Τρεις νεκροί από πυρκαγιά

στο κέντρο της Κατερίνης

δυο υπερήλικα αδέλφια τα θύματα και η κόρη του ενός – τεράστια κινητοποίηση ανήμερα του εορτασμού της Πυροσβεστικής

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στο κέντρο της Κατερίνης, ανήμερα της γιορτής των αγίων προστατών του Σώματος. Θύματα, δύο υπερήλικα αδέλφια και η κόρη τους ενός που κατοικούσαν σε κοντινά διαμερίσματα.

Την πυρκαγιά στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες απεγκλώβισαν και τους ενοίκους που κινδύνευσαν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις.

 

Το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής

 

      

 

              Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 3651     Ώρα: 10:30 Αθήνα:  17/12/2017

 

 

Νεκρός εντοπίστηκε ο Π.Χ. του Δ. 77 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 1ου ορόφου 5όροφης πολυκατοικίας, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου του δήμου Κατερίνης, στο νομό Πιερίας. Κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ,  όπου  διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ο Γ.Χ.  του Δ. 81 ετών και η Δ.Χ. του Γ. 43 ετών, ενώ άλλα οχτώ άτομα διασώθηκαν από τους υπερκείμενους ορόφους. Στο συμβάν, για το οποίο η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 05:03 σήμερα, έλαβαν μέρος 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.