Και το όνομα του 3ου κατά σειράν….

ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ

τον “έδωσε” ο Χονδρόπουλος – και μάλλον δεν “κοουτσάρει” πια Γουλάρα

 

Ο τρίτος στην κούρσα διαδοχής της δημαρχίας Δίου-Ολύμπου εμφανίστηκε χθες, από …σπόντα και μάλιστα δημαρχιακή!

Μετά τον σημερινό δήμαρχο που δήλωσε το φθινόπωρο του 2017 -στην ΕτΟ- ότι θα επιδιώξει μία ακόμη θητεία και τον Ευάγγελο Γερολιόλιο που ήδη ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, τρίτος στον κατάλογο των υποψηφίων φιγουράρει από χθες, ο Πέτρος Κιάφας.

Η υποψηφιότητα διέρρευσε δια χειρός και …κάμερας Αστέριου Χονδρόπουλου, ο οποίος βρέθηκε τυχαία(;) στο εστιατόριο που ο Κιάφας είχε καλέσει φίλους και συντρόφους από το παρελθόν για μία πρώτη διερευνητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου ζήτησε την άδεια των παρισταμένων να φωτογραφίσει και να δημοσιεύσει το γεγονός και ήδη από χθες στο Fb, η υποψηφιότητα Κιάφα “μαζεύει” σχόλια και emoticons… Στο Fb επίσης καταγράφηκαν και τα παράπονα του Απόστολου Τζόβα για την πρόκληση και κάποιες “μπηχτές” περί …τεχνολογίας που πιθανώς θα διευκρινιστούν στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού…

Ο οικοδεσπότης είχε ξεκαθαρίσει στους προσκεκλημένος του ότι η ανταπόκριση στην πρόσκλησή του δεν σημαίνει και αποδοχή πρότασης για κάθοδο στον υπό δημιουργία συνδυασμό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ότι θεωρούσε σημαντικό να έχει την άποψη και την αίσθησή τους για το εγχείρημα, το προσωπικό και συλλογικό.

Σ’ αυτούς που ανταποκρίθηκαν συγκαταλέγονται οι: Γ. Κωτούλης, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου, η εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοφία Νούλα, και ο συνάδελφός της Κ. Αγαθαγγελίδης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Εφέσου, Μπάμπης Κουτσιμάνης (της “Αλήθειας”), ο πρώην συνάδελφος του Κιάφα στην προηγούμενη διοίκηση (Παπαθανασίου), Θοδωρής Τζίκας, και οι Κουκάρας, Αρωνιάδης, Κουντουριανός, Κακοσούλη και άλλοι.

Ο Πέτρος Κιάφας δηλώνει ότι συνεχίζει τις επαφές και απαιτεί χαμηλούς τόνους και διάθεση για δουλειά και προσφορά, ενώ η υποψηφιότητα θα ανακοινωθεί επίσημα στην καταλληλότερη στιγμή και χωρίς καμία βιασύνη. Όπως ήδη σημείωσαν χρήστες του Fb, η υποψηφιότητα Κιάφα ήδη σήμανε … απώλεια για τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Δημήτρη Γουλάρα, τον οποίο ο Αστ. Χονδρόπουλος ως πρόσφατα “κοουτσάριζε” για υποψήφιο δήμαρχο (και πάλι σε επίπεδο Fb). Η υποψηφιότητα που εξακολουθεί να είναι δεδομένη για πολλούς, αυτή του Αστέριου Φαρμάκη, παραμένει μια εξέλιξη αναμενόμενη και σε κανένα βαθμό επιβεβαιωμένη. Την περασμένη βδομάδα, τοπικό μπλογκ “φωτογράφισε” την επικείμενη επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, αλλά η είδηση διαψεύστηκε …χαμηλόφωνα. Γνωστές είναι και οι προθέσεις του Δημήτρη Μυλωνέρου, αλλά τίποτε περισσότερο. Διερευνητικές επαφές και συζητήσεις γίνονται και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα ως τώρα, αν και φημολογείται ότι αρκετοί θα συμφωνούσαν να αναλάβουν το βάρος του δημαρχιακού χρίσματος.

Ο Πέτρος Κιάφας υπήρξε δημοτικός σύμβουλος, κορυφαίο στέλεχος της δημαρχίας Παπαθανασίου και αντιδήμαρχος. Τρεις μήνες πριν τις εκλογές του 2014 δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να θέσει καμία υποψηφιότητα.

 

Το post Χονδρόπουλου