Τα της επίσκεψης

(ή όλων των υπολοίπων)

θα ‘ναι στο Αιγίνιο στις 9.30 και στο Cavo Olympo στις 20.00 – τα υπόλοιπα θα φανούν στο ενδιάμεσο

 

Η πανελλήνια πρώτη μιας νέας εκστρατείας επαφής με τους πολίτες της ΝΔ και του προέδρου της, φιλοξενείται σε λίγες ώρες στην Πιερία, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κεντρική ιδέα της εκστρατείας αυτής, για το “νέο εύρημα”.

Μέχρι ενός σημείου αυτό είναι φυσιολογικό και θεμιτό, αλλά ήδη το πρόγραμμα των επισκέψεων και των επαφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί σχόλια και αντιδράσεις στο Λιτόχωρο. Πιθανώς, αύριο να καταγραφούν τέτοια και στον υπόλοιπο νομό. Κάποιοι δηλώνουν επιφυλακτικοί και είναι βέβαιοι ότι το λιτό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε θα παραβιασθεί κατά το δοκούν, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να καταγραφεί … η αυθόρμητη πανηγυρική υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη έξοδό του στην επικράτεια για το 2018. Η προσπάθεια να εμφανισθεί η περιοδεία ως μια νέα αντίληψη επαφής με τους πολίτες, μετατρέπει και την συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τα τοπικά στελέχη της, σε μια μοναδική ευκαιρία καταγραφής και των -κατά πολύ, διαταραγμένων- κομματικών ισορροπιών στην Πιερία.

Οι στάσεις της περιοδείας στην Πιερία προκάλεσαν ουκ ολίγα σχόλια -και στο Fb- κι αυτό του πρώην δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου, μια διαδικτυακή συζήτηση για την επίσκεψη στην ΙΜ Αγίου Διονυσίου. Πιθανώς, η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε με τρόπο ώστε να δίνεται έμφαση στην επαφή με τους πολίτες και όχι με τους αιρετούς και άλλους άρχοντες και να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο κος Μητσοτάκης θα συναντηθεί μ’ αυτούς… επειδή οι ίδιοι θα το επιλέξουν!!! Όσον αφορά τα περί ΙΜ Αγίου Διονυσίου και του σεβασμιοτάτου κου Γεωργίου… και οι δύο διατηρούν άριστες σχέσεις με το Άγιο Όρος και σίγουρα ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος -στην διαμάχη Λιτοχωριτών-ηγουμένου Μάξιμου- έχει επιλέξει πλευρά. Και δεν είναι αυτή των Λιτοχωριτών.

papmhts