“Καλορίζικο” και το δάνειο!!!

“σε καλή μεριά”

αν και είμαστε σίγουροι ότι θα πάει σε “καλή μεριά” – φαίνεται ήδη που πάει – και μπορεί να ήταν επιλογή του δημάρχου, αλλά το ψηφίσατε όλοι, κες και κοι της “Ολύμπιας Συμμαχίας”

 

Πολλά ειπώθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το δάνειο των 2.000.000 (ευρώ) για διάστημα 25 χρόνων.

Και απ’ τη διοίκηση και απ’ την αντιπολίτευση.

 

Στη διάρκεια της τοποθέτησης -πριν την ψηφοφορία- της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (“Συνδυασμός Ευθυνης”), Ευαγγελίας Μόχλα-Φαρμάκη, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, από την ευθυμία, την άνεση και τα χαμόγελα, “γλιστρά” στο κατεβασμένο κεφάλι και τη σιωπή. Η τοποθέτηση για το δάνειο δίνει την ευκαιρία για μια συνολική κριτική και τα τρία λεπτά συμπυκνωμένου αντιπολιτευτικού λόγου αποτελεί τη μόνη πιθανή χαρά όλων μας για το θέμα του δανείου.

 

Κι αυτό γιατί …το θέμα “πέρασε”!!! Είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε το δάνειο!!!

“Είμαστε”, ως Δήμος.
Η διοίκηση, δηλαδή, που εκλέξαμε και μαζί μ’ εμάς τους δημότες αποτελούμε το Δήμο.

Στο όνομα του Δήμου θα συμφωνηθεί το δάνειο.
Δηλαδή όλων των διοικήσεων και όλων των δημοτών για τα επόμενα 25 χρόνια, από τη μέρα της έγκρισης.

 

 

Βασικός λόγος -κατά τη διοίκηση του κ. Δημόπουλου- για τη λήψη του δανείου, είναι η αποκατάσταση των ζημιών από τη νεροποντή της 16ης Νοεμβρίου 2017. Παρά τους διαφημιζόμενους σχεδιασμούς του για ενίσχυση του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών με γενναία χρηματοδότηση και το σχετικό …”κάντε λίγη υπομονή”, τώρα και τα έργα επείγουν και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του δανείου, αφού ως τώρα πήραμε μόνο 300 περίπου χιλιάδες ευρώ και αναμένουμε άλλες 800.

Σημαντικό: για τις ανάγκες της αίτησης του δανείου καταρτίστηκαν μελέτες για τα έργα και λόγω του κατεπείγοντος και των ιδιαζουσών καταστάσεων συν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και των αξεπέραστων προβλημάτων με ιδιαίτερα καταστροφικές επιπτώσεις (όπως η διακοπή συγκοινωνίας μεταξύ Παλιού Παντελεήμονα και Καλλιπεύκης!!!)… τα έργα δόθηκαν -κυρίως- με απ’ ευθείας διαπραγμάτευση και ανάθεση.

 

ΣΕ “ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ” ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ*.

*εκτός -λέει- κι αν έρθουν τα κονδύλια από την κυβέρνηση και αποπληρώσουν τις δόσεις του δανείου. Οπότε θα μείνει μικρότερο ποσό να αποπληρώσουμε εμείς (οι δημότες).

ΚΑΙ ΚΑΛΟ 2043…