Τιμές και εθιμοτυπία

από ΟΡ.ΦΕ.Ο και Ολύμπια εν Δίω

επ’ ευκαιρία του νέου χρόνου


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του θεσμού «Ολύμπια εν Δίω»

Το «Ολύμπιο Γέρας» στον Κώστα Κουκοδήμο

Το βραβείο «Ολύμπιο Γέρας» απένειμαν στον  Ολυμπιονίκη, Βουλευτή  Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής  «Ολύμπια εν Δίω» εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους για τη συνεχή και αδιάλειπτη υποστήριξη του θεσμού από τον βουλευτή Πιερίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του κ. Κουκοδήμου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αθανάσιος Μπίντας και τα μέλη κ.Μυράντα Παπά –Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων ΔΙΔΕ Πιερίας, Αγγέλου Άρης –Περιφερειακός Σύμβουλος, Ράλλης Αντώνης –Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Παναγιώτης Φτάρας –μέλος.

Ο κ. Κουκοδήμος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη των Ολυμπίων για την εξαιρετική τιμή που του έκαναν, σημειώνοντας τη σημαντική συμβολή της πνευματικής, πολιτιστικής, διαπολιτισμικής διοργάνωσης στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.

Το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΓΕΡΑΣ» είναι μία τιμητική διάκριση που απονέμεται σε ανθρώπους που συμβάλλουν με την προσφορά τους στη διατήρηση, έρευνα και διάδοση του αρχαίου δράματος παντοιοτρόπως και απονεμήθηκε στον κ. Κουκοδήμο για την προσφορά του στον αθλητισμό και φυσικά την υποστήριξή του στο θεσμό της  Διεθνούς Νεανικής  Συνάντησης Αρχαίου Δράματος.


 

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

Κατερίνη, 8 Ιανουαρίου 2018

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμητικό δίπλωμα επέδωσε ο Οργανισμός  Φεστιβάλ Ολύμπου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνδιοργάνωση του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησαν μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Αντιπρόεδρος, κ. Πλάτων Τασχουνίδης και το μέλος, κ. Περικλής Χατζηγιάννης, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της επέδωσαν τιμητικό δίπλωμα σε αναγνώριση της σημαντικής και καθοριστικής της συμβολής στη συνδιοργάνωση του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά, ανανεώνοντας παράλληλα τη συνεργασία και για την επόμενη διοργάνωση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τη βράβευσή της με τον τίτλο «κορυφαίο συνδιοργανωτή» του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. για την ποιοτική πολιτιστική τους προσφορά και δεσμεύτηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι πάντα συνοδοιπόρος και αρωγός στο εξαιρετικό έργο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που έχει κατεύθυνση-όπως τόνισε-την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας της Πιερίας, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής αλλά και της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου αντάλλαξε ευχές με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη νέα χρονιά και της προσέφερε το ημερολόγιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. για το 2018 που αποτελεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα: « Οι άνθρωποι του ΟΡ.ΦΕ.Ο. σε όμορφες στιγμές !!! 2015-2017» με φωτογραφικά στιγμιότυπα από διάφορες εκδηλώσεις του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

«Το Φεστιβάλ Ολύμπου,  ένας  από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς αυτής της χώρας, αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός κάθε καλοκαιριού με διεθνή εμβέλεια και ανταπόκριση, που καθιστά την Πιερία ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης του πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει  την τέχνη σε όλες της, τις μορφές, ενώ συντελεί αναμφισβήτητα στην τουριστική ανάπτυξη και κατ΄επέκταση οικονομική ανάταση της περιοχής», δήλωσε σχετικά η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

 


 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
28ης Οκτωβρίου 40 τηλ 2351076041
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Την έκφραση ευχαριστιών, την ανταλλαγή ευχών και την ανανέωση της συνεργασίας,  περιελάμβανε η επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του   Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) στους επικεφαλής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Πιερίας (πρώτου και δευτέρου βαθμού).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο, Πλάτωνα Τασχουνίδη, το μέλος της διοίκησης, Περικλή Χατζηγιάννη και τους  συνεργάτες του Οργανισμού, τον καλλιτεχνικό σύμβουλο, Γιώργο Χανδόλια και τον  οικονομολόγο, Αντώνη Μανωλόπουλο, επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τους Δημάρχους Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο και Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελο Λαγδάρη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και οι Δήμοι Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, αποτέλεσαν τους συνδιοργανωτές και του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017.

Επιδίδοντας στους επικεφαλής των Αυτοδιοικητικών Οργανισμών το αναμνηστικό της τιμητικής συνεργασίας και το φωτογραφικό λεύκωμα «Οι άνθρωποι του ΟΡ.ΦΕ.Ο. σε όμορφες στιγμές !!! 2015-2017», ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισήμανε: «Θεωρήσαμε ότι οφείλουμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε εσάς τους συνδιοργανωτές και του τελευταίου Φεστιβάλ Ολύμπου, τους θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης, για την σημαντική και πολύπλευρη υποστήριξη σας στις επιλογές και πρωτοβουλίες μας. Η συνεργασία μας καταξίωσε και εδραίωσε ακόμα περισσότερο το Φεστιβάλ Ολύμπου με την διεθνή αναγνώριση. Παράλληλα είμαστε εδώ για να ανανεώσουμε τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας, αλλά και να σας ευχηθούμε καλή και επιτυχή χρονιά στο έργο σας, με υγεία και ευτυχία τόσο σε εσάς, όσο στις οικογένειες  και τους συνεργάτες σας.»

Στις αντιφωνήσεις πέρα των ευχαριστιών και ευχών, ειπώθηκαν μεταξύ άλλων: «Με ακόμα περισσότερη υποστήριξη και ενεργότερη συμμετοχή, θα συνεχίσουμε την προσφορά μας στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια το αποδείξαμε έμπρακτα.» υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

«Στο Δήμο μας με τον τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο υλοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων. Με όλες τις δυνάμεις μας θα συμβάλλουμε στη αξιοποίηση και βελτίωση των υποδομών», τόνισε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Τέλος ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Λαγδάρης, είπε: «Ο ιστορικός πλούτος της Βόρειας Πιερίας γίνεται ακόμα γνωστότερος με τη φιλοξενία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. Συνεχίζουμε ακόμα δυναμικότερα τη συνεργασία των τελευταίων χρόνων».

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

Κατερίνη, 10 Ιανουαρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Τον «Αγυιέα Λίθο» απένειμαν τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την άοκνη στήριξή της στο θεσμό

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας , κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο των «Ολυμπίων εν Δίω» ,τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος, κ. Αθανάσιος Μπίντας, Καθηγητής,   η Ταμίας, κ. Μυράντα Παππά, Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙΔΕ Πιερίας, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Αντώνης Ράλλης και τα μέλη, κ. Αριστείδης Αγγέλου, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και κ. Δώρα Τσαχουρίδου, που έγιναν δεκτοί με χαρά από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, σε μια συνάντηση που διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα.

Η Οργανωτική Επιτροπή των «Ολυμπίων εν Δίω» αρχικά αντάλλαξε με την κ. Σοφία Μαυρίδου ευχές για τη νέα χρονιά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σκοπούς και το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη στήριξη και την ουσιαστική της συμβολή στη διοργάνωση της  Διεθνούς Μαθητικής  Συνάντησης Αρχαίου Θεάτρου με τον τίτλο: «Σκηνικοί Αγώνες: «Ολύμπια εν Δίω» , αποδεικνύοντας έμπρακτα –όπως τόνισαν-το ενδιαφέρον και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την ανάδειξη της Πιερίας, του σημαντικού και πλούσιου  ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου που διαθέτει η περιοχή αλλά και την αγάπη της  Αντιπεριφερειάρχη για τα παιδιά, το θέατρο και τον πολιτισμό μας.

Για τη στήριξη και την συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην επιτυχή διοργάνωση των «Ολυμπίων εν Δίω», τα μέλη του Δ.Σ. της απένειμαν τον «Αγυιέα Λίθο».

Ο Λίθος Αγυιεύς, όπως εξήγησε ο Καθηγητής, κ. Αθανάσιος Μπίντας : « απονέμεται σε εξέχοντες χορηγούς και συμπαραστάτες της διοργάνωσης «Ολύμπια εν Δίω». Πρόκειται για ένα σύμβολο το οποίο σύμφωνα με τους αρχαίους είχε ιδιότητες δυναμούχες (δυνάμεις θετικής ενέργειας) και αλεξίκακες ( που διώχνουν το κακό). Ο Αγυιεύς ήταν ένα προϊστορικό πρόσωπο από την Πιερία ο οποίος μαζί με τον Παγασό  ίδρυσαν το Μαντείο των Δελφών».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπογράμμισε την άψογη και αγαστή συνεργασία  που απολαμβάνει κάθε χρόνο με τους διοργανωτές και με δεδομένη την ευαισθητοποίηση και της δραστηριοποίησή της σε θέματα προαγωγής  τέχνης και πολιτισμού, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίζει να συμβάλει στην αναβίωση και καθιέρωση των Σκηνικών Αγώνων, που πλέον αποτελούν  δυνατό πολιτισμικό θεσμό του τόπου, που γρήγορα απέκτησαν διεθνή αναγνώριση και αξιοσημείωτη ανταπόκριση.

 

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, άλλωστε, εξήρε, το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών που με μεράκι, ζήλο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα επιτυγχάνουν ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που διακρίνεται για την ποιότητα, την αρτιότητα  και τα πολλαπλά οφέλη στην ψυχή και στο πνεύμα μας σε μία αγνή προσπάθεια ανάδειξης της παιδαγωγικής αξίας του θεατρικού λόγου και  διδαχής ότι η πρώιμη θεατρική τέχνη αποτελούσε δυνατό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.

 

«Η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Αρχαίου Θεάτρου αποτελεί μια ευκαιρία συνάντησης μαθητών, καλλιτεχνικής δημιουργίας και κατάθεσης ψυχής που προβάλει αναμφισβήτητα την Πιερία, και τον πολιτισμό ως κοινό σημείο αναφοράς όλων των λαών και των πολιτισμών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και διατηρούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, με στόχο τη δημιουργική έκφραση, την ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων καθώς και την ενασχόληση των μαθητών με κάθε μορφής τέχνη», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.