήσεις για αποζημίωση σπιτιών και επιχειρήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και όχι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών θα επισκεφθεί τελικά την Πιερία, προκειμένου η κυβέρνηση να αποκτήσει πλήρη εικόνα των καταστροφών από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το νομό.

 

Ο Γιώργος Δέδες φτάνει αύριο και θα πραγματοποιήσει περιοδεία, από την βόρεια Πιερία και το Αιγίνιο, στη συνέχεια στην Κατερίνη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, Σάββα Χιονίδη, και την αντιπεριφερειάρχη, Σοφία Μαυρίδου, για να καταλήξει στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Λιτόχωρο για τη συνάντηση με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Πιθανώς, ο γγ και θα διανυκτερεύσει στο Λιτόχωρο.

 

Σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ότι οι πληγέντες από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες που προκάλεσε μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για την αποζημίωσή τους και τα στοιχεία που πρέπει να προσκομίσουν για να εγκριθεί η αίτηση αυτή.

 

Στοιχεία απολογιστικά των καταστροφών στην περιοχή του Δήμου μας δεν υπήρξαν ως τώρα από την διοίκηση του Δήμου και πιθανώς μια πρώτη ευκαιρία η ενημέρωση αυτή να υπάρξει είναι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αρχίζει σε λίγες ώρες. Θέμα σχετικό δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, οπότε η δυνατότητα θα περιοριστεί στις προ ημερησίας ερωτήσεις και ενημέρωση. Αύριο, συγκεκριμένα στοιχεία μπορεί να προκύψουν στην ενημέρωση του γγ του Υποδομών, κου Δέδε, από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου.

Όπως επίσης ανακοίνωσε αργά το απόγευμα η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, ο κος Δέδες θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των τοπικών φορέων στις 12μ στην ΠΕ Πιερίας και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

 

Ο Κ. Δημόπουλος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ3, αλλά αναφέρθηκε μόνο σε όσα αφορούν τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στον αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο του Δίου.

 

 

Η ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Την Πιερία θα επισκεφτεί αύριο Πέμπτη 23/11 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες.Θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την Αντιπεριφέρεια και τους Δημάρχους,ώστε να έχει πλήρη εικόνα των καταστροφών που έγιναν στο νομό από την πρόσφατη κακοκαιρία.Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης θα ανακοινωθεί σύντομα.

 Ν.Ε Πιερίας
ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr