Κουκοδήμος: δεν το δεχτήκαμε και

δεν θα το δεχτώ ποτέ"

Κουκοδήμος για το Ονοματολογικό – πρωτοστατεί στη διοργάνωση και του δεύτερου συλλαλητηρίου η Μητρόπολή μας

 

Δύο μέρες πριν το -δεύτερο- συλλαλητήριο της Αθήνας για το Ονοματολογικό και ενώ η θερμοκρασία στην κεντρική πολιτική σκηνή ανέβηκε κατακόρυφα σήμερα από την απειλή κατά του υπουργού Εξωτερικών (έλαβε φάκελο με τρεις σφαίρες), ο βουλευτής Πιερίας, κοσμήτορας της Βουλής και πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, δήλωσε ότι:

  • δεν πρόκειται να ψηφίσει ή να αποδεχθεί τη χρήση του όρου “Μακεδονία” στο όποιο όνομα των Σκοπίων και
  • ότι θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, αν και πεποίθησή του είναι ότι ο πατριωτισμός δεν αποδεικνύεται από τη συμμετοχή σε συλλαλητήρια.

Ταυτόχρονα, ο παλαιότερος -αυτή τη στιγμή- βουλευτής Πιερίας επισημαίνει στη δήλωσή του ότι η ΝΔ, ουδέποτε  δέχτηκε τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ούτε σαν πρώτο ούτε σαν δεύτερο συνθετικό πιθανού ονόματος, όπως και ο Κώστας Καραμανλής δεν αποδέχθηκε ποτέ ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», στο Βουκουρέστι.

 

Η δήλωση Κουκοδήμου


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – Νέα Δημοκρατία

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ  ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε δέχθηκε όπως προσπάθησαν κάποιοι να «περάσουν» στην κοινή γνώμη, τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ούτε σαν πρώτο ούτε σαν δεύτερο συνθετικό.

Ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι δεν αποδέχθηκε ποτέ ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».

Για να ξεκαθαρίζουμε επιτέλους όσα όλο αυτό το διάστημα αυθαίρετα κάποιοι προσπαθούν να μας «χρεώσουν».

Είμαι βουλευτής Πιερίας, είμαι Μακεδόνας και δεν θα ψηφίσω και δεν θα δεχθώ τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε ονομασία για το κράτος των Σκοπίων.

Τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσφατα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής είναι ξεκάθαρα και αποτελούν την επίσημη θέση του κόμματος. Τίποτε περισσότερο τίποτα λιγότερο, καμία ερμηνεία ή παρερμηνεία.

Το πόσο πατριώτης αισθάνεται ο καθένας δεν το αποδεικνύει μόνο με τη συμμετοχή του σε συλλαλητήρια. Αλλά με την ευθύνη λόγων και πράξεων.

Δηλώνω τέλος πως θα πάρω μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 4 Φλεβάρη στην Αθήνα.

 

 

Με εκτίμηση

Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

 

Η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έχει αναλάβει το σημαντικότερο μέρος της διοργάνωσης της συμμετοχής της Πιερίας στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όπως συνέβη και μ’ αυτό της Θεσσαλονίκης, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Την απόφαση του να προσφέρει και πάλι δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά Πιεριέων στην Αθήνα, ανακοίνωσε προ ημερών ο σεβασμιότατος κος Γεώργιος.

 

imksul