Συνεδριάζει και πάλι

το Δημοτικό μας Συμβούλιο

η ειδική συνεδρίαση επαναλαμβάνεται – τα της ΔΕΑΔΟ “πέρασαν” με ευθύνη της διοίκησης, οπότε… άπαντες παρόντες και παρούσες στην αποψινή – μην την χάσετε, είναι όλο και καλύτερες τώρα πια….

 

Μία ακόμη διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου συγκαλείται σήμερα, μια βδομάδα μετά την τελευταία, επίσης διπλή.

 

Η σημερινή είναι και από τις σπάνιες συνεδριάσεις που προγραμματίστηκαν να γίνουν στις 7μμ, μετά χρόνια προστριβών μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης. Η πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις είναι ειδική, με θέμα “Ψήφιση προϋπολογισμού του Δήμου Δίου – Ολύμπου, οικονομικού έτους  2018 και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Δίου – Ολύμπου και  ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο για το οικονομικό έτος  2018” και επαναλαμβάνεται. Η αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την προηγούμενη συνεδρίαση -λόγω και των απουσιών δημοτικών συμβούλων της διοίκησης- στέρησε την απαραίτητη απαρτία από το σώμα, οπότε αναβλήθηκε.

 

Στην τακτική συνεδρίαση που ακολουθεί μια ώρα αργότερα, επανέρχεται και το θέμα του “ορισμού μελών για το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.”, το οποίο η διοίκηση αναγκάστηκε να αποσύρει στην προηγούμενη συνεδρίαση, αφού προέκυψαν αδικαιολόγητα λάθη και σε έγγραφα και σε στοιχεία που αυτά περιείχαν, σχετικά με το ΔΣ της ΔΗΚΕΔΟ, μέλος του που είχε παραιτηθεί και εμφανιζόταν ως μέλος και μετά την παραίτησή του. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το λάθος, ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος ισχυρίστηκε ότι η παραίτηση δεν ήταν επίσημη και δεν πρωτοκολλήθηκε και πιθανώς χάθηκε κάπου μέσα στο Δημαρχείο. Πρόκειται για την παραίτηση του Γ. Γκουνού, την οποία είχε καταγράψει η ΕτΟ και με την επιστολή παραίτησής του.

 

Το παραπάνω δεν ήταν το μοναδικό “μελανό σημείο” της συνεδρίασης που σημαδεύτηκε από καταρράκωση κάθε ίχνους σοβαρότητας, με τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους να προσπαθούν να υπερασπιστούν στοιχεία που δεν ήταν ακριβή, ενώ ο επικεφαλής της “Ολύμπιας Συμμαχίας” είχε αποχωρήσει -για τον προθάλαμο-, αφήνοντας τους συνεργάτες του να υπερασπιστούν τα …αδικαιολόγητα. Η υποβάθμιση των πάντων και η προσπάθεια παραπλάνησης ήταν τόσο εμφανής που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, με αποκορύφωμα την εντονότατη αντίδραση του επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας”, Άρη Ρεμπατσιού (το βίντεο της συνεδρίασης θα δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες). Λόγω των πολλών … λαθών και παραλείψεων στα στοιχεία που συνόδευαν τα προς συζήτηση θέματα (τα οικονομικά των ΔΗΚΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΑΔΟ), εγκρίθηκαν τελικά μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης. “Το ποτήρι ξεχείλισε” όταν ο πρόεδρος του σώματος προσπάθησε να καταγράψει την εκκίνηση της ειδικής συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό Δήμου και ΔΗΚΕΔΟ, ενώ ακόμη δεν είχε ολοκληρωθεί η τακτική συνεδρίαση. Φανερή ήταν και η προσπάθεια να συντομευθεί ο χρόνος συζήτησης των θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης, αφού η επόμενη -ειδική- είχε προγραμματιστεί να αρχίσει δύο ώρες μετά την εκκίνηση της -πολύ σημαντικής- τακτικής.

 

Παρά τη συζήτηση άκρως οικονομικών θεμάτων, από την συνεδρίαση απουσίασε ο λογιστής της ΔΕΑΔΟ -για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους-, ενώ από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο αναπληρωτής δήμαρχος, Ν. Λάππας, ο εντεταλμένος για την Παιδεία, Αθ. Καλαϊτζής, και ο Ευ. Γρεβενίτης, από την διοικούσα παράταξη.

 

 

eid22-11-2017

 

takt22-11-2017