Η ρήξη έγινε …διάρρηξη!!!

και το "ΚαλλιθέαGate"... Watergate

Χιονίδης κατά Κήπου με κάθε τρόπο και κάθε μέσο – ο “πάτος” διαφαίνεται ήδη…

Το «ΚαλλιθέαGate” οδεύει ολοταχώς να μετατραπεί σε … Πιερικό Watergate, αφού στην -ήδη πολύ ενδιαφέρουσα- πλοκή του προστέθηκε και μια διάρρηξη!!!

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 14ης Δεκεμβρίου 2017, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας, Ευάγγελος Κήπου, ειδοποίησε την Αστυνομία, καταγγέλλοντας διάρρηξη στο κοινοτικό κατάστημα και μάλιστα υπό εξέλιξη. Η Αστυνομία προσέτρεξε άμεσα και κατόπιν των σχετικών, βρέθηκε ενώπιον τεσσάρων ατόμων συν τον κ. Κήπου, σε ένα ανάστατο γραφείο του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, με αλλαγμένες κλειδαριές. Ο κλειδαράς δήλωσε ότι κλήθηκε από το Δήμο να αλλάξει κλειδαριές, ο διευθυντής του Δήμου επικαλέστηκε απόφαση καθαίρεσης του Κήπου, ο παλαίμαχος αιρετός της Καλλιθέας αντέτεινε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και μηνύει τους …διαρρήκτες, οπότε οι τέσσερις συνελήφθησαν και όλοι μαζί μετέβησαν στο Τμήμα για τα περαιτέρω.

 

Στο διάστημα που τα περαιτέρω συνέβαιναν, στο Τμήμα έφτασε και ο αντιδήμαρχος και νομικός Λάζαρος Ντόντης και –μετά παρέλευση του ανάλογου χρόνου για καταθέσεις κτλ- όλοι αποχώρησαν, αφού προηγουμένως ο Κήπου κατέθεσε μήνυση κατά των τεσσάρων “εισβολέων” και κατά παντός υπευθύνου. Ο εισαγγελέας είχε ήδη αποφασίσει ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης και αυτοφώρου και η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες. Στη μήνυσή του ο Ευάγγελος Κήπου αναφέρει ότι από το γραφείο του εξαφανίστηκαν σφραγίδες και υπηρεσιακά έγγραφα, προσωπικά έγγραφα και σημαντικό χρηματικό ποσό από το ταμείο της τοπικής κοινότητας.

 

Η νέα εξέλιξη στο –πολιτικό- θρίλερ της Καλλιθέας θεωρείται ήδη από πολλούς ως ένδειξη της κατάπτωσης του πολιτικού επιπέδου ή του επιπέδου των αιρετών, με κύριο τον προβληματισμό αν υπήρχε λόγος να επιστρατευτεί …κλειδαράς για να λυθεί ένα πολιτικό και υπηρεσιακό πρόβλημα, την ώρα που ο υπό καθαίρεση κοινοτάρχης δεν έχει λάβει ακόμη αντίγραφο της απόφασης που τον καθαιρεί. Μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, τηρεί σιγή για το περιστατικό που υποβίβασε την κόντρα με τον τοπικό πρόεδρο της Καλλιθέας και πρώην στέλεχος του συνδυασμού του, σε νέο, χαμηλότερο επίπεδο.