“Τι έκανε η αντιπολίτευση;”

(παρέλαβε -έστω- το πόρισμα;;;)

ο πρώην αιρετός που κατήγγειλε τα μύρια όσα για τα δίκτυα, συκοφαντήθηκε από τη διοίκηση του Δήμου, μηνύθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία, συνεχίζει να ρωτά: “γιατί οι της αντιπολίτευσης δεν πήγαν ποτέ να μελετήσουν το πόρισμα;;;”

 

 

Ξεκίνησε την έρευνά του από το τμήμα του έργου μπροστά στο σπίτι του.
Το σπίτι του, στην Κονταριώτισσα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Υπήρξε πρόεδρος της τότε Κοινότητας Κονταριώτισσας και δημοτικός σύμβουλος του μετέπειτα Δήμου Δίου. Είναι γνωστός στην περιοχή και -μεταξύ άλλων- παλιό στέλεχος της ΝΔ.

 

Συνέχισε την έρευνά του και -συν το χρόνω- η έρευνα επεκτάθηκε τελικά σε όλη σχεδόν την έκταση του έργου.
Με τη βοήθεια και δύο ακόμη κατοίκων που κι αυτοί θεώρησαν και θεωρούν ότι η εκτέλεση του έργου δεν έγινε όπως θα έπρεπε.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν πήραν τη μορφή καταγγελίας, η οποία όταν έφτασε και στο αρμόδιο όργανο ελέγχου του κράτους, προκάλεσε την έρευνά του και τα αποτελέσματά της πήραν τη μορφή πορίσματος.

 

Η καταγγελία των 3 προκάλεσε και κάτι δραματικότερο: την προσφυγή της κατασκευάστριας εταιρείας εναντίον τους, στα ελληνικά δικαστήρια.

 

Το πόρισμα -εν τω μεταξύ- έφτασε στο Δήμο μας.
Και στην Εισαγγελία.

 

Ήδη, η εισαγγελική έρευνα έχει οδηγήσει σε μια ποινική δίωξη που θα δικαστεί τον Μάρτιο.
Και -σύμφωνα με πληροφορίες- η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων πιθανών ευθυνών.
Οι τρεις που κατήγγειλαν τον τρόπο εκτέλεσης του έργου θα καθόταν στο εδώλιο τον περασμένο Οκτώβριο. Ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστεί προηγουμένως η υπόθεση που θα δικαστεί τον Μάρτιο, για τις παραλείψεις τεχνικής φύσεως στην εκτέλεση του έργου.

 

Στη συνέντευξή του στην ΕτΟ, ο Διονύσης Πισσαλίδης, περιγράφει όλο το χρονικό της υπόθεσης “Αποχετευτικά δίκτυα”, την προσωπική του περιπέτεια από την έρευνα και την καταγγελία που πραγματοποίησε και αναφέρεται και στην συμβολή (ή καλύτερα την μη συμβολή) των αιρετών αρχόντων μας, στην αποκάλυψη οφθαλμοφανών παραλείψεων, παρατυπιών, προβλημάτων.

 

Το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Κατά 4 χιλιόμετρα μικρότερο.

Με προβλήματα εμφανή.

 

 

 

 

Εκτός από την συνέντευξη Πισσαλίδη, η ΕτΟ δημοσιεύει σήμερα και μικρό μέρος του υλικού που συνέλεξαν οι 3 για να στοιχειοθετήσουν την καταγγελία τους.

    

 

 

  

 

 

  

 


 

 

Όπως επιβάλλεται, η ΕτΟ ζήτησε και την άποψη της κατασκευάστριας ΤΕΚ Θεσσαλονίκης ΑΕ, για την υπόθεση των δικτύων και την αντιπαράθεσή της με τον Διονύση Πισσαλίδη. Όπως δήλωσε στην ΕτΟ ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ηλίας Σαμψάνης,

  • το έργο ελέγχθηκε από τον ΕΣΠΕΛ (Ειδικός Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου, φορέας με αρμοδιότητα τη διενέργεια ελέγχων ποιότητας των κατασκευαζόμενων έργων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
  • την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • και δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα.
  • Όσον αφορά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, η εταιρεία δεν κατανοεί αν το πόρισμα εντοπίζει προβλήματα ή όχι και προέρχεται από μια υπηρεσία σοβαρά υποστελεχωμένη (9 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα), με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και απόδοσης, όπως έχει καταγράψει και ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αυγή”. Πιθανώς, κατά τον κο Σαμψάνη, οι ελεγκτές μπορεί να μην είχαν εμπειρία ελέγχου δημοσίων έργων.

 


 

Στοιχεία της υπόθεσης από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 

 

Κονταριώτισσας, Ν. Εφέσου Δήμου Δίου – Ολύμπου Ν. Πιερίας” με κωδικό MIS 374855 στο Επιχειρησιακό
Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”
Κονταριώτισσας, Ν. Εφέσου Δήμου Δίου – Ολύμπου Ν. Πιερίας” με κωδικό MIS 374855 στο Επιχειρησιακό
Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”
                            

Από το αρχείο της ΕτΟ