Οι ευχές που ξεχώρισαν

μεταξύ πολλών άλλων

και του χρόνου, καλύτερα

Από ευχές, “πάμε καλά”…

 

Σε κάθε ευκαιρία, πληθωρίζουμε.

 

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, “χτυπάμε ταβάνι”…

 

Και μεταξύ εορτών -και ευχών-, πιθανώς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να υπάρχει υλικό για ακόμη περισσότερες ευχές, στην επόμενη ευκαιρία.

 

Δεκάδες γραπτές και εικονογραφημένες ευχές λάβαμε και φέτος και σας ευχαριστούμε όλους και να ‘στε καλά και αντευχόμαστε πλήρως και Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά και άλλο κακό να μη μας βρει, όλους μας.

 

Μέσα στον κυκεώνα αυτόν των ευχών, ξεχωρίσαμε -μέχρι στιγμής- δύο.

 

Στην πρώτη περίπτωση, μια μικρή φράση “ξέφυγε” από τα συνηθισμένα κείμενα και πήγε κατ’ ευθείαν στο στόχος της. Στις Χριστουγεννιάτικες ευχές του Συνδέσμου Εθελοντών Νέων Φίλων Σκοτίνας (σύνδεσμο για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά), η επιδίωξη όλων των …ευχόμενων να συνδέσουν τις ευχές με τη συγκυρία, υπήρξε πλήρως επιτυχημένη.

 

“… και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται, την ζωή που τους αξίζει…”

 

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση, οι ευχές έγιναν αφορμή για την επανεμφάνιση στο προσκήνιο του Διονύση Πασχάλη, του ομώνυμου ιδρύματος και προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου-Αλεξάνδρειου Ιδρύματος-όπως θέλετε, πείτε το. Επανεμφάνιση γιατί στο “Αλεξάνδρειο” όλα έχουν “παγώσει”. Και η προεδρία και η δράση/λειτουργία του ΔΣ του και η ζωή του Ιδρύματος. Και μάλιστα με μια δικαστική προσφυγή του προέδρου του, Διονύση Πασχάλη. Μια προσφυγή που δικάστηκε, αλλά ακόμη (4 μήνες μετά) δεν εκδόθηκε απόφαση.
Οπότε, η καλύτερη ευχή για το Ίδρυμα είναι “είθε σύντομα να υπάρξει η απόφαση που το αφορά”.

 

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Εύχεται το  νέο έτος 2018 να  αποτελέσει μια δυναμική εποχή ανάδειξης και εξέλιξης διαχρονικών προτύπων αρχών, ιδεών και  αξιών.     

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ                                     

 Με  τιμή 

Ο Πρόεδρος                                                                       

Διονύσης Πασχάλης