Το Βαρικό στο Δημοτικό Συμβούλιο

"πληγωμένο", αλλά δυναμικό

αλληλοενημέρωση πληγέντων και διοικούντων, προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

Η πραγματική εικόνα της καταστροφής από την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία του τριημέρου της 16ης Νοεμβρίου 2017, ειδικά στην περιοχή του Βαρικού, σκιαγραφείται αυτή την ώρα -από τους ίδιους τους πληγέντες- στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

 

Η έλευση των αγροτών του Δήμου και το αναμενόμενο ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν για τις ενέργειες του Δήμου, αλλά και να καταγραφεί η πραγματική εικόνα της καταστροφής, μετέβαλλε την διάταξη της συνεδρίασης και προτάθηκε το θέμα της πρόσφατης κακοκαιρίας.

 

Ήδη, υπήρξε ενημέρωση ότι αύριο οι φορείς της Πιερίας θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τον γγ του Υπουργείου Υποδομών και ότι ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κ. Δημόπουλος, θα βρεθεί στην Αθήνα για εκ του σύνεγγυς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες. Από την ενημέρωση που παρείχαν οι πληγέντες -κυρίως αγρότες- του Βαρικού, προέκυψε ότι σήμερα άρχισε η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

 

Η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση συνεχίζεται. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων (ΤΟΕΒ έλους Βαρικού, Συλλόγων Αλιέων και εκπρόσωπος των επιχειρηματιών κάμπινγκ), τώρα είναι η στιγμή να αντιμετωπιστεί σοβαρά το πλημμυρικό φαινόμενο του Βαρικού, όπως αυτό μεγεθύνεται και από τις αβλεψίες, τις παράνομες επεμβάσεις, αλλά και νόμιμες νέες κατασκευές, όπως η εθνική οδός, οι παράδρομοι, νέες γέφυρες, κτλ. Πρωταρχικό αίτημα των πληγέντων: να υπάρξει σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη του προβλήματος και άμεσα να δοθούν λύσεις με ορίζοντα ανάλογο και της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.