“Ποιος θα μας απαντήσει σε όλα αυτά

και κυρίως ποιος θα απολογηθεί ; "

ανακοίνωση του “Συνδυασμού Ευθύνης” για τα υπαρκτά σκουπίδια και τον ανύπαρκτο Δήμο (μας)

Επιβεβαιώνοντας και δημοσιεύματα της ΕτΟ, αλλά και την γενικευμένη κατακραυγή, η επικεφαλής του “Συνδυασμού Ευθύνης”, Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για το πρόβλημα της αποκομιδής που καταταλαιπωρεί το Δήμο, σε όλες τις εποχές, με όλες τις συνθήκες και με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Το πρόβλημα είναι πια μόνιμο και η διοίκηση Δημόπουλου απλώς το υπομένει, έχοντας εγκαταλείψει και το τελευταίο “οχυρό” των ανεδαφικών, απειλητικών ανακοινώσεων για πρόστιμα και τιμωρίες. Ο συνδυασμός της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσίευσε και αντιπροσωπευτικές -πρόσφατες- φωτογραφίες.

 

Η ανακοίνωση του “Συνδυασμού Ευθύνης”

 

Στον  «Αυτόματο Πιλότο»  ο Δήμος  Δίου-Ολύμπου

   Ούτε  τα αυτονόητα  δεν μπορούν να κάνουν. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στον δήμο μας με την αποκομιδή των σκουπιδιών!                                           
   Τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν  στους κάδους δημιουργούν προβλήματα στην δημόσια υγεία και εικόνες ντροπής στους πολυάριθμους επισκέπτες του δήμου μας. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη με την χειρότερη εικόνα που θα μπορούσε να έχει ως παγκοσμίως γνωστός τουριστικός προορισμός.                                
   Η απάντηση της δημοτικής αρχής για το πρόβλημα, είναι ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο να κινηθούν τα απορριμματοφόρα.                                      
   «Δυστυχώς  επτωχεύσαμεν» ενώ πριν τέσσερις μήνες ήμασταν έτοιμοι να πετάξουμε από ιδίους πόρους 400 χιλ ευρώ  για την ανάπλαση της οδού Αγ.Νικολάου  στο Λιτόχωρο.
   Υπήρχαν λεφτά για έργα βιτρίνας κ Δημόπουλε και δεν υπάρχουν  για την καθαριότητα; Υπήρχαν  950 χιλ το χρόνο για την ανάθεση της αποκομιδής στον ιδιώτη εργολάβο ο οποίος θα αναλάμβανε τις δύο από τις τρείς δημοτικές ενότητες Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου και δεν υπάρχουν για την τροφοδότηση των απορριμματοφόρων με καύσιμα και ανανέωση του στόλου ;                                                
   Τι λείπει τελικά; μετρητά, πιστώσεις, σύμβαση με προμηθευτή,  απορριμματοφόρα, εργαζόμενοι καθαριότητας;                                                               
   Ποιος θα μας απαντήσει σε όλα αυτά και κυρίως ποιος θα απολογηθεί ;     

                                                           

                                                                                   Για τον Συνδυασμό Ευθύνης
                                                                               Μόχλα Φαρμάκη  Ευαγγελία

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ρεπορτάζ που αφορά την έξαρση του προβλήματος των τελευταίων ημερών, ο αρμόδιος για την αποκομιδή και την καθαριότητα, Σταύρος Χαρέλας, διαβεβαίωσε την ΕτΟ ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε βλάβες δύο οχημάτων.