Πήγαν και στην Αθήνα

για το συλλαλητήριό της

από το Λιτόχωρο, το Δίον-Όλυμπος, την Πιερία, τη Μακεδονία και τη Βόρειο Ελλάδα

 

 

Τα ξημερώματα της 4ης.2.2018, η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς το νότο, γέμισε από λεωφορεία. Τα λεωφορεία που μετέφεραν όσους ήθελαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Ονοματολογικό στην Πλατεία Συντάγματος, από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός των λεωφορείων διέσχισε την περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου μεταξύ 3 και 4.30 το πρωί. Προηγήθηκαν αυτά από τις μακρινότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και πολλές φορές τα λεωφορεία ταξίδευαν σε κονβόϋ ως και δέκα μαζί. Ως τις 7 το πρωί, ο μεγαλύτερος αριθμός των λεωφορείων είχε περάσει τα διόδια της Λεπτοκαρυάς.

 

Το λεωφορείο από το Λιτόχωρο, όπως και την Κατερίνη και την υπόλοιπη Πιερία, ξεκίνησε στις 5.30 περίπου το πρωί, ενώ δύο ακόμη είχαν ήδη φτάσει στην Αθήνα την Παρασκευή.

 

Με τη βοήθεια της Αστυνομίας, οι διοργανωτές διοχέτευαν ν την κίνηση των λεωφορείων προς το κέντρο της Αθήνα και την μετακίνηση των διαδηλωτών, οργανώνοντας το τελευταίο αυτό τμήμα της διαδρομής μετά τις οδηγίες που έδιναν σε προκαθορισμένες στάσεις έξω από την πρωτεύουσα. Η προετοιμασία απέδωσε πολύ ικανοποιητικά.

 

Έτσι, οι συνδημότες μας βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς πίεση χρόνου.

(Η ΕτΟ ευχαριστεί την Ευαγγελία Φούντου για τις φωτογραφίες)