Δίκη, αναβολή, ερωτήματα

και σε λίγο παραλαβή;

τα δίκτυα, όλο και …περιπλέκονται – ενώ οι δίκες -για τα δίκτυα και άλλα- όλο και ξεμακραίνουν…

Για τις 19.10.2018 αναβλήθηκε την Παρασκευή (9.3.2018) η εκδίκαση της υπόθεσης των αποχετευτικών δικτύων για τις τεχνικές παραλείψεις του έργου που ταλαιπωρεί αιρετούς και δημότες και αποτελεί αντικείμενο πολλαπλής -και- εισαγγελικής έρευνας.

Η αναβολή της δίκης των πέντε κατηγορουμένων ζητήθηκε από τους συνηγόρους δύο εκ των κατηγορουμένων που ήταν ασθενείς. Η κατηγορία αφορά πέντε συνολικά, εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Ταυτόχρονα, άγνωστη παραμένει η εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας που συνεχίστηκε και μετά την άσκηση δίωξης κατά των πέντε και αφορά τις ευθύνες για τις παραλείψεις και άλλες …”παραξενιές” του έργου.

Μια απ’ αυτές, εντοπίστηκε πρόσφατα από τον επικεφαλής της δημοτικής “Αλήθειας”, Κώστα Δημητριάδη, και κατατέθηκε υπό μορφή ερώτησης προς τη διοίκηση του Δήμου, στις 2.3.2018. Ο Κ. Δημητριάδης κοινοποίησε την έγγραφη ερώτηση και προς τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και ζητεί να πληροφορηθεί, πως δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο των αποχετεύσεων της ΔΕ Δίου δεκάδες οικοδομές, ενώ στην τελική καταμέτρηση και τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα βεβαιώνεται ότι συνδέθηκαν όσες προβλέπει και η μελέτη. Τα στοιχεία που επικαλείται ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης συνέλεξε ο ίδιος και συνεργάτες του στην Κονταριώτισσα, μετά από παράπονα κατοίκων. Επίσης, με την έγγραφη ερώτησή του, ζητεί να ενημερωθεί και για το τι θα πράξει ο Δήμος μας για όσους δεν συνδέθηκαν με το δίκτυο και πως θα γίνει η οριστική παραλαβή του έργου.

 

 

didhtot

 

 

Παρ’ όλο που το έγγραφο κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε στις 2.3.2018, μέχρι σήμερα ο Κ. Δημητριάδης δεν έχει δημοσιοποιήσει ούτε την ενέργειά του αυτή, ούτε το περιεχόμενο του εγγράφου, με τα ερωτήματα και τα στοιχεία που συνέλεξε ο ίδιος.

Η προχθεσινή δίκη αναβλήθηκε για τις 19.10.2018, όπως και η δίκη με κατηγορούμενους την αντιδήμαρχο Λέλα Γιάννακα και τον διευθυντή της ΔΕΑΔΟ, Ευ. Φελώνη, μετά από μήνυση του δημάρχου κατά του δεύτερου που οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης και κατά των πρώην προέδρων της δημοτικής επιχείρησης (Γιάννακα και του αείμνηστου Γιώργου Φαρμάκη).

Τέλος, μια άλλη δίκη, αυτή για την εξύβριση της νομικής συμβούλου του Δήμου, Αθηνάς Χατζή, με κατηγορούμενο τον δήμαρχό μας Κ. Δημόπουλο, μετά μια αναβολή για ένα χρόνο -τον περασμένο Νοέμβριο- και την ένσταση της δικηγόρου, θα δικαστεί τελικά σε Εφετείο της Θεσσαλονίκης, σε δικάσιμο που θα οριστεί τις επόμενες μέρες