STOP επιβεβαιωμένο

στις εργασίες για το JUMBO Βαρικού

υπάρχει προσωρινή διαταγή και εφαρμόζεται

 

Έξι εργάτες συνελήφθησαν στις 30 Νοεμβρίου 2017, στο εργοτάξιο του “Jumbo” στο Βαρικό, από άνδρες του ΑΤ Λιτοχώρου που πραγματοποίησαν έλεγχο για το κατά πόσο τηρείται η διακοπή εργασιών που έχει επιβάλει το γραφείο της Πολεοδομίας στην Κατερίνη.

 

Η διακοπή εργασιών που επέβαλλε η Πολεοδομία της Κατερίνης ήταν αποτέλεσμα της σχετικής προσωρινής διαταγής που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την προσφυγή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου (πλην των δύο της «Αλήθειας»), κατά της δημιουργίας της υπεραγοράς. Η Πολεοδομία κοινοποίησε –ως είθισται- την απόφαση στο Αστυνομικό Τμήμα και ο έλεγχος κατέληξε στις έξι συλλήψεις. Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ απαγόρευε κάθε εργασία στο εργοτάξιο, εκτός απ’ όσες αφορούν την ασφάλεια της ημιτελούς κατασκευής.

Οι έξι συλληφθέντες (πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) οδηγήθηκαν στο ΑΤ Λιτοχώρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι (με εντολή του εισαγγελέα), ενώ κλήθηκε εκεί και ο υπεύθυνος του έργου. Η δικογραφία θα σταλεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.